RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Jézus megkeresztelkedésének ünnepén – a II. János Pál által bevezetett szokást követve – XVI. Benedek pápa újszülötteket keresztelt meg vasárnap a Sixtusi kápolnában.

Az idén huszonegy gyermek – a legkisebb négyhetes, a legidősebb  négy hónapos volt – részesült abban, hogy a pápa személyesen öntötte  le szentelt vízzel a homlokát. A 13 kisfiú és 8 kislány a Szentszék  szolgálatában álló alkalmazottak gyermekei. Ketten közülük ikerpárt  alkotnak.
 
Krisztus megkeresztelkedésének az ünnepe a katolikus egyház  naptárában a karácsonyi időszak lezárását jelenti.
 
A pápa szertartás alkalmával tartott homíliájában a keresztényi hagyományokon nyugvó család és nevelés értékeinek védelmét hangsúlyozta. A család intézményére ma minden oldalról veszély  leselkedik, és nem elhanyagolható nehézségekkel kell szembeszállnia a hitoktatás megvalósítása terén – mondta XVI. Benedek. Hozzáfűzte: a kiegyensúlyozott kulturális hivatkozási pontok eltűnése és a társadalomban zajló viharos gyorsaságú átalakulások nehézzé teszik a nevelés ügyét.

Vízkeresztkor egy másik családi esemény is aktuális: ilyenkor szenteltetik meg a lakásokat, otthonokat. A lakásszentelésre fel kell kérni egy katolikus papot, aki ellátogat ilyenkor hozzánk, hogy szenteltvízzel meglocsolja otthonunk minden szegletét. Az évente ismétlődő szertartás kb negyedórát vesz igénybe.
 
 
 

 
Gondold el, hogy minden újságért fizetni kell, mi is várjuk a te önkéntes adományodat, ha meg tudod engedni magadnak :-)
> a metropolita.hu NEM ENGEDÉLYEZ reklámokat
> vannak terveink új oldalak létrehozására: kifejezetten a papi hivatásról, illetve imakampány oldal, ahova beírhatjátok sürgős szándékokat és válaszhattok imaszándékot (hasonlóan az adományoldalakhoz..)
> EGYETLEN anyagi forrásunk a ti adományotok
Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük adományozási szándékát

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Összes adomány: 1500Ft

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.