Register
A password will be e-mailed to you.

Figyelj a szeretet leckémre.

Gyermekem, Isteni Szívem a szeretet máglyája minden ember
iránt.

Ha fázol, gyere közel Hozzám, gyengéden felmelegítelek;
ha gyengének
érzed magad, hogy tovább haladj a keskeny úton, amely a Mennybe vezet, gyere közel Hozzám, erőssé teszlek;
ha kétségeket érzel,
hogy valóban az én Isteni Akaratom szerint élsz-e, gyere közel Hozzám, bizonyosságot adok neked, hogy mindaz, amit teszel, az Én tetszésem szerint történik.

Ma engedd, hogy a füledbe beszéljek, ne mondj semmit, csak nézz Engem, imádj és dicsérj Engem, csak figyelj szeretetleckémre.

Isteni szívemet hálatelt szeretettel kell szeretned.
Elhívtalak, nem
vettem figyelembe nyomorúságaidat, gyengeségeidet; elhívtalak, mert attól féltem, hogy kiszakadsz atyai keblemből; elhívtalak, mert attól féltem, hogy a szakadékba vetnek, és elveszik a lelked.

Köszönd meg Nekem az irgalom és a szeretet kiáradását, amit irántad éreztem; köszönd meg Nekem, hogy anélkül, hogy a legjobb gyermekem lettél volna, kivettelek a világ dolgaiból, felkeltettem a szívedben a vágyat, hogy Felém haladj; ezért benned ott van a vágy a transzcendencia iránt. Köszönd meg Nekem, hogy ma ismét Velem
találtad magadat hajlékom magányában. Ma is, fáradtságod, kimerültséged, napjaid minden elfoglaltsága ellenére eljöttél Hozzám.

Az Isteni Szívem iránti szeretetnek keresztre feszített szeretetnek kell lennie.
Fiam, ne félj a kereszttől, ne utasítsd el a szenvedést; lásd, hogy a szívedben még mindig ott vannak a bűn foltjai és maradványai. A kereszt egy eszköz számomra, hogy megtisztítsam a lelketeket, egy eszköz, hogy megtisztítsalak benneteket, mint az aranyat és az ezüstöt.

Annak érdekében, hogy dicsőségesen felemelkedhessek a Mennyek
Országába, elszenvedtem Szent Passióm leghevesebb fájdalmait. Leszálltam a keresztről? Nem, gyermekem; arra vágytam, hogy kifújjam utolsó sóhajomat, és töröljem az adósságot, amelyet minden ember a bűn miatt vállalt. Ezért tanuljatok meg szenvedni! Ne hagyjátok, hogy megfosszanak benneteket a kegyelmektől és áldásoktól, amelyeket a szenvedés hoz! Szívemben mindent megtalálsz, Szívemben megtapasztalod az igaz szeretetet.

Az Isteni Szívem iránti szeretetnek erősnek és győzedelmesnek kell lennie.
Ne engedd, hogy az ellenség elkeserítsen és legyőzzön téged; itt vagyok neked Én, aki Júda Oroszlánja vagyok, megvédelek téged; kiálts nyomorúságodban, és megszabadítalak gyötrelmeidtől.

Ma kérj Engem, hogy tegyelek erőssé gyengeségedben; ma uralkodj
indulatodon, akaratodon, és hagyd, hogy Szent Szívem uralma vibráljon benned; ma tedd magad erőssé, és az ima és a böjt hatalmas fegyvereivel győzd le a Sátánt, aki csak el akar választani Tőlem, karmaival csapdába ejteni és a pokol legmélyebb szakadékaiba süllyeszteni.

Tudod, hogy Szent Szívem igazi apostolává akarlak tenni; ezért ne állj meg, folytasd a menetelést, hogy győztes legyél.

Az Isteni Szívem iránti szeretetnek lángoló szeretetnek kell lennie.
Már
bebizonyosodott számodra: a teremtmények nem tudnak tökéletes szeretetet adni neked.

Ha férfiaknál keresed a vigaszt, mindig üresség lesz a szívedben. Már
megértetted, hogy csak Bennem árad szét a szíved békével; csak Bennem találod meg az igazi szabadságot; és ha szomorúan kerested az emberi szerelmeket, és belevetetted magad a szenvedélyek tüzébe, kérj tőlem bocsánatot, vezekelj bűneidért, és merülj el Szent Szívem emésztő tüzében, érezni fogod, hogy meghalsz a vágytól, sasszárnyakat kívánsz majd, hogy átrepülhess a kék ég végtelenségén, és Velem találkozhass!

