Register
A password will be e-mailed to you.

MÁSODIK ÓRA – 18 és 19 óra között Jézus elválik Legszentebb Anyjától és felmegy a Cenákulumba

< Jézus bevezető beszéde
<< első óra

MÁSODIK ÓRA

18 és 19 óra között
Jézus elválik Legszentebb Anyjától és felmegy a Cenákulumba

Előkészületi ima

Uram, Jézus Krisztus, leborulok isteni jelenléted előtt, és kérem Legszeretőbb Szívedet, segíts meg engem ennek a 24 órának szomorú átelmélkedésében, amelyben annyira kívántál szenvedni értünk, imádnivaló testedben és legszentebb lelkedben egészed halálodig a kereszten. Kérlek, segíts kegyelemmel, szeretettel, mély együttérzéssel és szenvedéseid megértésével, miközben most végigimádkozom a 2. Órát.

És akikért kevés az én imám, felajánlom értük imaként Neked a vágyamat, mert őszintén szeretnék imádkozni értük minden olyan órában is, amikor a kötelességeimet végzem vagy alszom.

Fogadd el, irgalmas Uram, szerető szándékomat, legyen hasznomra és mindenki hasznára, mintha hatékonyan és szent módon végeztem volna el ezt a szent elmélkedést.

Hálát adok neked, ó Jézusom, hogy az imádság által elhívtál a Veled való egyesülésre. És hogy még jobban tetszésedre legyek, átveszem gondolataidat, nyelvedet, Szívedet, hogy általuk imádkozhassak, önmagamat beleolvasztva Akaratodba és Szeretetedbe; és kinyújtom a karjaimat, hogy megöleljelek, fejemet a Szívedre helyezem, és elkezdem.

***

Imádnivaló Jézusom, Utolsó Öleléseitekben én is részesültem a Te és Édesanyád szenvedéseiben. Látom, eldöntötted, hogy elmész, hogy oda menj, ahová az Atya akarata hív téged. A Szeretet közted és Édesanyád, édes Királynőd között olyan nagy, hogy elválaszthatatlanná tesz benneteket. Te állandóan az ő Szívében lakozol, és ő állandóan a Tiédben lakozik. Máskülönben lehetetlen lenne elválnotok egymástól.

Megáldjátok egymást.
Utolsó szeretetteli öleléssel és gyermeki csókjaiddal megerősíted anyukádat a kegyetlen szenvedésben, amelyet hamarosan át kell élnie. Utoljára veszel búcsút tőle és elindulsz.

De arcod sápadtsága, remegő ajkad, zokogástól fojtott hangod, minden arról árulkodik, hogy mennyire szereted édesanyád, és mennyire szenvedsz, hogy el kell hagynod őt.

De hogy teljesítsétek az Atya akaratát, egymásba olvadt Szívetekkel mindennek alávetitek magatokat, jóvátételt akartok nyújtani azokért, akik, hogy ne kelljen legyőzniük az emberi hajlamaikat és ragaszkodásaikat, – még azokat is, amelyek törvényesek és szentek -,
nem törődnek Isten szent akaratának teljesítésével, és nem válaszolnak a hívásra, hogy eljussanak arra az életszentségre, amelyre Isten hívja őket.

Milyen szenvedéseket nem okoznak nektek ezek a lelkek, akik elutasítják Szereteteteket, a teremtmények szeretetére korlátozva magukat!

Jézusom, engedd meg, hogy egy ideig Anyáddal maradjak. hogy megvigasztaljam őt és hogy támogassam őt távozásod után. Aztán felgyorsítom utamat, hogy csatlakozzam Hozzád. De nagy szenvedésemre látom, hogy Anyád reszketve szorong. Olyan nagy a fájdalma, hogy amikor el akar búcsúzni tőled, a hangja elfullad. Majdnem elájul. És a Szeretet gyötrelmében azt mondja:
„Fiam, Fiam, áldalak téged! Micsoda kegyetlen elválás, fájdalmasabb minden halálnál…!”

Azután a fájdalom megakadályozza, hogy tovább beszéljen.

