RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Jézus megkeresztelkedésének ünnepén – a II. János Pál által bevezetett szokást követve – XVI. Benedek pápa újszülötteket keresztelt meg vasárnap a Sixtusi kápolnában.

Az idén huszonegy gyermek – a legkisebb négyhetes, a legidősebb  négy hónapos volt – részesült abban, hogy a pápa személyesen öntötte  le szentelt vízzel a homlokát. A 13 kisfiú és 8 kislány a Szentszék  szolgálatában álló alkalmazottak gyermekei. Ketten közülük ikerpárt  alkotnak.
 
Krisztus megkeresztelkedésének az ünnepe a katolikus egyház  naptárában a karácsonyi időszak lezárását jelenti.
 
A pápa szertartás alkalmával tartott homíliájában a keresztényi hagyományokon nyugvó család és nevelés értékeinek védelmét hangsúlyozta. A család intézményére ma minden oldalról veszély  leselkedik, és nem elhanyagolható nehézségekkel kell szembeszállnia a hitoktatás megvalósítása terén – mondta XVI. Benedek. Hozzáfűzte: a kiegyensúlyozott kulturális hivatkozási pontok eltűnése és a társadalomban zajló viharos gyorsaságú átalakulások nehézzé teszik a nevelés ügyét.

Vízkeresztkor egy másik családi esemény is aktuális: ilyenkor szenteltetik meg a lakásokat, otthonokat. A lakásszentelésre fel kell kérni egy katolikus papot, aki ellátogat ilyenkor hozzánk, hogy szenteltvízzel meglocsolja otthonunk minden szegletét. Az évente ismétlődő szertartás kb negyedórát vesz igénybe.
 
 
 

 

 


2017 márciusa óta 85.277 Forint adományt kaptunk. Köszönjük!
Kérjük, küld támogatást Te is, mert
> a metropolita.hu önfenntartó
 > NEM engedélyez reklámokat


Ft
Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.