Ah, ne állj meg, fogadd el hívásomat a Szeretetre; légy Szentséges Szívem
apostola, és hasznosnak fogod érezni magad az igazságtalansággal és hálátlansággal telített világban.

Az Isteni Szívem iránti szeretetnek telhetetlennek kell lennie, és megszakítás nélkül kell haladnia.

Utánozd elragadó erényeimet. Ha akarod őket, kérj Engem, hogy az alázat és a szelídség erényeivel ékesítsem szívedet. Ha akarjátok,
kérjetek, hogy öntsem rátok a kegyelem, az irgalom záporát. Ha szeretnéd, kérj Engem, hogy teljesen tegyem tisztává lelkedet; az élő víz, amely Isteni Szívem forrásaiból fakad, beléd hatol, és fehérebb leszel, mint a hó, ragyogóbb leszel, mint egy csillag, amely a sötét éjszakákon megszépíti az eget. Szeress Engem, ne fordítsd el a tekintetedet tőlem; szeress úgy, mintha őrültként szerelmes lennél Isteni Szerelmembe.

Legyetek szerelmesek Isteni Szeretetembe; de lelki életetek is legyen mindig felfelé ívelő; növekedjetek napról napra jobban, hogy a Mennyei Királyság kapui szélesre táruljanak előttetek.

Néha sírok és gyászolok, mert sok gyermekem, akik ismertek Engem, és személyes találkozásuk volt Velem, belebotlik az ördögbe, és elesik; és Szívem gyötrődik; újra keresztre feszítenek Engem, és  kegyetlenül megostoroznak.

Ezért írjátok alá a mai napon a szeretet szövetségét velem.

Légy az Én cireneim, és ígérd meg Nekem, hogy segítségemmel napról napra jobb leszel!

Az Isteni Szívem iránti szeretetnek az átalakulás és az utánzás szeretetének kell lennie.

Ismerem küzdelmeidet, belső küzdelmeidet, mindent tudok rólad;
még azokat a lopakodó és múló gondolatokat is, amelyek megpróbálják elterelni tekintetedet; még azokat a gondolatokat is, amelyek benned szaladgálnak, és megpróbálják elhomályosítani isteni fényemet.

Hadd alakítsalak át lelkileg, hadd vegyem életedet, – mint fazekas a puha agyagot – Kezembe, hogy szilárd edényt formáljak belőled! Utánozz Engem, aki a tökéletesség Istene vagyok, az erények példaképe. Ne tartsd magad olyan gyengének és erőtlennek, hogy ne tudj a szentség és az igazság ösvényein járni.

Gyermekem, hagyd, hogy szavaim vágyat ébresszenek benned a változásra; tökéletes és átalakító megtérésre akarlak vezetni!

Az Isteni Szívem iránti szeretetnek az Isteni Akaratomnak való önátadás szeretetének kell lennie.

Gyermekem, ha a Mennyei Királyságot akarod örökölni, élj az Én Isteni Akaratom szerint; ne járj tanításaimmal ellentétesen, ne térj el jobbra vagy balra, járj egyenes vonalban.

Tudom, hogy néha nehéz neked meghalni önmagadnak; volt, hogy azt hitted, az emberek pótolni tudják mindazt, ami hiányzik neked, holott Én voltam az, aki megformáltalak téged anyád méhében; holott Én voltam az, aki beléd lehelte isteni leheletét, és életet adott neked.

Éljetek teljes önátadásban Bennem; és semmi, de semmi sem fog hiányozni nektek!

Az Isteni Szívem iránti szeretetet belső békének kell kísérnie.

Ne engedjétek, hogy a lélek zavara és nyugtalansága belétek hatoljon. Ha szerencsétlenséged folytán viharos csúcsok, hurrikánok vagy erős forgószelek zúdulnának rád, és megpróbálnának megdönteni, merülj el Szent Oldalam nyílt sebében; ez az út vezet titeket az én Szent Szívemhez. Ne feledjétek, hogy a Tabernákulumnak, – a helynek, ahol élek -, a béke oázisává, az irgalom óceánjává kell válnia számotokra.

Mivel tudom, hogy sok kötelezettséged van, amit teljesítened kell, ma békében elmehetsz, boldogan, hogy találkoztál Velem; de holnap várni fogok rád, mert még egy leckét kell adnom neked. Nagylelkű lelkeket keresek, akik Szent Szívem apostolai lesznek, és talán már meg is találtalak titeket.

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.