Register
A password will be e-mailed to you.

Mária Szeplőtelen Szívének Skapuláréja

A zöld skapuláré a Katolikus Egyház jóváhagyott szentelménye, az ördöggel vívott harc újabb fontos fegyvere. A hozzá kapcsolódó különleges kegyelmek a lelki megtérés és a testi gyógyulás.

A Szűzanya zöld skapuláréjának hátoldalán lévő felirat így szól: 

„Mária Szeplőtelen Szíve, könyörögj érettünk most és halálunk óráján!”

Arra kérünk benneteket, hogy naponta mondjátok el ezt a gyönyörű imát és 3 Üdvözlégyet, 3 Dicsőséget azokért a lelkekért, akiknek a neve fel van írva a skapulárédra!

A Zöld Skapuláré TÖRTÉNETE

A Szűzanya tíz évvel azután, hogy Labouré Katalin nővérnek látomásában a Csodásérmet megmutatta, ugyanott megjelent egy vincés nővérnek is az Irgalmas Nővérek kolostorában, Párizsban. Ő Bisqueyburu Jusztina betegápoló nővér volt, és már korábban nagy megbecsülésnek örvendett, pedig nem is gyanították, hogy égi látomás kegyelmében részesült.

A Szent Szűz egy kis zöld vászondarabot mutatott neki, melynek egyik oldalán a Máriát ábrázoló kép volt (ugyanabban a ruhában és alakban, ahogy Jusztinának megjelent), a másik oldalon egy tőrrel átszúrt lángoló szív, ezzel a felirattal: „Mária Szeplőtelen Szíve könyörögj érettünk, most és halálunk óráján”. A zöld szín Mária közbenjárását,  segítségét szimbolizálja. A látomás hitelességét az Egyház elismerte, és a szentelményt IX. Pius pápa jóváhagyta.

Ám az események itt nem fejeződtek be.
1997-ben Jézus így szólt Anna Marie-hoz, a zöld skapuláré apostolság elindítójához: „Hozzatok Anyámnak több lelket”! Ezért a magyar engesztelők Magyarországon is elindították és vállalták, hogy ingyenes, katolikus pap által már megáldott zöld skapuláré készletet juttatnak el a keresztény testvéreknek, ha írnak egy email-t ilyen kéréssel erre az email címre: zold.skapulare@freemail.hu

A „Családi csomagban” 10 db zöld skapuláré van, melyek posztóból készülnek. 2 db nagyobb, ezekre írhatóak fel a nevek. És 8 db kisebb, ezeket el kell helyezni az otthonunk sarkain, a bejáratnál, és magunknál is hordjunk egyet, mert ezek védenek a gonosz támadásoktól. A skapuláré használatához nem kell semmilyen külön lelkigyakorlat vagy előzetes tennivaló. Minden további információért, kérjük írjatok a fenti email-címre. 

A ZÖLD SKAPULÁRÉ HASZNÁLATA

  1. Mondjátok el az örökre való odaszentelődés imáját egyszer, de meg lehet ismételni évente is! ( *lejjebb megtalálod)
  2. Amikor egy nevet írsz egy áldott zöld skapuláréra, az a személy azonnal Jézusnak szentelődik, az Ő Édesanyja Szeplőtelen Szíve által.

Nem számít, ha ez a személy nem jár templomba vagy nem járul szentségekhez. A Szűzanya meglátogatja azt a személyt, akinek a nevét ráírtad a megáldott zöld skapuláréra, és tudatja a – azt a személyt támadó – démonokkal, hogy igényt tart rá a mennyei örök életre. A Szűzanya titokban meglátogatja a neki szentelt személyt. Mennyei Édesanyánk ezután Fiához, Jézushoz megy, és megkéri Őt, hogy mentse meg ezt a lelket a kárhozattól. Ő minden imánkat meghallgatja, és arra használja fel, hogy megtérést és gyógyulást hozzon ennek a személynek – ha a Mennyei Atya akarja a gyógyulását –, akinek a nevét egy megáldott Zöld Skapuláréra felírtad. (Több nevet, vagy monogramot is írhatsz apró betűkkel – amennyi csak ráfér). Bárki nevét ráírhatod: családtagok, barátok, ellenségek kollégák, politikusok, bírók, vezetők stb.)

  1. Mi történik az illető halála után?

Amikor az a személy, akinek a neve fel volt írva egy megáldott Zöld Skapuláréra, meghal, a tisztítótűzbe kerül.

Az Úr megváltó ajándéka van ezeken a megáldott Zöld Skapulárékon. Szeptember 27-én, védőszentünk, Páli Szent Vince ünnepén, az illető kikerül a purgatóriumból és belép a mennyek országába.

