Register
A password will be e-mailed to you.

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

Hamarosan közeledik Mindenszentek és Halottak napja. Ha időnk engedi, imádkozzunk kilencedet a tisztítótűzben szenvedő lelkekért október 25. és november 2. között. A kilenced szövege a poszt alján, linkben megtalálható.

Szeretettel:
Dániel atya

                   ***
Halottak napján a liturgia a szenvedő Egyházra fordítja a hívek figyelmét. A clunyi bencés kolostorból terjedt el ez a szép szokás az egész Egyházban. Legújabban megengedte az Egyház, hogy a papok ezen a napon három misét mondhassanak a tisztítótűzben szenvedő lelkekért.

Ezenkívül annyiszor engedélyez teljes búcsút, ahányszor Mindenszentek délután és ezen a napon templomba vagy kápolnába betérve, imádkozunk a szegény lelkekért. Mindegyikünknek van kedves halottja, használjuk fel tehát az ő javukra a mai nap kegyelmét.

Halottak napjának gyász ünnepe különös alkalom és ösztönzés legyen számunkra, hogy könyörgéssel és jótettekkel (alamizsna, búcsúk) a kedves halottak iránt érzett részvétünket valóban kimutassuk. Ezért, ha csak lehet, járuljunk méltóan a bűnbánat szentségéhez és a szentáldozáshoz, hogy e nap «toties-quoties» teljes búcsúját mentől többször elnyerhessük és a szegény lelkekre átruházhassuk.

Könyörgés:
Minden hívek teremtő és megváltó Istene, szolgáid és szolgálóid lelkének add meg minden bűnük bocsánatát, hogy jámbor könyörgéseikkel elnyerhessék a bocsánatot, melyet mindig óhajtottak.

A következő napokon (nov 1-nov ) teljes búcsút lehet nyerni a következő különös és általános feltételek megléte esetén. Ezt a búcsút csak a tisztítótűzben szenvedő lelkekért lehet felajánlani.

Különös feltételek:

* Templomlátogatás Mindenszentek ünnepén vagy Halottak napján, melynek során

* egy Credot (Hiszekegyet)

* egy Miatyánkot kell imádkozni.

* Temetőlátogatás november 1-jén 12 órától november 8-án 24 óráig, melynek során

* az elhunytakért kell tetszőleges imát mondani.

Általános feltételek:

* Szentgyónás (legfeljebb 8 nappal korábban vagy 8 nappal később);

* szentáldozás (legfeljebb 8 nappal korábban vagy 8 nappal később);

* ima a Szentatya szándékára;

* a tökéletes búcsú elnyerésének feltétele: mentesség minden bűntől és bűnhöz való ragaszkodástól.

“Mindnyájan dicsőítették az Urat, az igazságos bírót, aki azt is fölfedi, ami rejtve van. Aztán imádkozni kezdtek, és könyörögtek, hogy az elkövetett bűnök teljes bocsánatot nyerjenek”(2Mak12,41-42)

“Ha ugyanis nem hitt volna az elesettek föltámadásában, fölösleges és értelmetlen dolog lett volna a halottakért imádkozni. Arról is meg volt győződve, hogy akik jámborságban halnak meg, azokra nagy jutalom vár – ez szent és jámbor gondolat volt. Azért mutatott be engesztelő áldozatot, hogy megszabaduljanak bűneiktől.” (2Mak 44-45)

Szűz Mária üzeneteiből:

„Ez az a fohász, amelyet a Két Szentséges Szívünk az Atyához intéz, hogy megszabadítsa a Purgatórium lelkeit:

Áldott légy, drága Mennyei Atyám,
ezen a csodálatos napon, mert világra jött
a te Kedves Szolgálód és Boldog Leányod,
aki most Méhe Gyümölcsét kínálja Neked
a bűnös lelkekért és arra kér,
fogadd be őket Szent Országodba!
Ámen!


„Szent sebeimnek jótéteménye Istennek a kegyelmét az égből lehozza, és a tisztítótűzben szenvedő lelkeket a mennybe viszi.”

„A tisztítótűzben szenvedő lelkek legnagyobb kincse: szent sebeim.”

A legtöbb jót azzal teszünk elhunyt szeretteinknek, ha imádkozunk értük és szentmiseáldozatot ajánlunk fel halhatatlan lelkükért.

***

> KILENCED A TISZTÍTÓTŰZBEN SZENVEDŐ LELKEKÉRT

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

2 hozzászólás

  1. Margareta

    A hozzászólásomat semmi más, csak a jó szándék vezérli és mindenki azt kezd vele amit akar… A Biblia csak két útról beszél mennyről és pokolról. Elveszettek és megmentettek vannak csak. Üdvözöltek és elkárhozottak… Nincs középút! Halál után ítélet következik. A földről eltávozottak, vagy az egyik vagy a másik helyen vannak. Nincs pulgatorium!
    Egy földről elhunyt ember, nem tudja felvenni az élőkkel a kapcsolatot. Sem pedig fordítva. Spiritizmus csapdája ez!

