Register
A password will be e-mailed to you.

A paradicsom fogyasztása csökkenti a reumás és ízületi fájdalmakat, és jó hatású a köszvény, valamint különféle gyulladásos megbetegedések esetén. Segíti az emésztést és csökkenti a gyomorsavtúltengést. Magas víztartalma megelőzi a vér besűrűsödését és oltja a szomjúságot. Külsőleg (pl. arcpakolás) alkalmazva és belsőleg is helyreállítja a bőr pH értékét, jótékony hatású a zsíros, pattanásos bőrre.
A vitaminok közül sok benne a karotin, a B1-, a B2-, és a C-vitamin. Az ásványi anyagok közül káliumtartalmát érdemes a leginkább kiemelni.

Hozzávalók:

zellerzöld
petrezselyemzöld
2 sűrített paradicsom konzerv
liszt + 1 tojás
cukor
1 doboz tejföl
1 kis fej hagyma

Recept.
Itt is kezdjük a rántással Ezt minden alkalommal le fogjuk írni, mert nekünk , lányoknak, ez nem egy könnyen megugorható feladat :)

Tehát: 2 evőkanál olajon megpirítani egy kis lisztet, ami kb 5-10percig tart és szüntelenül kavargatni kell. A liszt megbarnul, és ha már szép, egyenletes középbarna – nem kell megégetni – , akkor öntsük fel 1,5 liter vízzel, és 1 lapos kávéskanállal sózzuk meg. A rántás ugyan becsomósodik, de ez ne ijesszen meg minket, mert amikor a víz elkezd forrni, akkor kienged majd.

Tegyünk bele zellerzöldet, petrezyelyemzöldet, 1 húsleveskockát (Maggi), és 1 kis fej hagymát egészben (a hagymát nem mindenki szereti, ezért ezt tálalás előtt ki is emelhetjük a levesből, de az íze miatt a főzés közben fontos).

Ha a víz forr, tegyünk bele 2 konzerv sűrített paradicsomot (ha sűrűbb levest szeretnénk készíteni, akkor több konzervet is beletehetünk), és álljunk mellett, amíg újra elkezd forrni – vigyázzunk, mert nagyon könnyen kiszalad!!!
A habnak le kell forrnia.

Nokedli.
Egy bögrében kiskanállal keverjünk össze 4 teáskanál lisztet 1 egész tojással. Szaggassuk bele a levesbe.
Trükk: Vegyünk elő egy tiszta kiskanalat, és merítsük bele a fejét pár pillanatra a forró levesbe. Ha felforrósodott a kanál, könnyebben fogjuk tudni a nokedlit szaggatni, mert nem ragad rá a fémre.

Extra tipp no1: Ha gyerekek vannak a háznál, a nokedlinél egyszerűbb és népszerűbb lesz a betűtészta, próbáljuk ki ;-)

Extra tipp no2: Nokedli vagy tészta helyet próbáljuk ki a gerslit, avagy árpagyöngyét. Az árpagyöngyét közértben lehet kapni, megmossuk, majd csak beledobjuk a forró, lobogó levesbe, és puhára főzzük benne (kb 8-10 perc).

Tálalás:
Sokan cukorral szeretik ízesíteni a a paradicsomlevest – ezt tegyük ízlés szerint.
Reszelhetünk bele sajtot is.
Tálaláskor érdemes az asztalra tenni egy doboz tejfölt, és egy-egy leveseskanállal belekeverni a kitálalt forró levesbe – nagyon finom!

 

 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.