Összetört Királynő, engedd meg, hogy támogassalak, letöröljem Könnyeidet és együtt érezzek Szenvedéseddel. Édes Anyám, nem akarlak egyedül hagyni! Vigyél magaddal, és ezekben a számodra és Jézus számára oly fájdalmas pillanatokban, taníts meg, mit kell tennem, hogyan kell megvédenem Jézust, hogyan engesztelhetem és vigasztalhatom Őt.

Nem, nem hagylak el téged. És a legapróbb jelre, amit tőled kapok, -Jézushoz repülök, és felajánlom Neki szeretetedet és csókodat, amihez én is hozzáadom a sajátomat; …és belehelyezem őket az Ő szent Sebeibe és kiontott Vérének minden cseppjébe, hogy fájdalmai enyhüljenek.

Aztán visszatérek hozzád, és elhozom neked az Ő Csókjait, hogy megnyugtassam átlyuggatott Szíveteket. Mama, én most Jézushoz akarok csatlakozni. Ahogy megcsókolom anyai Kezeidet, áldj meg engem, ahogy Jézust is megáldottad.

És megengeded, hogy hozzá menjek. Ó Jézus, szeretetem gyorsan Hozzád vezet. Csatlakozom hozzád, amint Jeruzsálem utcáin jársz tanítványaiddal. Sápadtnak látlak, és hallom édes Hangodat. De az olyan szomorú, hogy megszakad tanítványaid szíve.

Azt mondod nekik:
„Ez az utolsó alkalom, hogy szabadon járok ezeken az utcákon. Holnap megkötözve, meghurcolva és ezerféleképpen meggyalázva fogok járni rajtuk.”

Azokra a helyekre mutatsz, ahol különösen megbecstelenítenek és megkínoznak majd, és folytatod:
„Az életemet hamarosan kioltják itt lent, ahogy a nap is hamarosan lenyugszik. Holnap ilyenkor már nem leszek itt többé!

De mint a Nap, a harmadik napon újra fel fogok támadni.”

Az apostolok elszomorodtak ezen, nem tudták, mit mondjanak. Te hozzátetted: „Legyetek jókedvűek, ne csüggedjetek, Én mindig veletek leszek. Azonban szükséges, hogy meghaljak mindenki javára.”

Meghatott Hangon folytatod az utasításokat.
Mielőtt visszatérnél a Cenákulumba, feltekintesz a lenyugvó Napra, amely, akárcsak a te Életed, a kialvás küszöbén áll.

Felajánlod utolsó lépteidet azokért, akik földi életük végén járnak, és megadod nekik a kegyelmet, hogy Benned haljanak meg. engesztelve azokért, akik az élet kudarcai és csalódásai ellenére sem hajlandók Teremtőjükhöz fordulni.

Tekinteted Jeruzsálemre esik, ahol oly sok jelet és csodát tettél, és amely most készíti Keresztedet, élesíti a szögeket, hogy istengyilkosságot vigyen véghez. Megborzongsz; Szíved megszakad, és sírsz a közelgő pusztulás miatt.

Ezzel jóvátételt adsz oly sok megszentelt lélekért, akiknek gondját viseled, akiket Szereteted hordozóivá akarsz tenni és akik miatt, mivel nem felelnek meg elvárásaidnak, még jobban szenvedsz. 
Szeretnék Veletek adni jóvátételt, és így enyhíteni megtört szívetek fájdalmát. 

Elfordítva tekintetedet Jeruzsálem városától, amely elborzaszt Téged, belépsz a Felsőszobába.

Szerelmem, tarts engem Szívedhez közel, hogy osztozhassak Szenvedéseidben, hogy felajánlhassam őket az Atyának veled együtt.
Áldd meg lelkemet.

Bár végtelenül gyengéd Szíve meghasad, Jézus azonnal elszakad Legszentebb Anyjától. az ő Szentséges Anyjától.

És mi, mi milyen gyorsan áldozzuk fel vonzalmainkat, legyenek akár a legjogosabbak és a legigazabbak, ha az Isteni Akarat erre kér bennünket?

