Register
A password will be e-mailed to you.

LUISA PICCARRETA – A MI URUNK JÉZUS KRISZTUS SZENVEDÉSÉNEK 24 ÓRÁJA

A MI URUNK JÉZUS KRISZTUS SZENVEDÉSÉNEK ÓRÁI

Luisa Piccarreta, „Az isteni akarat lánya” által

„…olyan nagy az elégtétel, amelyet az áldott Jézus kap ezeknek az Óráknak az átelmélkedése által, hogy Ő azt szeretné, hogy ezeknek a meditációknak legalább egy példánya legyen meg minden városban vagy településen, és azon elmélkedjenek. Valójában olyasmi történik, mintha Jézus a saját hangját és imáit hallaná azoknak a megmentésére, akiket felemelt az Atyához az Ő fájdalmas szenvedésének 24 órájában. És ha ezt minden városban vagy településen megtenné sok lélek, úgy tűnt, Jézus megérteti velem, hogy az isteni igazságosság részben megnyugodna és mintha csillapodna, és ezekben a szomorú időkben sok kíntól, vérontástól és csapástól részben megmenekülhetnénk. Kérem, tiszteletes Atyám, szóljon mindenkinek; és ily módon fejezze be azt a kis munkát, amellyel szeretetreméltó Jézusom megbízott engem…”

(Luisa levele gyóntatójának, Boldog Annibale M. di Franciának)

Az Úr így beszélt Piccarretához:
*„Aki gyakran gondol Passiómra, az szívében üdvösségre vivő forrásra talál. Minél inkább gondolkodik és elmélkedik a lélek fájdalmas szenvedésemen, annál bőségesebben árad ennek a forrásnak a vize. És ahogy a kútból kifolyó vizek mindenkié, úgy az üdvösségnek ez a forrása, – ami abban szívben képződik, mely az én szenvedésemen elmélkedik, – szolgálja az én dicsőségemet, a léleknek a személyes javát, és sok más léleknek is hasznára van.”

*„Amikor egy lélek a Passión elmélkedik, amelyet lelkemben és testemben oly sok szeretettel és végtelen szenvedéssel szenvedtem, és amikor megsirat és együtt érez Velem, ez olyan kellemes, hogy úgy érzem, mintha kárpótlást kaptam volna minden kínzásért és gyalázatért, amit elszenvedtem – nemcsak Passióm alatt, hanem Megtestesülésem pillanatától a kereszten való utolsó leheletemig.

A lélek, aki gyakran elmélkedik szenvedésemen, különféle módokon vigasztal meg.
– Ha szenvedésem alatt kötelekkel és láncokkal voltam megkötözve, a lélek, amely így megkötözve Rámtekint, és együtt érez Velem, kiold és felszabadít.
– Ha a fegyveresek megvetettek, leköptek és meggyaláztak, de a könyörületes lélek megszán és imád Engem, megtisztít ezektől a köpködésektől és megtisztel.
– Ha a kínzóim levetkőztettek és megkorbácsoltak, az együttérző lélek meggyógyít és felöltöztet.
– Bár tövissel koronáztak meg, vicckirályként bántak velem, epével megtömték a számat és keresztre feszítettek, de ha egy lélek együttérzéssel gondol ezekre a szenvedéseimre, az
– megkoronáz dicsőséggel,
– Királyként tisztel Engem,
– édességgel tölti meg számat,
– levesz a keresztről és
– feltámaszt szívében.
És cserébe szeretetteljes elmélkedéséért és a gyötrelmemre való tekintetéért megújult kegyelmi életet ajándékozok ennek a léleknek.

Ahogy magához vonz szenvedéseim szemlélése és az együttérzése által, Én magamhoz vonzom és átadom Magam neki lelki táplálékul. Míg ő a sebeimből, a gyötrelmeimből és a haldoklásomból táplálkozik, Én a lelkéből táplálkozom úgy, hogy szeretetben egyesülök vele. Ezért olyan kellemes számomra, amikor a lélek áhitatosan és gyakran átelmélkedi szenvedésemet.”

