Register
A password will be e-mailed to you.

A hit útján járva egy keresztény időnként teszteken megy keresztül, ami előmozdítja lelki növekedését. Ezeknek a próbáknak nem a meggyengítésünk a célja, épp ellenkezőleg: megerősítik a hitünket és jellemünket. Ahogy az aranyat megpróbálják a tűzben, úgy edzik a próbatételek a hitünket. Íme 7 jel, ami arra utal, hogy Isten próbának vetett alá téged:

  1. Viszontagságok:
    Amikor nehézségekkel szembesülsz az életedben, a bizalmad és a kitartásod van próbára téve. Emlékezz arra, hogy Isten veled van a küzdelmeidben. 
  2. Erős kísértések:
    A kísértések felfedik, hogy mennyire vagy elkötelezett abban, hogy igaz életet akarsz élni. A kísértéseknek való ellenállás lelki növekedést eredményez. 
  3. Tartós szenvedés:
    Az isteni próbatátelnek gyakran része a kitartó szenvedésben való részesülés. Ebben az időszakban egészen közel kerülhetsz Hozzá, biztonságérzetet és erőt merítve a Jelenlétéből. 
  4. Válasz nélkül maradt imák:
    Amikor úgy tűnik, Isten nem hallgatja meg a kérésedet, ezzel nagyon próbára teszi a türelmedet és a Benne való bizalmadat. Ő mindig tökéletesen időzíti az imameghallgatást, pontosan tudja, mikor mire van szükséged, mi a legjobb neked. 
  5. Hitpróba:
    Talán közvetlenül a hited van próbára téve, amikor olyan helyzetbe kerülsz, amikor elbizonytalanodsz a hited igazságaiban. Ragaszkodj erősen a hitedhez, és keresd Isten bölcsességét és megértését. 
  6. Megbocsátás és szeretet:
    Megbocsájtani azoknak, akik vétkeznek ellened: ez a szereteted kapacitásának a tesztje, mellyel Krisztus szeretetét is befogadod. Gyakorold magad a megbocsájtásban és a haragod elengedésében. 
  7. Kilépés a komfortzónából:
    Lehet, hogy Isten olyasmit vár el tőled, ami idegen tőled. Bízz a vezetésében, és merj kockázatot vállalni az Ő Nevében.

Ne felejtsd el, hogy ezek az erőpróbák lehetőséget adnak a lelki növekedésre. Fogadd őket hittel és kitartással, tudván, hogy Isten valami nagyobbat készít neked. Ha túljutsz ezeken a próbatételeken, erősebb leszel, és jobban egyesülni fogsz Isten Akaratával. Ne hagyd kialudni a hited lángját, mert Isten minden nyomorúságban veled van, és az a célja, hogy végül mélyebb, bensőségesebb kapcsolatba kerülj Vele.

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.