Register
A password will be e-mailed to you.

2023 februárjában, egy kora kora reggeli földrengés következtében egy katolikus székesegyház is összedőlt a dél-törökországi Iskenderun városában. Csodálatos módon a templomban található Szűz Mária szobor sértetlenül maradt.

A Mária szobor az iskenderuni Angyali üdvözlet székesegyházban volt, amely az anatóliai apostoli vikariátus legnagyobb temploma.

Antuan Ilgit jezsuita szerzetes Facebook bejegyzésben arra kérte a követőit, hogy imádkozzanak értük és az ottani katolikus közösségért.

„Erős földrengés volt. Még sok mindennel kapcsolatban nagy a bizonytalanság. De a székesegyházunk nincs többé”

– írja, majd így folytatja: „Hála Istennek, a szerzetes testvérekkel és nővérekkel mindannyian jól vagyunk és igyekszünk segíteni azokon, akik hozzánk fordulnak”.

Egy korábbi posztban pedig arról írt, hogy a székesegyház összeomlása sokkolóan hatott a közösségre, különösen, hogy a földrengés előtti napon még szentmisét tartottak benne. Hozzátette, most a legfontosabb feladat a templom újjáépítése.

Az Angyali üdvözlet székesegyház romjai a dél-törökországi Iskenderunban.

A szerzetesek átmenetileg mindannyian a templom épületétől külön álló étkezőben tartózkodnak, ahová bevitték magukkal az épségben maradt Szűz Mária szobrot.„Ez a szobor ad nekünk erőt, hogy meg tudjunk küzdeni a ránk váró nehézségekkel”.

Bár körülöttük minden összeomlott, a jezsuita szerzetesek kitartanak hitük mellett.„Továbbra is bízunk Istenben és az ő gondviselésében. Esik az eső, hideg van és fúj a szél, de érezzük az ő közelségét” – zárja a legfrissebb Facebook bejegyzést.

Február 6-án, hétfőn hajnalban 7,8-as erősségű földrengés rázta meg Törökország délkeleti, és Szíria északnyugati részét. A természeti katasztrófában eddig több mint ötezren vesztették életüket.

Forrás: ACI Prensa, vasarnap.hu

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.