RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Tadeusz Dajczer: A hit fénye a harmadik évezred küszöbén. – Tartalomjegyzék

<< IV/2 – Isten erejének szüksége van az ember gyengeségére

     A lelki szegénységet kifejező hit mintáját Jézus életében és alakjában találjuk meg legteljesebben.

Szegénynek lenni függőséget jelent. Jézus életében három momentumot látunk, melyekben az Ő szegénysége eléri a csúcspontját. Amikor Ő, az Isten, teljesen függővé válik és erőtlenségében mutatkozik meg, mintegy legyőzötten, ezek: Betlehem, a Kálvária és az Oltáriszentség.

Ha szegénynek lenni függőséget (kiszolgáltatottságot) jelent, akkor Jézusról elmondhatjuk, hogy már Betlehemben teljesen függővé vált. Ahol erőtlenség, sőt úgy is mondhatjuk vereség volt a része, hiszen Jézust nem fogadták be övéi és emberhez nem méltó körülmények között kellett megszületnie. Minden alkalommal, amikor megtapasztalod erőtlenségedet, vagy amikor tehetetlennek érzed magad valamilyen helyzetben, akkor Jézus erőtlenségében van részed.
    
A Kálvária a második, a maga nemében iszonyatos kiüresítése Jézusnak. Ott sem fog tudni semmiben segíteni önmagán, mert kezei, azok a kezek melyek megáldották a tömegeket, a kereszthez vannak szegezve, vérben áznak. A lábait sem használhatja, mert azok a lábak, melyek előbb még a szeretetet és a Jó Hírt hordozták mindenfelé, most át vannak szegezve. Jézus a Kálvárián mindentől kiüresíttetett. A Kereszt Isten féktelen szeretetének kifejezője. Jézus kiüresítése itt éri el csúcspontját.
    

Ismét más kifejezése Jézus kiüresítésének a Legméltóságosabb Oltáriszentség. Itt szintén az erőtlenség és vereség van jelen, ugyanúgy, ahogy a Kálvária természetesen látszólag erőtlenség és vereség volt. A Legszentebb Oltáriszentségben Jézus hallgat, akkor is amikor az emberek hozzá fordulnak. A tabernákulumban oly mértékig kiüresítette önmagát, hogy az ember kiveheti és elviheti őt, ahova csak akarja, magához veheti, de meg is szentségtelenítheti Őt. Tehát mindent megtehet Vele, amit csak akar, szó szerint mindent. És ez a megrázó titka a Krisztusi kitaszítottságnak és szegénységnek, az Ő kenózisának, az Ő tökéletes önátadásának az emberekkel szemben.
    
E három helyzet: Betlehem, a Kálvária és a Legméltóságosabb Oltáriszentség azok a pontok, ahol Jézus szeretete valóban az őrült szeretet és a végletes szegénység határait éri el. Ám épp ennek a féktelen szeretetnek és ennek a szegénységnek árán hozza el neked Jézus a Megváltást és a hitet. Isten hallgatása, az ő erőtlensége és "legyőzetése"’ botrány a világ szemében, amely olyan Istent szeretne, aki teljes erejében mutatkozik meg. A kereszt mindig is a megbotránkozás tárgya volt és az is marad azok számára, akik nem hisznek, akik azonban hisznek, azok számára a kereszt a legfôbb erő. A te kereszted — amit a kiüresítés és a szegénység jelentenek — helyet teremt benned a kegyelemnek: a hit kegyelmének.

>> IV/4 – Ismerjük el, hogy minden ajándék
 

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.