Register
A password will be e-mailed to you.

Készítsd el a saját reguládat

Engedd, hogy Én legyek lelked lelki vezetője, tudni fogom, hogyan irányítsalak körültekintően. Nagyon jól ismerlek, tudom, hogy gyenge vagy, és szükséged van a vállamra, hogy támaszkodhass; tudom, hogy néha ingatag vagy a hitedben, és a hangulataid hevesen sújtanak belülről.

De mivel szívem szeretett gyermeke vagy, kezedbe adom szeretetajánlatomat: szenteld magad Nekem, és légy Szent Szívem apostola! Tarts ki minden egyes szeretetleckémben. Már beiratkoztatok Szent Szívem iskolájába, és tudjátok, hogy Szent Szívem apostolai életszabályzatot kapnak, amelynek mottója: „Minden szavad és tetted legyen egységben Szent Szívemmel, tisztelje és dicsőítse Szent Nevemet”.

Ez egy életszabály, amelynek magában kell foglalnia Isten törvényének és az Anyaszentegyház parancsolatainak tökéletes megélését, melyek Szent Szívem minden egyes apostolát a lelki rendhez, az élet követelményéhez vezetik; mert a tökéletességre kell törekednetek önmagatokban. Törekedj mindig az égi javakra, menekülj a földi javak elől, mert a kapzsiság beléd költözhet, és ha elfordulsz Tőlem, a pusztulás és a gyötrelem gödrébe zuhansz.

Dolgozd ki a saját életszabályodat, és törekedj rá, hogy hűségesen teljesítsd. Amikor leszálltam a földre, hogy megváltsam az emberi nemet minden bűntől, halandó életemet az isteni akaratnak való tökéletes megfelelés rendje ragyogta be.

1. Amikor felébredsz, gondolj Rám!
Merülj el Szentséges Szívem
mélységeiben, és kérd Anyám oltalmát, ő beburkol szent palástjának redői
alá, felforrósít téged Szeplőtelen Szívének szeretetlángjával, ő óv meg minden bűntől a nap folyamán; kérd őt, hogy a Legszentebb Szentségben mutassa be nekem szándékaidat.

2. Mondj reggeli üdvözletet az én Szentséges Szívemnek
A Szentséges
Szív  a Szent Seregben él, térdelj le a szobádban, és irányítsd tekinteted és szíved egy tabernákulumra. Imádj Engem, ajánljd fel Nekem aznapi cselekedeteidet, hogy cselekedeteid tökéletesek
és tetszetősek legyenek mennyei Jelenlétemben.

3. Minden reggel végezd a hit, a remény, a szeretet cselekedeteit
Lépj be imádatomba
, mert te vagy az Én szeretett fiam, te vagy az Én szeretetszolgám, és te választottad, hogy a mennyei munkában dolgozz.

4. Amikor imádkozzátok az Angelust, Mária szűzi tekintete megpihen rajtatok
Szíved dobbanásai a szeretet felajánlásai lesznek számára, és a
szeretet felajánlásai Nekem; mert Anyám Szeplőtelen Szíve mindig egyesül Isteni Szívemmel; mint két szeretetben egyesült szív.

5. Tegyetek hálaadó cselekedeteket
Mindent Tőlem kaptál; kegyelmem a
kegyelem és áldás áradataként áradt rád, még a nehézségek közepette is könnyebbséget fogsz tapasztalni. Adj hálát, mert békességgel árasztottam el a szívedet, eltávolítottam a pikkelyeket a szemedről, amelyek megakadályoztak abban, hogy láss Engem; az út közepén mentem ki hozzád, és megmentettelek, mert gyorsan rohantál a kárhozat felé. Tégy hálaadó cselekedeteket, mert engedem, hogy megtalálj, és szent Oldalam nyílt Sebében őrizve és elrejtve hordozlak téged.

