Register
A password will be e-mailed to you.

Legyen a példaképünk Jézus mindenben – a munkánkban is – , úgyhogy nézzük meg, melyek Jézus legkiugróbb jellemvonásai a küldetésében.

1. tudatos

Jézus elment a pusztába, és felkészült a küldetésére. Átgondolta, hogy mi a célja, hogyan akarja megvalósítani, hogyan fog hozzá, mit kell elérnie, és mik azok a dolgok, amik megtörténhetnek vele. Felkészült a legrosszabbra is, és elhatározta, hogy végigmegy a küldetése útján. Én azt gondolom, hogy mennyei Atyjával is átbeszélte ezt, és ígéretet tett Neki az elhatározása nyomán.

2. fegyelmezett

Küldetése emberileg lehetetlen volt. Teljes szemléletmódváltást akart elérni az egész emberiségben arról, hogy milyen az Isten, mely minden embernek a legbensőbb, legfontosabb belső meggyőződése. Nehéz utat választott. Nem PR gépezetet vetett be, hanem saját magát, pénz és földi befolyásos kapcsolatok nélkül. Az állandó imádság és böjtölés útját választotta, és nem önmaga felmagasztalását. Óriási önfegyelemre volt szüksége. Egész földi életében a szegénység és lemondás királyi ütját járta, mert eldöntötte, hogy nem tágít a feladatától.

3. következetes
Nem egy széltől lengetett nádszál volt, uralta a testét és az érzelmeit. Éhség, hideg, fáradtság, gyülölködés, félreértettség, a barátok lemorzsolódása, a kudarcok megtapasztalása nem állította meg. Ő végigment elszántan a küldetése útján. Nem bizonytalanodott el, nem lassított a lendületén, nem változtatta meg a mondanivalóját. Át is ment a teljes sötétségen. Mert ha a mag nem hal el, akkor nem hoz új termést. Kiszolgáltatta magát a kudarc lehetőségének, és végül mindent elsöprő győzelmet aratott.

Jegyezzétek meg ezt a 3 tulajdonságot:

tudatos – fegyelmezett – következetes

…és váljatok ti is ilyenekké a saját küldetésetekben, vállalkozásaitokban!

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.