*Luisa megkérdezte Jézust: „Mondd meg, Mindenem, mit adsz cserébe azoknak a lelkeknek, akik Szenvedésed Óráin úgy elmélkednek, ahogy arra engem megtanítottál?”

Urunk így válaszolt: „Lányom, ezeket az órákat nem úgy fogom tekinteni, mint amiket ti elmélkedtek át, hanem mintha Én magam élném át újra őket. Azoknak, akik elmélkednek rajtuk, az Én érdemeimet adom olyan mértékben, mintha a Passiót szenvedtem volna az idő alatt, amíg ők elmélkedtek róla. A földi életemben átélt Passió hatásai, amelyeket szenvedésem keltett, megújulnak azokban a lelkekben, akik ezeken az Órákon elmélkedneak, belső hajlamuk minőségének megfelelően. Ennél nagyobb jutalomban nem lehet részesülni ebben a földi életben.

A Paradicsomban ezeket a lelkeket isteni Jelenlétemben, szent Arcom elé helyezem, és az örök szeretet és beteljesülés nyilaival szegezem őket Magamhoz, és ők maguk, megrészegülve Szeretetemtől, úgy válaszolnak Nekem, hogy Szívemet elárasztják szeretetük minden erejével, amire csak lelkük a mennyei boldogságban képes lesz. Ez egy édes varázslat lesz a Mennyország minden áldottja számára (vagyis minden teremtmény számára, aki élvezi Isten tökéletes látását).

* Jézus egy másik alkalommal ezt mondta Luisának: „Szenvedésem órái tele voltak imáimmal, jóvátételemmel és szeretetemmel. Ez a jámbor jóvátételi gyakorlat, amit ezen Órák átelmélkedése jelent, valóban Szívemből fakadt. Ah! Hányszor változtattam a csapásokat az egész föld kegyelmévé ezeknek az elmélkedéseknek köszönhetően, amelyeket egész Egyházamban oly sok számomra kedves lélek titokban végzett! Ezek az elmélkedések felbecsülhetetlen értékűek. Ha az általad végzett ​​és leírt jámbor gyakorlatokat mások is szeretettel végzik, az én Szeretetem ott kiárad és megvigasztalódik. És tudd, leányom, hogy nem kis dolog, hogy a teremtmény vigasztalást és enyhülést nyújt Teremtőjének.»

* Egy másik pillanatban Jézus így szólt hozzá:
„A világ az Én Passióm szakadatlan megújításának aktusában van. Ahogyan az én végtelenségem beborít minden teremtményt – belülről és kívülről egyaránt, kénytelen vagyok – a teremtményekkel való kapcsolat következményeként elviselni a szögeket. a töviseket, az ostort, a megvetést, a leköpést és minden mást, amit Passiómban végigszenvedtem.

Amikor azonban egy lélek elmélkedik Szenvedésem 24 Óráján, úgy érzem, hogy kikerülnek Testemből a szögek, a Fejemből a tövisek, enyhülnek szenvedéseim, megtisztul Arcom a köpésektől, csillapodik az ütések fájdalma, sebeimre gyógyító kenet kerül. Érzem, hogy mások által nekem okozott rossz jóvá válik. Tapasztalvava, hogy a Szenvedésem Óráin elmélkedő lélek lelki érintkezése mennyire jólesik, egyre jobban támaszkodom rá. „Sőt, aki ezeken az Órákon elmélkedik, az egyre jobban a magáévá teszi
– a  gondolataimat,
– a jóvátételemet,
– az imáimat,
– az érzelmeimet,
– Szívem legbensőségesebb dobbanásait.

Amikor meg akartam váltani a világot, odaadtam magam örök Atyámnak, és így szóltam Hozzá: „Itt vagyok, Atyám, küldj el a földre, hogy szenvedjek és meghaljak az emberekért.” Hasonlóképpen a lélek, amely Velem egyesülve – fájdalmas Szenvedésem Órái átelmélkedésének szenteli magát, és – Fájdalmaimmal, szenvedő Lelkemmel azonosítja magát, szinte ég és föld közé emelkedve, ez a lélek Velem együtt kiált Atyámhoz: „Itt vagyok, Uram, én is szeretnék Jézussal együtt mindenkiért engesztelni, mindenkiért felelni, mindenkiért szenvedni és meghalni.»

