Register
A password will be e-mailed to you.

Èletfelajánlás 1954-ből Dolores szervita nővér által:

„Édes Jézusom, a teljes Szentháromság, égi Édesanyánk és az egész mennyei udvar előtt, a Te Szent Véred és kereszthalálod érdemeivel egyesítve, felajánlom Szentségi Szíved és Szűz Mária Szeplőtelen Szíve szándékai szerint egész életemet, és amíg élek, minden Szentmisémet, Szentáldozásomat, jócselekedetemet, áldozatomat és szenvedésemet a dicsőséges Szentháromság imádására, engesztelésére, Anyaszentegyházunk egységéért, Szentatyánkért, papjainkért és jó papi hivatásokért, a magam lelkéért és az összes lélekért a világ végezetéig. Jézusom, kérlek fogadd el életáldozatomat, és add kegyelmedet, hogy ebben mindhalálig kitartsak. Ámen.

(1261/2000. Jóváhagyva, Székesfehérvár, 2000. október 8.  Nándor püspök)

A felajánlást komoly, tiszta szándékkal és alázatos lelkülettel kell tenni. Minden ima, jótett, szenvedés és tiszta szándékú munka nagy értékkel bír, mert mindez Krisztus Vérével és Kínszenvedésével van felajánlva. Felajánlásunkat mielőbb tegyük meg, és időnként újítsuk is meg.”

Bonajunkta atya, aki Dolores lelkivezetője volt, azt kérte, hogy szentgyónás és feloldozás után mondjuk el a fent leírt felajánló imát, és kérjük rá a pap áldását, amit az Úr Jézus a mennyből megerősít.

Az életfelajánlás csak úgy érvényes, ha mindhalálig kitartunk benne. Ez azt jelenti, hogy legalább minden vasárnap vegyünk részt a Szentmisén, és tiszta lélekkel áldozzunk. Lehetőség szerint havonta, vagy gyakrabban gyónjunk.

„A Szűzanya öt ígérete az életáldozatot hozóknak:

  1. Nevük be lesz írva Jézus szeretettől lángoló és Szűz Mária Szeplőtelen Szívébe.
  2. Jézus érdemeivel egyesített önátadásuk által lelkeket mentenek meg a kárhozattól. Áldozataik érdeme kiterjed a világ végéig élő lelkek számára.
  3. Családtagjaik közül senki sem kárhozik el, még akkor sem, ha a külső látszat ezt mutatná is, mert mielőtt lelkük testükből kiröppenne, megkapják lelkük mélyén a tökéletes bánat kegyelmét.
  4. Életfelajánlásuk napján az esetleg tisztítótűzben lévő családtagjaik kiszabadulnak.
  5. Haláluk óráján mellettük állok, és tisztítótűz nélkül viszem lelküket a dicsőséges Szentháromság elé, ahol az Úr által készített hajlékban Velem együtt fognak vég nélkül örvendezni.”   

Az Úr Jézus: „Ha már megtettétek az életfelajánlást, akkor tartsatok ki az életszentségben! Szüntelenül apostolkodjatok, és tegyétek a jót mindazokkal, akiket elétek hozok! Így nagyon gazdagon fogtok megérkezni országomba. Halálotok pillanata égi születésnapotok lesz.

Gyermekeim! Nagy kegyelem az életfelajánlás. Áldozataitok és szenvedéseitek az Enyéimmel egyesítve átalakul lélekmentő fizetőeszközzé. Szenvedéseitek nem lesznek értelmetlenek számotokra, hanem lelki béke és öröm forrásai, mert általuk vesztek részt megváltásom hatalmas művében. 

Gyermekeim! Azt akarom, hogy ti is lélekhalászok legyetek! Életetek értelme a földön: az üdvösség elnyerése. De nemcsak saját magatok, hanem minél több ember számára. Ehhez adom az életfelajánlást, mint a lélekmentés eszközét, amely úgy működik, mint egy hatalmas háló, amelyet szüntelenül kivettek a tengerre, és megtelik hallal. Pontosan úgy, mint amikor Péter a szavamra kivetette a hálót.

Gyermekeim! Legyetek apostolaim! Működjetek együtt Velem! Általatok akarom eljuttatni Igémet mindazokhoz, akik keresnek Engem, éhezik és szomjazzák tanításomat, és az Én drága Szent Testemet és Véremet, a legszentebb Eucharisztiát. Ne elégedjetek meg azzal, hogy ti már birtokoltok Engem! Osszatok meg minél több emberrel, mert minél több léleknek beszéltek Rólam, annál gazdagabbak lesztek lélekben, és ezt a kincset magatokkal hozzátok az örök hazába. Ha mindig engedelmeskedtek indításaimnak, és nem mulasztotok el egyetlen alkalmat sem, hogy megtegyétek, amire indítalak benneteket, akkor elkerülitek a tisztítótüzet, halálotok pillanatában a mennybe jöttök. Ezzel kielégítitek szomjamat. Értelmet adtok minden megmentett lélek által keserves kínszenvedésemnek. Én pedig minden elképzeléseteket felülmúló örök jutalomban részesítelek benneteket Atyám országában. Menjetek el az egész világra! Tegyetek tanítványaimmá minden népet! Ha a betegágyhoz vagytok kötve, akkor se csüggedjetek! Imáitokkal és az Én szenvedéseimmel egyesített keresztetekkel lelkek ezreit, millióit menthetitek meg. Tegyétek ezt addig, amíg a kegyelem ideje tart. Imádkozzatok a bűnösökért, hogy kapaszkodjanak bele irgalmamba, amely átöleli az egész világot! Tegyétek ezt még ma, még most, mert hamarosan ütni fog igazságosságom órája, amikor lejár a türelmi idő, és sokan úgy fognak járni, mint a balga szüzek, akik kinn rekedtek a menyegzőről. Most van itt az üdvösség napja. Térjetek meg még ma, amikor még lehetőséget adok rá!”

A szentség hírében 1999. márc. 2-án elhunyt Bonajunkta szervita atya terjesztette az Életfelajánlást, közel 50 éven keresztül, rengeteg lelket mentve ez által.

LETÖLTHETŐ FÜZET részletesebb leírásokkal a nővér életéről és Mária üzenetéről: http://engesztelok.hu/elfel.pdf

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

2 hozzászólás

  1. Kovats Ágnes Klára

    Válaszom az életfelajánlás cim szó alá. A Covid elött több éven át jól működött a Kórházakon belül a betegek mellett a lelkivezetés Covid után az egyház kivonult a kórházakból. Ha a beteg , atyát kér, mert Szentségekhez járulna , vagy kap vagy nem. Szétesett minden ami Covidig jól működött. Én is 21 évig voltam önkéntes a betegek, és haldoklók mellett. Ki fogja a múltat visszahozni. Vagy marad az Eutanázia Kérdésem fenntartva !!! Ágica

    Válasz
    • Kovats Ágnes Klára

      Mai napon a Szentmise végén a hirdetésben beolvasták, hogy a Katolikus Korházi Lelkészség ismételten indit oktatást a korházi önkénteseknek .Március 27-ig lehet jelentkezni Te .Az oktatás április 1-én kezdődik. Tel.061 224 8640
      .
      Bp2023 . 03..05

      Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.