Register
A password will be e-mailed to you.

Az imádság

Gyermekem, hallgasd meg Hangomat, ma a szeretet leckéjét adom, mert az isteni bölcsesség soha nem merül ki; és Szent Szívem iskolájának jó tanítványává akarlak tenni. Legyél tudatában, hogy Szentséges Szívem apostolainak életükből az imádság életét kell kialakítaniuk.

Az imádság a gerinc, amely minden gyermekem lelki életét fenntartja; ami megerősíti
őket, hogy ellenálljanak a kísértéseknek és a próbáknak; az imádság a lélek vitaminja.

Gyermekem, tedd életedet dicshimnusszá, dicsőítsd Szent Nevemet, imádj Engem a föld minden templomában. Az ima szívtől-szívig tartó beszélgetés Velem; az ima arra vezeti a lelket, hogy szeresse Szent Szívemet, azt a Szívet, amely szeretettől lüktet a szent Tabernákulumban; az ima nélkülözhetetlen ahhoz, hogy lelked átrepüljön a Mennyország végtelenségén, hogy nyugalmat találj és megkönnyebbülj.

Az ima, a szentmise és a szentáldozás három fontos cselekedet, amik a lelket az imádatra emelik. Legyél hűséges az imában, ne lopj időt Istentől; legalább péntekenként elmélkedj: vegyél elő elmélkedéseket, írásokat, könyveket, melyek Isteni Szívemről szólnak, és tápláld magadat velük.

Annak érdekében, hogy imádságod hatékony legyen és bőséges gyümölcsöket teremjen, kerülnöd kell az akaratlagos hibákat, amelyek bántják és sebzik Szent Szívemet. Meg kell fékezned érzékeidet oly módon, hogy figyelmed csak Rám irányuljon, törekedned kell rá, hogy a lelked az elmélkedésben maradjon, és szíved megrészegüljön a szeretettől, a békétől.

Bensőségesen egyesülnöd kell Szent Szívemmel; az egység a szemlélődő dicsőítéshez vezet, a szeretet extázisába; mert érzékeid teljesen viszontszeretnek és belefeledkeznek Istenbe.

Ezen túlmenően mélyülj el a Boldogságos Szűz Mária életének különböző misztériumaiban, különösen amikor bemutatták őt a templomban. Ott szentelte életét teljesen és végleg Istennek; ott készült fel arra, hogy Isten Fiának Anyja legyen.

A következő feltételeket kell szem előtt tartanod, hogy imád az isteni misztériumok megízleléséhez, a lélekben való megnyugvásra vezessen.

1.El kell helyezned magad Isten Jelenlétébe. Felejts el mindent, ami körülötted van; a te időd az Én időm.

2. Tekintsd magadat méltatlannak arra, hogy isteni Jelenlétem előtt megjelenj. Bűnös vagy, gyenge vagy, és sokszor megsebezted és megbántottad isteni Szívemet; de mivel isteni Szívem bővelkedik szeretetben és irgalomban minden ember iránt, megtisztítom szívedet az élő vízzel. Alázd meg magad  Jelenlétemben, és tekintsd magad buzgónak és isteni irgalmamra szorulónak.

3. Hívd segítségül a Szentlelket, és a Szentlélek lobogni fog rajtad, tűznyelvekkel fog lakozni benned, és szíved égni fog Irántam a szeretettől; elméd nyitott lesz isteni működésemre, szellemed nyugalomra talál, és az isteni mozgás munkálkodni fog benned.

4. Lépj be Szentséges Szívem mélységeibe, és megnyugvást találsz fáradalmaidtól, mindent megtalálsz, mert Szívem egyesül szíveddel, és lelked egy pillanatra a Menny felé emelkedik. Szükség van a csendre és az elmélkedésre, a lélek engedelmességére és szabadságára. Hogy elnyerd ezeket a kegyelmeket, tudni kell szembenézni a különböző megpróbáltatásokkal az imádság során.

Ha kiszáradt a lélek, élő vizet találtok Isteni Szívem forrásaiban.
Ha
rendkívül fáradtnak és nyugtalannak érzed magad, Isteni Szívem forrásaiban békét találsz.
Ha ajkadról, ha szívedből nem áradnak a szavak, elég, ha azt mondod nekem: „Itt vagyok, Uram, hogy teljesítsem akaratodat; szólj hozzám, Uram, mert hallja a Te szolgád„; vagy csak azt kell mondanod Nekem, hogy „Szeretlek”, teljes őszinteséggel és nagy adag szeretettel.
Kötött imát is mondhattok; csatlakozzatok a szent lelkek imájához, és ez az ima tömjénként fog emelkedni Atyám Jelenléte előtt; és a kegyelem, az irgalom áradatai fognak leszállni rátok és az imát ízlelgető lelkekre.
Énekes
imában egyesüljetek élő Szent Szívemmel az Eucharisztiában.

Az ima átalakítja a lelki életed; elvezet a mennyei titkok ízleléséhez, melyek csak az alázatosoknak tárulnak fel. Az ima arra fog vezetni, hogy őrjöngő szeretettel, kínzó vággyal szeress Engem; az ima elszakít a világ triviális dolgaitól, és egyre transzcendentálisabbá válsz.

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.