Register
A password will be e-mailed to you.

Tiszteld Isteni Szívemet lelki tiszteletadással

Gyermekem, egy új nap a mi szeretetteljes találkozásunkkal; még egy nap, amikor szavaim meggyújtják szívedben az isteni szeretet tüzét; még egy nap, amikor atyai tekintetem körülöleli és betakarja egész lényedet.

Ahogyan Szent Szívem hűséges apostolától, Alacoque Szent Margit Máriától kértem lelki adományokat Isteni Szívem tiszteletére, ma feléd is vannak kéréseim:

1. Szent Szívemnek szentelés.
Szenteld magad Nekem, ismerd el isteni
királyságomat; adózz nekem minden adománnyal, amelyet az egész világ királyaként és uralkodójaként megérdemlek, és vesd alá magad Szentséges Szívem édes birodalmának.

A Szent Szívemnek való szentelés azt jelenti, hogy úgy kell élned, ahogyan Én éltem a földön: állandó és a legnagyobb szeretetben és megbocsájtásban. Szeretni és megbocsájtani a legjobban!

A Szentséges Szívemnek való szentelésnek arra kell vezetnie, hogy
akaratodat alávesd isteni akaratomnak, hogy Én működhessek benned, hogy életedben szent akaratom szerint cselekedhessek.

A Szent Szívemnek való szentelésnek arra kell ösztönöznie benneteket, hogy állandóan vezekeljetek bűneitekért; hogy megadjátok nekem mindazt a tiszteletet és dicsőséget, amelyet életetek Mestereként és Uraként megérdemlek.

A Szent Szívemnek szentelésnek arra kell vezetnie, hogy testeteket, lelketeket és szellemeteket Isteni Szívemnek szenteljétek, hogy egész lényetek az Enyém legyen.

A Szent Szívemnek szentelésnek fel kell ébresztenie bennetek a szentség iránti lelkes vágyat, hogy mindenáron erényt szerezzetek.

A felszentelés Szent Szívem apostolává tesz téged; csak Nekem fogsz élni, csak Engem szem előtt tartva fogsz mozogni; minden cselekedetednek lesz létjogosultsága, mert cselekedeteid mindennapi felajánlása Isteni Szívemnek új színezetet kap. Mindent, abszolút mindent, amit felajánlasz Nekem, mindent, amit adsz Nekem, elfogadok, hogy megdicsőítsem Magamat az életedben.

A Szentséges Szívemnek való szentelés arra fog vezetni, hogy szabadon szenteld magad az Én szolgálatomnak; rabszolgám leszel, Isteni Szívem rabszolgája. Miután befejeztétek a harminchárom napos képzést Szent Szívem iskolájában, naponta meg kell újítanotok a szentáldozásotokat; a szentáldozás egy olyan szeretetpaktum, amelyet drága Vérem kitörölhetetlen tintájával írtatok alá; egy olyan szeretetpaktum, amelynek arra kell vezetnie benneteket, hogy Istenben, Isten által és Istenért éljetek.

2. Engesztelő cselekedetek.
Gyermekem, annyi szeretet előtt, amit a
teremtményeknek adtam, csak megvetést és hálátlanságot kapok tőlük. Szívem kegyetlenül megsebesült, az emberek bűnei gyötörnek; Szívemet éles lándzsák szúrják át, amelyek fájdalmat okoznak nekem, és mély kínokba vezetnek. Ezért arra kérlek Téged, hogy folyamatosan vezekelj gyötrődő Szívemért, jóvátéve a sértéseket és gyalázkodásokat, amelyeket oly sok gyermekemtől kapok.

Olyan lelkeket keresek, akik Isteni Szívem áldozatai; olyan lelkeket, akik jóvátételi cselekedeteikkel enyhítik szenvedésemet. Mától kezdve adj Nekem minden szeretetet, amit nem kapok meg az emberektől; mától kezdve javaslom, hogy életedből áldozatot mutass be a feláldozás és a jóvátétel áldozataként. Az engesztelés cselekedete haldokló Szívemért áldott olaj, amely begyógyítja sebeimet; az engesztelés cselekedete haldokló Szívemért mennyei illat, amely
természetfeletti illattal árasztja el a világot, amely háttérbe szorítja az
emberek érzékeit; az engesztelés cselekedete haldokló Szívemért a kedvesség gesztusa, amelyet az emberek tesznek értem.

Eljött az óra, hogy szeretettel térjetek vissza Hozzám, mindazzal a szeretettel, amit irántatok érzek; ezért ne álljatok meg, ne habozzatok igent mondani Nekem; azt akarom, hogy Szent Szívem apostola legyetek, és segítsetek nekem buzgóvá tenni a lelkeket.

