Register
A password will be e-mailed to you.

Egy 11 éves angol kisfiú több, mint 2,7 millió forintot keresett azzal, hogy eladta a McDonalds Happy Meal menüiből származó ajándék játékokat.
Luke Underwood kollekciója 7000 különféle játékot és egyéb promóciós tételt tartalmazott – ez a legnagyobb ilyen gyűjtemény Angliában, és a világ minden pontjáról licitáltak az egyes tételekre.


Az árverés egyik kiemelt tétele volt például a 101 kiskutya játékszett, eredeti zacskójukban, ami ezidáig az egyetlen ismert, hiánytalanul meglévő kollekciója ennek a témának.
Továbbá több száz dobozt és játékot is eladott.

A legtöbb vásárló Amerikából, Angliából, Németországból és Japánból került ki.

A kisfiú amúgy már most egy igazi öntudatos üzletember. Luke azt nyilatkozta: "Nem akartam eleinte eladni, de most már azt tervezem, hogy megőrzöm a pénzt, hogy aztán tudjak belőle valami mást venni, és még több pénzt csinálni.
Üzeletember szeretnék lenni, ha nagyobb leszek. Szeretek apával elmenni az autós vásárokra, ahol megveszünk valamit, amit azután több pénzért adunk tovább."

Luke amúgy még csak 7 éves volt, amikor meggyőzte az apját, hogy vegyék meg a játékokat egy másik gyűjtőtől. A játékokat, pósztereket és dobozokat, amelyek 1990-1999-ig ölelték fel az étteremlánc kínálatát, akkoriban mindössze 250 fontért vásárolták.

Azért most döntöttek a gyűjtemény eladásáról, mert lassan az egész házukat kezdték beborítani a mekis cuccok. Az előszobától a konyháig, mindent beleptek a dobozok és a többi.

A kisfiú amúgy rendszeresen köt jó üzleteket. "Adok neki 10 fontot, és minden gond nélkül 20-at csinál belőle" – mondja Luke anyja. "A múlt héten például vett egy biciklit 20 fontért, és aztán több, mint 100 fontért adta el."

Az aukciót szervező Terry Woodcock szerint igazi bombasiker volt az árverés. "Ez volt a legegyedülállóbb ilyen gyűjtemény, ami piacra került, a reakció pedig fantasztikus volt!" Terry hozzátette:
"Azért elég szomorú látni, hogy ez a gyűjtemény így felbomlik. Én még mindig azt gondolom, egyben kéne maradnia, mint valamiféle túrista látványosság, mivel a gyerekek odalennének, ha láthatnák."

A becslések szerint kb. 10,000 Happy Meal elfogyasztása kellett a kollekció létrejöttéhez, aminek része 200 doboz is, némelyiket még soha nem használták (reméljük, a hamburger sem rohad egyikben sem!).

Forrás: DailyMail

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.