Luisa együttérzéssel és szeretettel válaszolt a szenvedő Jézusnak, Nagycsütörtöktől 17 órától Nagypéntek délután 5 óráig, amikor minden véget ért az ő imádnivaló Testének az eltemetésével.

— KRISZTUS SZENVEDÉSÉNEK 24 ÓRÁJA —

Előkészület minden óra előtt

Uram, Jézus Krisztus, leborulok isteni jelenléted előtt, és kérem Legszeretőbb Szívedet, segíts meg engem ennek a 24 órának szomorú átelmélkedésében, amelyben annyira kívántál szenvedni értünk, imádnivaló testedben és legszentebb lelkedben egészed halálodig a kereszten. Kérlek, segíts kegyelemmel, szeretettel, mély együttérzéssel és szenvedéseid megértésével, miközben most végigimádkozom a …… Órát.

És akikért kevés az én imám, felajánlom értük imaként Neked a vágyamat, mert őszintén szeretnék imádkozni értük minden olyan órában is, amikor a kötelességeimet végzem vagy alszom.

Fogadd el, irgalmas Uram, szerető szándékomat, legyen hasznomra és mindenki hasznára, mintha hatékonyan és szent módon végeztem volna el ezt a szent elmélkedést.

Hálát adok neked, ó Jézusom, hogy az imádság által elhívtál a Veled való egyesülésre. És hogy még jobban tetszésedre legyek, átveszem gondolataidat, nyelvedet, Szívedet, hogy általuk imádkozhassak, önmagamat beleolvasztva Akaratodba és Szeretetedbe; és kinyújtom a karjaimat, hogy megöleljelek, fejemet a Szívedre helyezem, és elkezdem.

Hálaadás minden óra után

Szeretetreméltó Jézusom, szenvedésed ezen órájában elhívtál, hogy Veled legyek, és én itt vagyok. Úgy tűnt nekem, mintha tanúja lettem volna imáidnak, megváltó művednek, Passiódnak, ahogy gyötrődve és szenvedéssel telve könyörögsz a lelkek megváltásáért a legmeghatóbb és legékesebb hangon. Igyekeztelek mindenben követni Téged; és most, amikor el kell hagyjalak Téged szokásos feladataim és elfoglaltságaim miatt, kötelességemnek érzem azt mondjani neked: „Köszönöm” és „Áldalak”!

Igen, ó Jézus, ezerszer és ezerszer ismétlem Neked: Köszönöm, és „Áldalak” mindazért, amit értem és mindenkiért tettél és szenvedtél. Hálát adok Neked és áldalak minden csepp Véredért, ami elfolyt, minden lélegzetvételedért, minden emberi szívdobbanásodért, minden lépésedért, szavadért, pillantásodért, keserűségedért és hogy elviseltél annyi sértést. Mindenért, ó, Jézusom, leborulok lábaidhoz, és  „Köszönöm” és „Áldalak”!

Kérlek, ó Jézus, engedd, hogy egész lényem folytonos köszönet, hálaadás és imádás legyen Feléd, hogy ezáltal áramoljon bennem és mindenkiben a Te áldásod. Kérlek, ó Jézus, ölelj a Szívedre, és legszentebb Kezeddel pecsételd le lényem minden porcikáját áldásoddal, hogy ne származhasson belőle más, mint folyamatos imádás és himnusz Neked.

*

>> ELSŐ ÓRA
>>MÁSODIK ÓRA
>> HARMADIK ÓRA
>> NEGYEDIK ÓRA

>> ÖTÖDIK ÓRA

A metropolita.hu folyamatosan fordítja és közzéteszi a magyar fordítást. Aki tudja, el tudja olvasni a teljes művet farncia vagy angol nyelven most azonnal is /feltehetően az interneten megtalálható több más nyelven is, olaszul biztosan/

A fordítás alapja: (franciául) http://volontedivine.lumenluminis.xyz/les-24-heures-de-la-passion/
(angolul) https://www.quies.org/hours_of_passion.pdf

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.