6. Tarts bűnbánatot, tégy elhatározásokat és engesztelj bűneidért
Ismerd el magad
bűnösnek, ismerd el magad teremtménynek, aki Teremtője előtt áll, készen arra, hogy hódolatot és dicsőséget adjon Neki. Tarts bűnbánatot; olyat, amely arra késztet, hogy könnyeket ejts bűneidért és Isteni Szívem elleni vétkeidért; olyan bűnbánatot, ami arra késztet, hogy az életszentségre törekedj az életedben, és hogy gondolataidat, cselekedeteidet a szeretet cselekedeteként ajánld fel Nekem.

7. Minden nap tűzz ki egy célt
Egy célt az erény elérésére, egy célt arra, hogy
szívedet egyesítsd az Enyémmel; és még a munkád és a napi elfoglaltságaid közepette is gondolj Rám, vesd magad Karjaimba; szent Keblemre ölellek, és Isteni Szívem dobogása örömmel fogja felemelni a szíved!

8. Köss szeretetszövetségeket!

Olyan szövetségeket, amelyekben a nap folyamán felajánljátok Nekem mozdulataitokat, tetteiteket, szavaitokat az imádat és a szeretet cselekedeteiként. Így a gondolataitok Isten ügyével lesznek elfoglalva; szívverésetek a szeretet felajánlása lesz a Királyok Királya számára, Aki jelen van a föld minden tabernákulumában.

9. Kérjétek isteni áldásomat, hogy szálljon le rátok és a tiétek lesz.

10. Köszöntsd Máriát!
Ne felejtsd el, hogy az ő Szeplőtelen Szíve az üdvösség bárkája minden ember számára.
Köszöntsd őrangyalodat,
köszöntsd védőszentjeidet,
és azokat a szenteket, akiket a legközelebb érzel magadhoz
.
Így nem fogsz egyedül járni, mennyei páncélba leszel
öltözve, és a Sátánnak el kell majd hagynia az oldaladat.

11. Találj időt a meditációra
..legyen az negyed óra vagy fél óra. A szeretet
örökségeként hagytam rátok ezt a 33 napos lelkigyakorlatot; egy naplót Tőlem, amely újrarendezi az életeteket, egy naplót, amely elvezet benneteket a keresztény tökéletességre, mert benne vannak Szeretetem tanításai, amelyek Isteni Szívem mélységeiből fakadnak, és vágyakat ébresztenek bennetek a szentség, és az erény iránt.

12. Vegyél részt naponta szentmisén
…amikor állapotbeli kötelezettségeid és
feladataid lehetővé teszik. A szentmise az az idő, amikor megújítom benned szenvedélyemet; ez az az idő, amikor a Menny találkozik a földdel; ott láthattok, érezhettek és ízlelhettek engem; ott kapjátok meg az erőt, amelyre szükségetek van a Sátán és csatlósai legyőzéséhez.

13. Napközben kösd össze a lelkedet az Éggel!
Lélekben egyesülj Velem! Késztesd arra magadat, hogy tekintetedet az Égre emeld, hogy érzelmeidet Rám irányítsd, és egyedül Velem foglalkozz, Rólam ábrándozz.

14. Tartsd Velem isteni találkozót minden reggel 9-kor és délután 4-kor!

15. Ajánld fel Anyámnak a Szent Rózsafüzér imádkozását; majd imádkozd el Szent Szívem litániáját.

16. Találj időt lelki olvasmányokra
Minden este és délben végezz rövid 
lelkiismeretvizsgálatot, és értékeld addigi cselekedeteidet, hogy teljesen megfelelnek-e Szentséges Szívemnek. Ismerd fel az elkövetett hibáidat, és találj módot a jóvátételükre, ezzel gyengeségeidet erősséggé fordítod.

17. Látogass el a Legszentebb Oltáriszentséghez
Ott fogsz
megtalálni Engem; a szent Tabernákulumnak kell lennie a találkozóhelyünknek; a szent Tabernákulumnak kell lennie annak a helynek, ahol nyugalmat talál a szíved és csendet a lelked.

18. Használd ki jól az időt
Így sikerülni fog belépned
azon lakhelyek egyikébe, amelyeket a Mennyek Országában készítettem neked.

Szent Szívem apostola vagy, és mint ilyen, rendnek és fegyelemnek kell lennie az életedben.

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.