Register
A password will be e-mailed to you.

6. nap – További gyakorlatok, a Szent Szívem tiszteletére, minden péntekre, különösen a hónap első péntekjeire.

Szeretett gyermekem, már vártalak, gyere közelebb hozzám; lásd, hogy karjaim nyitva vannak, és meg akarlak ölelni Szentséges Szívemben, mert az irántad érzett szeretetem páratlan az emberi szeretethez képest: szeretetem nem fojt el, nem kényszerít; szeretetem túlárad, beteljesít.

Ma a tegnapi leckét szeretném folytatni. Éppen a Szentséges Szívem tiszteletére minden pénteken, különösen a hónap első péntekén végzett gyakorlatokról beszéltem nektek.

Tudom, hogy mélyen érdekel téged a szeretet minden leckéjének megismerése, amely Isteni Szívem mélységeiből árad; ezért kezedbe adom ezt a kis csokor szegfűt; a vörös szegfű az irántad érzett szeretetemet jelképezi. Szent Szívem apostola akarsz lenni, ezért jövök hozzád, mint isteni Mestered, hogy formáljalak, hogy a mennyei tudományban neveljelek.

7. Imádkozzatok Isteni Szívem tiszteletére.
Imák, amelyek örömmel fogják
felemelni a szíveteket, imák, amelyek arra késztetnek, hogy sóhajtozzatok az irántam érzett szeretettől; imák, amelyek a Tabernákulumomhoz, a Mennyország kapujához vonzanak benneteket; imák, amelyek elmélkedésre emelik a szellemeteket.

Ha akarod, mondd el a Triszágiont Szent Szívemnek; mondd el a tiszteletemre szentelt rózsafüzért, vagy elmélkedj Szent Szívem litániáján, vagy végezz jóvátételi cselekedeteket haldokló Szívemnek; vagy ha akarod, tegyél öt jóvátételi látogatást Szent Szívemnél a nap folyamán, öt Látogatást öt sebem tiszteletére.

Fiam, a megszentelt Oltáriszentségben Szent Szívem szeretettel dobog minden ember iránt; a tabernákulumban várni fogok rád; ez lesz az a hely, ahol nyugalmat találsz, a szív csendjét, a lélek nyugalmát. Nem akarom, hogy a péntek észrevétlenül teljen el számodra, azt akarom, hogy Szent Szívem apostola legyél; ezért rendelkezz lelkeddel, hogy teljesen Nekem szenteld magad, és Isteni Szívem szolgája és vigasza légy.

8. Látogatások a Szentséges Szentséghez
Minden hívőnek, Szent Szívem
minden szerelmesének eucharisztikus léleknek kell lennie, mert Isteni Szívem szeretettel dobog a megszentelt Osztályban. Fénysugaraim, a szeretet és az isteni irgalom sugarai hatoljanak be az eucharisztikus lelkek szívébe.

Szent Margit Mária Alacoque-nak az isteni szeretet tabernákulumában kinyilvánítottam a lelkek iránti szenvedélyes szomjúságomat; és ma kinyilvánítom nektek, hogy szomjazom arra, hogy minden ember szeressen és imádjon az Oltáriszentségben.

Készen álltok-e arra, hogy a szeretet áldozatát felajánljátok Nekem a tabernákulumban? Csodákat fogok tenni benned, atyai tekintetem megpihen rajtad, mert szeretlek.

9. Elmélkedjetek Szent Szenvedélyemről
Isteni áldozattá lettem minden
emberért, a szent kereszten leheltem ki utoljára a levegőt, bárány voltam, akit levágásra vezettek. A római katonák kegyetlenül ostorozták Legszentebb Testemet; átszúrták kezemet és lábamat, és egy lándzsa átszúrta oldalamat.

És ha Szent Szenvedésemről elmélkedsz, fájdalmat és bűnbánatot adok neked, amiért
megsebezted gyötrelmes Szívemet;
ha Szent Szenvedésemről elmélkedsz,
megszépítem a lelkedet, ragyogóvá teszem, mint ahogy a csillag megszépíti az égboltot a sötét éjszakán;
Ha Szent Szenvedésemről elmélkedsz, az Én
Kyrénusommá teszlek, megpihenek benned;
ha Szent Szenvedésemről
elmélkedsz, szíved a Veronika vásznához fog hasonlítani, lelkedbe faragom az emberek bűnei által megvert és véresre vert isteni arcomat.

10. Folyamatosan javítsátok erkölcseiteket – akár belső, akár külső erkölcsről van szó -,  Szent Szívem tiszteletére.

Fel akarom ébreszteni bennetek a bűnbánat és az erkölcsben való megtartóztatás szellemét; meg kell tanulnotok uralkodni érzékeitek felett; meg kell tanulnotok átölelni Keresztemet.

Minden áldozatot, amelyet jóvátételként ajánlotok fel Isteni Szívemnek, örömmel veszek, és áldások áradatát öntöm a lélekbe. A bűnbánat, a megaláztatás megtisztítja a lelkek szívét, hasonlóvá teszi őket Hozzám; a bűnbánat, a megaláztatás segít uralni az emberek akaratát, és engedelmessé teszi őket Isteni sugallataimnak, Isteni Akaratomnak
megfelelően élnek.

11. Egész nap szenteld magad annak, hogy szeress Engem, hogy elfogadj Engem életed Királyának és Urának.

Gondoljatok Rám, ajánljátok fel Nekem szívetek dobbanásait a szeretet cselekedeteként, ajánljátok fel Nekem a nap minden cselekedetét engesztelésként, mert Isteni Szívemet oly sok ember rosszul bánik, felháborítja, gyalázza.

Szenteld magad egész nap az Én szeretetemnek, és Én éreztetni fogom veled csókjaimat és öleléseimet; a szeretet fúzióját fogom benned létrehozni.

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.