RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Jézus megkeresztelkedésének ünnepén – a II. János Pál által bevezetett szokást követve – XVI. Benedek pápa újszülötteket keresztelt meg vasárnap a Sixtusi kápolnában.

Az idén huszonegy gyermek – a legkisebb négyhetes, a legidősebb  négy hónapos volt – részesült abban, hogy a pápa személyesen öntötte  le szentelt vízzel a homlokát. A 13 kisfiú és 8 kislány a Szentszék  szolgálatában álló alkalmazottak gyermekei. Ketten közülük ikerpárt  alkotnak.
 
Krisztus megkeresztelkedésének az ünnepe a katolikus egyház  naptárában a karácsonyi időszak lezárását jelenti.
 
A pápa szertartás alkalmával tartott homíliájában a keresztényi hagyományokon nyugvó család és nevelés értékeinek védelmét hangsúlyozta. A család intézményére ma minden oldalról veszély  leselkedik, és nem elhanyagolható nehézségekkel kell szembeszállnia a hitoktatás megvalósítása terén – mondta XVI. Benedek. Hozzáfűzte: a kiegyensúlyozott kulturális hivatkozási pontok eltűnése és a társadalomban zajló viharos gyorsaságú átalakulások nehézzé teszik a nevelés ügyét.

Vízkeresztkor egy másik családi esemény is aktuális: ilyenkor szenteltetik meg a lakásokat, otthonokat. A lakásszentelésre fel kell kérni egy katolikus papot, aki ellátogat ilyenkor hozzánk, hogy szenteltvízzel meglocsolja otthonunk minden szegletét. Az évente ismétlődő szertartás kb negyedórát vesz igénybe.
 
 
 

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.