Vagy azt inkább el tudjuk fogadni, hogy az érzékeny Isteni Jelenlét vagy a lélek finom áhítata eltávolodjon tőlünk?

Miközben Jeruzsálemben utolsó lépéseit tette meg, Jézus az Atyát dicsőítette, és kérte Tőle a lelkek üdvösségét.

A saját lépéseinkkel ugyanilyen szándékokat táplálunk, mint Jézus? Növeljük velük az Atya dicsőségét és közbenjárunk a lelkekért?
Lépjünk Jézus nyomdokaiba! Ő a Lépéseiben vitte a teremtmények minden lépését, helyrehozta a rossz lépéseiket és megmutatta nekik, hogyan járjanak az Ő ösvényein.

Amikor járunk, szerények és figyelmesek vagyunk-e, hogy példát mutassunk másoknak?

Miközben Jézus – mély szomorúsággal – Jeruzsálemben járt, időről időre beszélt apostolaihoz, és közölte velük közelgő szenvedését. És a mi beszélgetéseinkben, elővesszük-e időnként témánknak Jézus életének eseményeit, vagy az Ő tanításait?

Látva az apostolok szomorúságát és csüggedését, Jézus igyekezett megvigasztalni őket. Mi a beszélgetéseinkben tudjuk-e mutatni, hogy mindig Jézusra akarunk hangolódni? Igyekszünk-e másokat az Ő Lelkével átitatni?

Jézus felmegy a Cenákulumba.
A gondolataink, a szeretetünk, az érzelmeink, az imáink, a tetteink, az ételeink, a munkánk, mind össze kell kapcsolnunk a cselekvő Jézussal. Ezáltal cselekedeteink az isteni látásmódhoz igazodnak. Amikor a lélek Jézussal együtt végzi cselekedeteit, Jézus annyira vonzódik ahhoz a lélekhez. hogy a teremtmény cselekedeteit isteni cselekedetekké változtatja. Mindez az ő Jóságának hatása, Aki mindent figyelembe vesz, és mindent megjutalmaz, még az Ő Akarata szerint végrehajtott legkisebb cselekedetet is, hogy a teremtményt ne fossza meg semmitől, amit az Ő Akarata szerint tesz.

Életem és Mindenem, a te Lépteid irányítsák az enyémet!
Miközben lábaimmal a földet taposom, gondolataim legyenek a Te Mennyországodban!

Befejező ima:

Szeretetreméltó Jézusom, szenvedésed ezen órájában elhívtál, hogy Veled legyek, és én itt vagyok. Úgy tűnt nekem, mintha tanúja lettem volna imáidnak, megváltó művednek, Passiódnak, ahogy gyötrődve és szenvedéssel telve könyörögsz a lelkek megváltásáért a legmeghatóbb és legékesebb hangon. Igyekeztelek mindenben követni Téged; és most, amikor el kell hagyjalak Téged szokásos feladataim és elfoglaltságaim miatt, kötelességemnek érzem azt mondjani neked: „Köszönöm” és „Áldalak”!

Igen, ó Jézus, ezerszer és ezerszer ismétlem Neked: Köszönöm, és „Áldalak” mindazért, amit értem és mindenkiért tettél és szenvedtél. Hálát adok Neked és áldalak minden csepp Véredért, ami elfolyt, minden lélegzetvételedért, minden emberi szívdobbanásodért, minden lépésedért, szavadért, pillantásodért, keserűségedért és hogy elviseltél annyi sértést. Mindenért, ó, Jézusom, leborulok lábaidhoz, és  „Köszönöm” és „Áldalak”!

Kérlek, ó Jézus, engedd, hogy egész lényem folytonos köszönet, hálaadás és imádás legyen Feléd, hogy ezáltal áramoljon bennem és mindenkiben a Te áldásod. Kérlek, ó Jézus, ölelj a Szívedre, és legszentebb Kezeddel pecsételd le lényem minden porcikáját áldásoddal, hogy ne származhasson belőle más, mint folyamatos imádás és himnusz Neked.

>> HARMADIK ÓRA

* * *

 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.