  1. Otthonaink, földünk védelme

Ha valaki 4 áldott zöld skapulárét helyez el háza, udvara, földje 4 sarkában, Jézus megvédi ezeket a tulajdonokat, birtokokat. Ez segít megszabadulni a démoni szellemektől és kegyelmeket hoz a házra. A többi skapulárét helyezd el a házi oltárodra, táskádba vagy oda, ahol tartózkodsz.

IMA, amikor elhelyezed otthonod, földed 4 sarkába a skapulárékat

„Mennyei Atyánk! Szent Fiad, a Názáreti Jézus halála és feltámadása által kérjük, hogy küldd el az Ő Szent Édesanyját az őrzőangyalokkal együtt, hogy szálljanak le otthonomra (munkahelyemre), hogy őrizzék családomat, barátaimat, munkatársaimat a sátán és az ő ármánykodásai ellen. Tudasd csatlósaival, hogy ez az épület örökre a Szent és Szeplőtelen Szíveknek lett szentelve a mai naptól kezdve. Kérlek Uram, védj meg mindenkit, aki belép ezekbe a helységekbe és szenteld meg azokat, akik itt laknak szent irgalmasságodban. Ámen”.

  1. Kérjük, imáitokban emlékezzetek meg erről a szolgálatról!

Arra kérünk benneteket, hogy naponta imádkozzatok a világ összes zöld skapuláré apostoláért, mert ők is imádkoznak értetek és azokért a személyekért, akiket felírtatok egy megáldott zöld skapuláréra. Fontos, hogy így imádkozzatok:

„Kedves Jézusom, felajánlom a rózsafüzért, a szentmisét, a szentáldozást a zöld skapuláré összes apostoláért szerte a világon”. Ugyanúgy ajánld fel a szenvedéseket és áldozatokat, melyeket el kell viselned, a skapuláré apostolokért és szeretteidért.

Meghívunk benneteket, hogy mondjátok el a Páli Szent Vince Novénát, amely minden évben szeptember 19-től 27-ig tart. Kérjük, vegyetek részt szentmisén, és ünnepeljétek szeretteiteket, akiket a mennybe fogadtak.

                                                        ***

Az örökre való odaszentelődés imája

1997-ben a Szentlélek diktálta ezt az imát szóról szóra Anna Marie-nak, melyet minden új zöld skapuláré tagnak szántak, és a zöld skapuláré hírvivőinek és apostolainak is.  Az Úr kegyelme van ezen az imán, hiszen a mi Szent Istenünk volt az, aki ezt az imát egyszerű szolgájának diktálta.

Önmagunk örökre való odaszentelésének az imája

„Ó legirgalmasabb Atyám, ma kérlek, fogadd el felajánlásomat, hogy önmagamat és egész életemet őszinte szeretettel Fiad legszentebb Szívének szentelem. Nem egyedül teszem ezt, legkedvesebb Atyám, hanem a Zöld Skapuláré Királynője, a Szűzanya Szeplőtelen Szíve által.

Az Ő Szívét a hét fájdalom tőre hatotta át Fiad életének kezdetétől egészen szörnyű kínhaláláig. Mária naponta sír azokért, akik úgy döntenek, hogy nem szeretik Isteni Fiadat, Jézust. Ő még ma is, amikor oly sok lélek választja a poklot az örökkévalóságra, nem szűnik meg közbenjárni értünk, hogy közülünk minél többen megismerjék és szeressék Istent: az Atyát, az Ő Szent Fiát és a Szentlelket.

Kérünk tehát Mindenható Atyánk, hogy engedd meg nekünk, hogy mindezeket a lelkeket a Szűzanya kezébe helyezzük, hogy ő valamilyen módon megérintse az életüket. Szeretnénk ma családtagjainkat, barátainkat, sőt még ellenségeinket is a Szent Szívnek szentelni, Jézus Szent Szívének. Tudjuk, hogy Te, Isteni Felség, semmit sem tagadsz meg Fiadtól, és hogy szeretett Fiad semmit sem tagad meg Édesanyjától, amikor az emberek üdvösségéről van szó.

Irgalmas Atyám, kérlek, hogy a skapuláré érdemeit alkalmazd azokra, akiknek a nevei a Zöld Skapuláréra fel vannak írva. Felajánljuk ezekért a lelkekért Fiad Testét és Vérét a Szent Eucharisztiában minden rózsafüzérrel, imával, örömmel, áldozattal és szenvedéssel, melyek fel voltak és lesznek ajánlva Neked a múltban, a jelenben és hátralevő életünkben.

Nagy a bizalmunk abban, hogy a Zöld Skapuláré Királynője nem fog nyugodni, amíg nem biztosítja a végső üdvözülés ajándékát mindazoknak az élő lelkeknek, akik az Ő Zöld Skapuláréjára vannak helyezve.

