Register
A password will be e-mailed to you.

„Engedjétek el egymás hibáit, és bocsássatok meg bárkinek, aki megsért titeket. Ne feledjétek el, hogy az Úr megbocsátott nektek, tehát meg kell bocsátanotok másoknak” (Kol 3,13 NLT fordítás).

Sokan gondolják, hogy Isten haragszik. Úgy képzelik el Istent az Égben, mint Aki csak arra vár, hogy megbüntesse a gonoszokat.

Valójában Isten ilyen: „Én vagyok az az Isten, aki megbocsátja bűneidet, és ezt azért teszem, aki vagyok. Nem tartom meg bűneidet veled szemben” (Ézs 43,25). Isten meg akar bocsátani, és Krisztus mindent meg is tett, hogy az Atya megbocsássa bűneinket.

Isten még a világ megteremtése előtt eltervezte, hogy Krisztusban megbocsájtja bűneidet. Ő tudja minden rossz dolgodat, amit meg fogsz tenni. Egyik sem lepi meg őt. Az életedben levő bűntudatot Isten úgy tervezte, hogy megbocsátást kínált neked még a születésed előtt.

Ezt mondja: „Nincs tehát most már ítélet azok ellen, akik Jézus Krisztusban vannak” (Róm 8,1).

Az ítélet eltűnt azért, amit Jézus Krisztus tett értünk: ez minden feltétel nélküli, teljes, következetes, örök, kegyelem általi megbocsátást jelent egész életünkben. Micsoda megkönnyebbülés! Nem kell szenvedned, vagy fizetned a bűneidért most vagy az örökkévalóságban. Jézus Krisztus kifizette. Megbocsátottak neked, ha elfogadod Jézustól az üdvösség ajándékát.

Miután felismerted, hogy megbocsátottak neked, akkor megerősödsz, és már képes leszel te is megbocsátani az ellened vétkezőknek.

Hogyan csináld? „Engedjétek el egymás hibáit, és bocsássatok meg bárkinek, aki megsért titeket. Ne feledjétek el, hogy az Úr megbocsátott nektek, tehát meg kell bocsátanotok másoknak” (Kol 3,13).

Jól nézd meg magad: figyeld meg saját csúf gondolataidat és sértő viselkedésedet, láthatsz magadban bőven önzést, irigységet és bűnt. De az a fontos, hogy Isten milyennek lát téged. Te a Mindenható alkotása vagy, egy remekmű, melynek célja az, hogy Neki élj, és másokat áldj.

Ha Isten szemén keresztül nézel, meglátod a megbocsátást, amit csak ő adhat. Ha számba veszed, hogy neked Isten miket és hányszor bocsájtott meg az életed során, akkor képes leszel arra, hogy megbocsáss másoknak.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Kinek kéne ma megbocsájtanod?
  • Van olyan ismerősöd, aki azért szenved, mert bűntudata van? Hogyan osztod meg vele a reményt, hogyan mondod el neki, hogy Jézus levezekelte már a bűnét, és a megbocsátás ajándékát kínálja neki?
  • Miért nehéz nekünk elfogadnunk azt, amit nem akarunk odaadni?

*(Daily Hope by Rick Warren, Tomes Lívia fordítása, forrás: napiremeny.blog.hu))

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.