Register
A password will be e-mailed to you.

5. nap – Gyakorlatok, a Szent Szívem tiszteletére, minden pénteken, különösen minden hónap első péntekén.

Fiam, szerető és irgalmas tekintetemet rád irányítottam; ezért hívtalak el, azért vettelek ki a világ dolgai közül, hogy tanítványt faragjak belőled; olyan tanítványt, aki napról napra elmélyül Szent Szívem isteni tudományában; azt akarom, hogy mindig felém haladj, soha ne menj visszafelé.

Ma arra szeretnélek kérni benneteket, hogy nyissátok meg szíveteket szavaimra, és mozduljatok Isteni Akaratom szerint. Mivel Szent Szívem apostola akarsz lenni, szenteld a péntekeket a tiszteletemre, próbáld megadni nekem mindazt a dicsőséget, amit Istenként megérdemlek.

Jegyezzétek meg figyelmesen a szeretetre vonatkozó tanácsaimat:

1-Ébredj fel, ajánld fel Nekem a nap cselekedeteit!
Menj az
Oltáriszentséghez, és imádj Engem, dicsérj Engem, merülj el Isten csendjében; hangom visszhangja behatol beléd, szívverésed felgyorsul, és megtapasztalod az örömöt, hogy találkoztál Velem.

Felajánlani Szentséges Szívemnek a nap cselekedeteit azt jelenti, hogy szilárd, biztos léptekkel járunk. A nap cselekedeteit Szentséges Szívemnek felajánlani az alázat cselekedete; mert én vagyok életetek királya, ti pedig a vazallusaim, a rabszolgáim. A nap cselekedeteit Szent Szívemnek felajánlani azt jelenti, hogy Isteni Akaratomnak megfelelően mozduljatok el.

2. Gyónjátok meg őszintén minden hibátokat, különösen azokat a hibákat, amelyeket eucharisztikus jelenlétemben követtetek el; mert minden lélektől teljes tiszteletet követelek isteni szeretetem imádandó misztériumában.

Mivel Szentséges Szívem apostola akarsz lenni, látogass meg Engem a tabernákulumban; a magatartásod legyen az emlékezés és az imádat magatartása, mert Szentséges Szívem szeretettel ég irántad és minden ember iránt a megszentelt Oltáriszentségben. A jó gyónás megtisztítja a szívet, megtisztítja a lelket minden bűntől; a jó gyónás elűzi az ördögöt a lélekből, és az erény hősies gyakorlására vezeti a lelket. 
A jó vallomás arra készteti a lelkeket, hogy a nyomdokaimban járjanak.

3. Készítsetek néhány elmélkedést az Én Szentséges Szívemre hivatkozva.
Szent Szív, amely az egész emberiség iránti szeretet forrása; Szent Szív, amely a szeretet égő kemencéje, mert szeretem a bűnöst, a végsőkig megbocsátom gyengeségeit. Szent Szív, amely az üdvösség menedéke minden ember számára.

Rátok gondolva, gondolva minden lélekre, akik meghallják hangomat, szeretet hívásomat, kezetekbe adom a Lelki Naplót; a Lelki Naplót, amely Szent Szívem iskolája, mert formálni akarlak benneteket, felkészíteni akarlak benneteket; isteni bölcsességem friss esőként fog leszállni rátok; isteni bölcsességemnek be kell hatolnia pórusaitokba, egész lényetekbe, hogy új teremtmény legyetek.

4. restauratív közösség.
Fiam, minden pénteken várni fogom, hogy
leereszkedj a szíved mélyére a megszentelt kenyér- és borfajta alá.

A szentáldozás, amelyet a hit és a tisztelet szellemében veszünk, a szeretet csodáit műveli a lelkekben: a gyengék erőssé válnak, a hitetlenek alázatos szívvel fogadják isteni misztériumaimat, a lusták szorgalmassá, a büszkék alázatossá válnak.

A bűnbánati közösség illatosítja a lelket szent sebeim áldott olajával. 
A bűnbánati közösség a kegyelem, az irgalmasság patakjait önti a szívbe.
A bűnbánati közösség a szeretet balzsama, amely begyógyítja sebeimet.

5. Ajánld fel Életed minden cselekedetét a szeretet és a jóvátétel cselekedeteként.

6- Ajánljatok szentmisét Szent Szívem tiszteletére.
Ha a mennybe vezető
keskeny úton akartok járni, térjetek meg szívből, forduljatok el a világ dolgaitól, haljatok meg a földi embernek, hogy dicsőségem és hatalmam felragyogjon bennetek.

A szentmise szent megszállottság kell, hogy legyen az életedben. A szentmise a szeretet nagy misztériuma; misztérium, amelyben a Mennyország találkozik a földdel; Szent Szívem minden apostolának szorgalmasnak kell lennie a szentmisén, ebben a misztériumban, melyben Szent Szenvedésemet folytatom.

Fiam, ezen a napon engedd, hogy szavaim szelíd szélként szálljanak le a szívedbe; tekinteted csak Rám szegeződjön; tudom, hogy más elfoglaltságaid is vannak; menj és tedd a kötelességedet, holnap egy másik nap lesz; az áldás napja lesz számodra, mert szeretlek. Ha lehetséges lenne, újra leszállnék a földre, hogy ugyanazokat a szenvedéseket szenvedjem el, mint a Szent Passiómban.

 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.