Azt is szilárd reménységgel hisszük, hogy Mária Isteni Fiát fogja hívni, hogy ne csak a rábízottak lelki megtérését kérje, de apostolainak fizikai gyógyulását is, akiknek küldetése ezen a világon igényli a fizikai gyógyulás ajándékát.

Legszentebb Uram, Mindenható Atyánk, ha nem ellenkezik Akaratoddal, engedd meg, hogy minden nap szolgáljam a Te Fiadat és az Ő Anyját ebben a harcban a pokoli ellenség ellen, mellyel előidézhetjük a Szeplőtelen Szív győzelmét azáltal, hogy az egész világot az Ő zöld skapuláréjára helyezzük. Ámen.”

Miatyánk Üdvözlégy Dicsőség

„Mária Szeplőtelen Szíve, könyörögj érettünk most és halálunk óráján!”

***
A zöld skapuláré ezen a címen rendelhető meg: zold.skapulare@freemail.hu
Kedves Testvérek! A ZÖLD SKAPULÁRÉT az alábbi módon kérjétek:
–1 fő, illetve 1 család részére 10 db zöld skapulárét tudunk biztosítani. Írjátok meg, hány főnek/családnak kéritek. Adjátok meg egyeztetés céljából a telefonszámotokat. Aki teheti, személyesen vegye át, a későbbi megbeszélés szerint. Aki mindenképpen postán szeretné megkapni, a majd megbeszélt címre adjon fel megcímzett, felbélyegzett borítékot. /A normál borítékba max. 20 db helyezhető el./ Kérjük szíves türelmeteket. Bízunk abban, hogy a zöld skapuláré által sok kegyelemben lesz részetek és sok lélek megmenekül. A Zöld Skapuláré Apostoli csapata

Letölthető, nyomtatható pdf:  Zöld skapuláré 

A zöld skapuláréról itt olvashatsz többet: https://www.greenscapular.org/

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

14 hozzászólás

  1. Kiss Kornélia

    Kedves Réka,
    valahogyan találjuk ki, hogyan egyeztethetünk személyesen, nem itt a kommentekben! Várom a jelzésedet! :) Kn

    Válasz
  2. Balogh Tamás

    Kedves Réka!
    Amikor beírtam gmail-ba a címet, nem tudta elküldeni. Viszont fentebb a leírásában ki van emelve vastag betűvel az e-mail cím, ezt be másoltam a gmail-be és így már el tudta küldeni a levelet. Remélem tudtam segíteni. ( hosszan rányomva másolta be a Gmail-a).

    Válasz
  3. Miklós Marika

    Tisztelt Metropolita.hu!Hol lehet beszerezni Erdélyben a Zöld skapulárét?
    Hálásan köszönöm a segítséget!

    Válasz
    • Ariel

      Kedves Marika! Ugyanúgy, mint Magyarországon: kezdd egy emaillel a megadott email-címen. Postán fogják eljuttatni Neked!

      Válasz
  4. Balogh Tamás

    Kedves Kornélia nővér!
    Végül is sikerült megrendeltem az e-mail cím alapján. De azért köszönöm a kedveségét.

    Válasz
  5. Balogh Tamás

    Tisztelt Metropolita.hu!
    Hol lehet beszerezni a zöld skapulárét? Mert a zold.skapulare @freemail.hu megadott e-mail cím nem elérhető. Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm.

    Üdvözlettel : Balogh Tamás

    Válasz
    • Andrea

      Kedves Tamás!
      Én is ide írtam, nekem elment az üzenet, már választ is kaptam.

      Válasz
      • Szilagyiné Kleczl Ágnes

        Kedves Andrea hol lehet megrendelni a Zöld Skapulárét

      • Balogh Tamás

        Kedves Andrea! Köszönöm a választ. Megpróbáltatam még egyszer és most sikerült.

    • Kiss Kornélia nővér

      Kedves Tamás, én tudok küldeni megáldott zöld skapulárét!

      Válasz
      • Réka

        Kedves Tamas, nekem nem sikerült…kérlek segíts, az email címre írtam de nem jött válasz, köszönöm

      • pintér réka

        Kedves Kornélia, szeretnék kérni megáldott skapulárét, köszönöm a segítséget!

      • Denisa Lukácsová

        Jó napot kívánok!

        Szeretnék én is egy megáldott zöld skapulárét. Lehetséges ez? A válaszát hálás szívvel köszönöm!

      • Jankó Mária

        Dicsértessék a Jézus Krisztus!
        Kedves Kornélia Nővér, ha sziveskedne nekem küldeni 1 megáldott Zöld Skapulárét, nagyon szépen megköszönném. A póstaköltséget utólag megküldöm, vagy sziveskedjen utánvételre küldeni.
        Ha lehetséges, kérem írjon és megírom a címem.
        A Jóisten fizesse meg. Isten áldja meg.

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.