Register
A password will be e-mailed to you.

Beköszöntött a nyár, egyre melegebb az idő – nem beszélve a globális felmelegedés érezhető hatásairól. Egy szó, mint száz, fujtatunk, izzadunk, bűzlünk…

Némelyikünket nagyon zavarja teste reagálása a kimelegedésre, van, aki már egy perc sétától is leizzad, és foltos lesz az inge, nem beszélve arról, hogy oda a finom reggeli parfümillat. De a Metropolita minden kérdést megválaszol e témában, ami zavarhatja a mindennapjaidat!

1. Rossz szagok
2. Fénylő bőr, izzadságfoltok
3. Büdi lábak
4. Nedves tenyerek

"Sziasztok! nekem komoly gondot jelent az izzadás. Rossz szagot árasztok, főleg, ha sportolok valamit. .. Engem is nagyon zavar, de már a barátom is említette. Fogalmam sincs, mit tegyek! Itt a nyár, és már előre idegesít, hogy megint hogyan küzdök meg az izzadságszaggal. Légyszi írjátok meg, hogy mit lehet ezzel kezdeni, nagyon fontos! Köszi előre is! Lili ".

> Mitől van rossz szagod?
Erre kell legelőször megtudnod a választ, ez az alap, ugyanis az izzadságnak nincs "szaga", alapvetően csak sóból és vízből áll.

Csak akkor válik szagossá, ha baktériumokkal kerül kapcsolatba, ami a bőrön szaporodott el. Hogy ezt megoldjuk, kétféleképpen járjunk el: mosakodjunk "okosan", és szerezzünk be egy jó deo-stift-et.

> Hogyan lássak neki?
– Vegyél egy langyos zuhanyt (ne legyen se forró, se hideg!), mivel a hőmérsékletkülönbséget azonnal izzadással kompenzálja a szervezet hőháztartása! Naponta minimum egyszer pH semleges szappannal mosakodj meg, hogy ne irritálja a bőröd, ha pedig kóros izzadságszagról van szó (amiről a te esetedben lehet szó), akkor orvosi antibaktériális szappannal, mely elpusztítja a rossz szagokért felelős baktériumokat. Nyugodtan kérj tanácsot az orvosodtól, vagy egy gyógyszertárban.
.
– Ha megvan a megfelelő szappan, és épp a mosakodásnál tartasz, akkor jól szappanozd be azokat a testrészeidet, amik a legjobban szoktak "szaglani", ez lehet a hajas fejbőr, a hónalj, a lábak köze vagy a talpak…
.
– Végül kend be a hajlataidat egy jó deo-stift-tel. Melyik a legjobb? Egy izzadás-szabályozó déodorant (mivel maga az izzadás természetes jelenség, a test hőfokszabályozásában játszik szerepet, és eltávolítja a mérgeket a sejtekből).

> Metropolita-tipp:
– Hogy megszüntesd a makacsul újra jelentkező izzadságszagot, használj palmarosa olajesszenciát (interneten vagy bioboltokban megtalálod).
A varázstrükk? Este tegyél a bőrödre egy keveréket, ami a következőkből áll: jojobaolaj, és vagy 50 csepp palmarosaolaj. 3-4 napon belül le fogja minimalizálni a kellemetlen szagokat!
.
– A citrom is képes blokkolni a nem kívánatos illatokat.
Módszer: facsarj ki egy fél citromot a hónaljaddal (ara vigyázz, hogy a bőrödet ne iriálja, ne sértse fel, különben jaajjj), de azt is lehet, hogy pár csepp citromlajat cseppentesz a hónod alá (lehet mandarin is).
.
– Az Alum-kő is nagyon hatásos.
Gyógyszertárakban, és bioboltokban keresd.
Módszer: Rögtön a tusolás után tedd a követ a nedves bőrödre, és az ott lévő baktériumokat – melyek a szagok okozói – meggátolja a sokszorozódásban. Sose felejtsd el ezt az egyszerű képletet: nincs baktérium = nincs szag!

"Kedves Metropolita! Az izzadással van a problémám, és emiatt az arcbőröm egész nyáron fényes, csillog a nedvességtől! Az öltözködéssel is problémáim vannak, mert nem merek olyan cuki kis topokat hordani, mint szeretnék. Tönkreteszi az egész nyaramat az egész, mit csináljak?
Marinette92."

>> 4/2. rész: az izzadságfoltok

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.