3. Áhítat a földi életem harminchárom éve iránt.
Gyermekem, tisztelj meg Engem,
adózz nekem minden tiszteleteddel, amit csak tudsz, Szent Szívemnek harminchárom éves életemért; harminchárom évért, amelyben Szent Szívem dobbanásai minden teremtmény iránti szeretettel vertek; és ma ezek a dobbanások a megszentelt Oltáriszentségben folytatódnak; mert benne élek, benne lakozom. Tegyél harminchárom elhatározást az életedben, írd le őket bizalmasan, majd gyere el és olvasd fel őket az Én eucharisztikus jelenlétemben; majd tedd őket egy kis ládába Isteni Szívem lábainál. Ezek harminchárom lépést jelentenek majd előre a lelki életetekben, harminchárom lépést, amelyek elvezetnek titeket ahhoz, hogy találkozzatok Velem.

Szent Margit, Szent Szívem bizalmasa, koronát mondott tiszteletemre; egy harminchárom gyöngyből és öt dicsőségből álló koronát, életem harminchárom évének és szent sebeimnek tiszteletére. A keresztet a kezedbe véve, elmondod a Magnificatot, Szentséges Szívem első mozdulataiért; továbbá Szívemnek Anyám Szívével való egyesüléséért, minden dicséretért, amelyet együtt ajánlunk fel a Szentháromságnak; a dicsőítésben elmondod a Miatyánkot, hogy imádd öt sebemet. A harminchárom gyöngyön ezt fogod mondani: „Ó igaz, imádó és egyetlen Istenszerető, könyörülj rajtunk!” És Isteni Szívem megnagyobbodik az irántatok érzett szeretettől, és Isteni Szívem égni fog az irántatok érzett szeretettől, és Isteni Szívem telíti szíveteket isteni fénysugaraimmal.

4. Szent óra.
Mint Szent Szívem szeretője, kérlek Téged a szeretet áldozatára
és virrasztására; vigyázz Velem minden éjjel, csütörtökről péntekre virradóan, 10 órától 12 óráig, hogy jóvátegyem szenvedéseimet, mert apostolaim elhagytak Szent Passióm e keserves óráiban. Ajánljátok fel ezt a szent órát az isteni igazságosság lecsillapítására, és kérjetek kegyelmet minden bűnös számára.

A Szent Óra alatt maradjatok az elmélkedés magatartásában, érzékeitek csak Rám legyenek rögzítve. A Szent Óra alatt is tegyetek jóvátételt, mert Isteni Szívemet megsebezték, felháborították és meggyalázták a Szent Ostyában.

Gondolkodjatok el a bánat misztériumain; ajánljátok fel Nekem a Szent Rózsafüzér imádkozását jóvátételként mindazokért a sérelmekért, amelyeket Szívem oly sok lélektől kap.

Miután lelked elmerült az imádatban, a szemlélődésben és a jóvátételben, térden állva kérj Tőlem bocsánatot és kegyelmet, és hódolj nekem a következő invokációkkal:

Jézus gyötrelmes Szíve, ismeretlen és megvetett, könyörülj rajtam.
Jézus haldokló Szíve, rágalmazott és üldözött, könyörülj rajtam.
Jézus haldokló Szíve, az emberek által elhagyott és megkísértett, könyörülj rajtam.
Jézus gyötrelmes Szíve, elárult és aljas áron eladott, könyörülj rajtam.
Jézus gyötrelmes Szíve, gyalázott, zaklatott és igazságtalanul elítélt,
könyörülj rajtam.
Jézus haldokló Szíve, a szégyen és gyalázat ruhájába öltözve, könyörülj rajtam.
Jézus haldokló Szíve, megpofozott és kigúnyolt, könyörülj rajtam. Jézus haldokló Szíve, akit kötéllel a nyakában vonszoltak, könyörülj rajtam.
Jézus gyötrelmes Szíve, vérontásig megostorozott, könyörülj rajtam.
rajtam.
Jézus gyötrelmes Szíve, Barabbásnál alábbra becsült, könyörülj rajtam.
Jézus haldokló Szíve, ruháidtól megfosztva, könyörülj rajtam.
Jézus haldokló Szíve, akit őrültnek és ördögtől megszállottnak kiáltottak, könyörülj rajtam.
Jézus haldokló Szíve, tövissel koronázott és gúnyolódva üdvözölt, könyörülj rajtam.
Jézus haldokló Szíve, akit a nép átkainak közepette a kereszt súlya terhelt, könyörülj rajtam.
Jézus gyötrelmes Szíve, akit elárasztanak a sértések, fájdalmak és
megaláztatások, könyörülj rajtam.
Jézus gyötrődő Szíve, halálra szomorú, könyörülj rajtam.
Jézus gyötrődő Szíve, levert, felháborodott és kigúnyolt, könyörülj rajtam.
Jézus gyötrelmes Szíve, aki egy hírhedt fán lógsz, tolvajok társaságában, könyörülj rajtam.
Jézus gyötrelmes Szíve, megalázott, emberek előtt meggyalázott, könyörülj rajtam.
Jézus gyötrelmes Szíve, mindenféle fájdalmakkal elárasztva, könyörülj rajtam.

Gyermekem, minden csütörtök este várni fogok rád, hogy megvigasztald haldokló Szívemet, hogy egyesítselek Szent Passióm misztériumával; és így képes leszek megszépíteni lelkedet, ragyogóbbá tenni lelkedet; megadom neked bűneid igaz megbánását, megmutatom neked Isteni Akaratom útját.

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.