    Egy hívő életében Isten Igéje kell, hogy a lámpás legyen a sötétségben! A Bibliában nincs rózsafüzér sem! Mária pedig egy ember volt és nem Isten és a mennybe sem vált Istenné! Ezért hozzá nem szabad imádkozni!
    Közbenjáró sem lehet a mennybe, mert ott egy Közbenjáró van csak: Jézus!

    „Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus, aki váltságul adta önmagát mindenkiért, tanúbizonyságul a maga idejében.” (1 Tim. 2:5-6)

    Mária Jelenések, üzenetektől, meg óva intek mindenkit…
    A Sátán könnyen félre tudja vezetni az embereket az igazságtól sokféle úton, úgy hogy egy kis igazságot is, bele kever a hazugságaiba!

    ” Nem is csoda, mert maga a Sátán is a világosság angyalának adja ki magát.” (2 Kor. 11:14)

    Válasz
    • János

      Kedves Margareta!
      Békesség!
      1. Biblia s a tisztítótűz:
      Mi a helyzet Sirák fia 14, 1-el VAGY A Sirák fia 21,1-el ?
      A tisztító tűzben szenvedő lelkekről, nemde azt tudjuk, hogy fájdalom kínozza őket a bűneik miatt is, és azt, hogy egyébként, ha bár földi letükben vétkeztek is, de most imádkoznak ?
      Jeremiás 10,24-et is el lehet olvasni. Nemde mértékkel fenyíti őket az Úr s nem semmisíti meg őket?
      2. A két út :
      János 14,6-nál olvashatjuk, hogy az Úr Maga mondja Önmagról : „Én vagyok az Út, az Igazság és Élet”
      Tehát ha Ő, Jézus az Igazság, akkor ez azt jelenti, hogy Ő nem hazudik.
      Tőle halljuk Lukács evangélumában, A dúsgazdag és a szegény Lázárról szóló pldabeszédeben: „Történt, hogy a koldus meghalt, és az angyalok Ábrahám kebelére vitték.”(Lukács 16, 22)
      Tehát Aki Igazat Mond, aki az Igazság, Ő mondja az evangélumban : „az angyalok Ábrahám kebelére vitték”.
      3.Jézus Anyja, Mária megismeréshez több mód is létezik.
      Természtesen , Mária, az Anya, csak teremtmény! Ám méghozzá milyen csodálatos, alázatos, engedelmes, gyengéd, szép , magasztos, csendes, szeretre méltó, és kegyelemmel teljes teremtmény.!

      A marialógia tudmányának kiváló művelőit ajánlom kegyednek jobban megismerni, vagy ilyen témájú könyvek olvasását javaslom.

      Habár én nem vagyok marialógus , de azt tudjuk, hogy , Lukács 1,28 alapán: „Üdvözlégy, kegyelmmel teljes! Veled van az Úr! Áldottabb vagy minden asszonynál.”
      Tehát >> vele van<< az Úr! Jelen időben, teht, most is.
      Ugyanaz a szent angyal, köszöntötte Máriát, aki a hitetlen s gőgős, fölhöz ragadt Zakariás főpapot némasággal büntette :"Íme, most megnémulsz, s nem fogsz tudni beszéln addig a napig, amíg ez be nem követekzik, mert nem hittél szavaimnak, amelyek majd, ha eljön az ideje, be fognak teljesedni."(Lukács 1,20)
      S mivel mi , akik hiszünk Krisztusban, lévén az ő követői s tanítványai, nem feletkezhetünk a haldolkó Jézus végrendeletről sem : " "Asszony, nézd, a fiad" Aztán a tanítványhoz fordult: "Nézd, az anyád" ""(János 29,27-28)
      Ugye, nem vagyunk olyan kegyetlenek, hogy nemet mondjunk egy haldokló végakaratra, különösen, ha az, a Megtestesült Ige, aki éppen értünk hal meg a kereszten.

      4.Ami pedig a Sátánt illeti:
      Egyrészt, olvassuk el a proto-evangéliumot: Teremtés 3, 15;
      Mária az Asszony, aki széttapossa a kigyó fejét; a kigyó pedig a sátán, aki az Asszony sarkát veszi célba.
      Illetve Péter 2-ik levelét , tudom kedves figyelmbe ajánlani, ami a gonosz leaszíott helyzett s a tévtanítokat illeti.
      Minden lehetséges békét kívánva :
      János

      Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.