Register
A password will be e-mailed to you.

4. nap – A kísértésnek való ellenállás eszközei

Fiam, ma nyisd meg szíved ajtaját, be akarok lépni hozzád; fáradt vagyok, szent keresztem kimerítő súlya miatt nehezen járok.

Ma szerető és irgalmas tekintetemet rátok szegeztem, mert tudom, hogy bennetek van a szentség és az erény utáni vágyakozás; bennetek van a nagy vágy, hogy Szent Szívem apostola legyetek. Ezért szeretném, ha ezen a napon figyelnétek a szavaimra; olyan szavakra, amelyek lázba hozzák a lelketeket, olyan szavakra, amelyek felnyitják a szemeteket egy valóságra; egy olyan valóságra, amelynek változásra kell vezetnie benneteket, arra, hogy komoly és radikális döntéseket hozzatok az életetekben.

Ma a kísértésről akarok beszélni veled; nem egy dicsőséges test vagy, nem egy angyali lény vagy; hús-vér ember vagy, akit az Én képemre és hasonlatosságomra teremtettem; ezért nem vagy mentes a megpróbáltatásoktól. Ne feledjétek, hogy az ördög ordító oroszlánként járkál körülöttetek, és fel akar emészteni benneteket; álljatok szilárdan a hitben.

Ha úgy döntöttél, hogy követsz engem, készülj fel a megpróbáltatásra; az ellenség meg akar majd kísérteni; az ellenség a szakadék mélyére akar majd rántani, ahonnan nincs kiút; az ellenség meg akar majd kísérteni, hogy elcsábítson. Ezért tartsátok szem előtt a következő szeretet-tanácsokat; mert azt akarom, hogy a kegyelem állapotában maradjatok, hogy tekintetetek mindig Rám szegeződjön. Éljetek és gyakoroljátok a következő isteni eszközöket, amelyeket biztosítok számotokra, hogy mindig az Én
irányomban állhassatok és járhassatok.

1 – Maradjatok egyesülve Isteni Szívemmel.
Tudjátok, hogy Szent Oldalam
nyitott sebe a közvetlen csatorna számotokra, hogy elérjétek Szent Szívemet. Merülj el végtelen irgalmasságom mélységében, igyál békémből, tapasztald meg gyengédségemet. Az ellenség nem fog tudni megérinteni benneteket; az ellenségnek el kell fordulnia tőletek, mert Isteni Szívem a védelem biztonságos menedéke; Isteni Szívem a szeretet rejtekhelye, amely megvéd benneteket a gonosz csapdáitól és megvéd ellenségeitektől.

2 – Menjetek a Boldogságos Szűzhöz, különösen az ő Szeplőtelen Szívéhez.
Szív, amely menedék minden bűnösnek; Szív, amelyet a szent
szeretet lángja éget, egy láng, amely hamuvá égeti gyengeségeidet, tökéletlenségeidet és bűneidet. Anyám Szeplőtelen Szívében vigasztalást találsz bánatodban, békét találsz bajodban, erőt találsz gyengeségedben. Ő minden erény mintaképe, Ő a Szeplőtelen, Ő a mennyország kapuja, amely elvezet benneteket a Velem való személyes találkozáshoz.

3 – Menekülj az ellenség elől.
Gyenge vagy, még nem vagy elég erős ahhoz,
hogy közvetlenül szembeszállj az ördöggel. Ha arra kérsz Engem, hogy tegyelek erőssé, legyőzhetetlenné teszlek; de szükséges, hogy ne bízz magadban, jobban bízd magad az Én kegyelmemre; engedd, hogy Én legyek a zászlód; Én vagyok Júda Oroszlánja, aki megvédelek és megvédelek. Meneküljetek az ellenség elől, és bízzatok az én hatalmamban, amely erősebb a sötétség hatalmainál. Velem hódítani fogsz, velem diadalmaskodni fogsz.

4 – A lelki harc.
Fiam, harcolj bátran; maradj nyugodt, még az erős vihar
közepette is; semmi és senki nem lesz képes ártani neked, hiszen neked Én vagyok a védelmeződ. Ezen a napon hozzatok olyan szeretetáldozatot, amely arra késztet benneteket, hogy jóvátegyétek a ti és az egész világ bűneiteket. Ne feledjétek, nem mentesültök a kísértésektől; kegyelmem és hatalmam elég lesz számotokra. Ha Szent Szívem apostola akarsz lenni, indulj el az úton, és mindig előre nézz.

A Szent Szívemnek való szentelés a szeretet szövetsége, a szeretet szövetsége, amelyről a diadalmas egyház tanúskodik.

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.