RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Tadeusz Dajczer: A hit fénye a harmadik évezred küszöbén – Tartalomjegyzék

<< Előző rész: A kiüresített ember imádsága

Szűz Mária Istenanyaságának ünnepén, az Új Év első napján II.János Pál pápa Rómában a Szent Péter bazilikában így imádkozott: "Üdvözlégy, aki hittél, üdvözlégy!” Az Evangélium mondja Terólad: "Anyja megőrizte és szívében forgatta mindezeket a szavakat.” (Lk 2,51) Te vagy az Egyház emlékezete, az Egyház Tőled tanulja, Mária, hogy az Anyaság annyit jelent, mint élő emlékezetté válni – tehát a szívünkben megjegyezni és el-elgondolkodni az örvendetes, fájdalmas és dicsőséges eseményekről. Mária megőrizte szívében, az emlékezetébe véste és átelmélkedte ezeket az eseményeket: tehát a Fiával történteket, saját Anyaságát Fia oldalán, a Fiával kapcsolatos eseményeket. Ő volt az emlékezet az Ősegyházban és megmaradt ennek az emlékezetnek az Egyház történetének minden századában”.
.
A Szentatya szavai szerint Mária az Egyház emlékezete. Az ő életében volt Jézus születésének hírüladása, Fiának felajánlása a szentélyben, a tizenkét éves Jézus megtalálása a templomban. Ha az Evangélium azt mondja, hogy Mária mindezt megjegyezte szívében, s el-elgondolkodott rajtuk, akkor ez azt jelenti, hogy ő ezekkel az eseményekkel imádkozott. Anélkül, hogy a rózsafüzér szemeit pergette volna, emlékeiben szüntelenül visszatért mindahhoz, ami a Fia és az ő életében fontos volt. Szűz Mária semmiképp nem feledhette el az életében oly fontos eseményeket, akárcsak ezt az elsőt, a legfontosabbat, az Angyali üdvözletet. Mária együtt élt ezekkel az örvendetes eseményekkel, csakúgy, mint Fia kínszenvedésének és feltámadásának jeleneteivel. Ez volt az ő imádsága.

Amikor a rózsafüzért imádkozod, Mária saját imádságát imádkozod. Mintha a Szűzanya tükörképe lennél. Lépésről lépésre követed Máriát, ahogy "ő megjegyezte a Fiú és az Anya titkait szívében, s el-elgondolkodott róluk. Ő az Egyház Emlékezete és mindannyiunké, akik követjük a hajdan megtörténteket. Mindezeknek az eseményeknek élővé kell válnia bennünk. Róluk elmélkedve kapcsolatot teremtesz ezekkel a titkokkal, s így azok a kegyelem csatornáivá válnak számodra. Megszeretni a rózsafüzért annyit jelent, mint megszeretni az Evangéliumot és Szűz Máriát, s mindazokat a dolgokat, melyeket ő a szívébe jegyzett fel és el-elgondolkodott rajtuk, melyek az életét betöltötték.

>> A szüntelenül imádkozó ember
 

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

10 hozzászólás

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.