Register
A password will be e-mailed to you.

Állandó ZOOM link: https://zoom.us/j/97683595534
Passcode Tc8PDq

Csatlakozzatok hozzánk közös online imáinkon! Minden reggel 6:15 és 7:00 között, hétvégénként 7 órakor, valamint minden este 21:00-kor rózsafüzért mondunk. IMÁINKAT felajánljuk a Szent Szűz szándékaira, különösen hazánkért, valamint egyéni szándékainkra is.

****************************************************************

Imádságunk megkezdése

Uram, egyesülve azzal az isteni szándékkal, mellyel te magad teljesítetted e földön élvén az Atyaisten dicséretét, akarjuk mi is most ezt az imát elvégezni.

NYISD meg, Uram, ajkunkat, hogy szent nevedet áldjuk, tisztítsd meg szívünket minden hívságos, ferde vagy idegen gondolattól; világosítsd meg elménket, gyújtsd lángra szívünket, hogy méltón, figyelmesen és áhítattal tudjuk az imánkat elvégezni, és érdemes legyünk arra, hogy meghallgatást találjunk isteni Fölségednél! Krisztus, ami Urunk által. Ámen.

Felajánlás Jézus Szentséges Szívének

Ó Jézus Szíve, minden erények mélysége!
Neked szentelem egész életemet és egész lényemet; szent keresztségem napjától kezdve halálomig!
Mária Szeplőtelen Szívében Neked szentelem szemeimet, fülemet, nyelvemet, szívemet, értelmemet, emlékezetemet,  akaratomat és képzeletemet, minden örömömet, minden szenvedésemet és minden erkölcsömet, egyszóval egész lényemet; és mivel Máriában, Máriával, Mária által vagyok egészen a Tiéd; tarts meg, oltalmazz meg és add nekem Szentséges Szívedet egész életemre és az örökkévalóságra. Ámen.

Napi felajánló ima a Szeretet Királynőjéhez

Ó Mária, én téged választalak ma az egész Mennyei Udvar színe előtt, hogy légy Anyám és Királynőm. Átadom és neked szentelem teljes hódolattal és szeretettel testemet, lelkemet, belső és külső javaimat, a múlt, jelen és jövendőbeli tetteimet, és átadom magam, hogy rendelkezz minden fölött, ami hozzám tartozik, kivétel nélkül, a Te kedved szerint, Isten nagyobb dicsőségére, most és az Örökkévalóságban. Amen. (Grignion-i Montfort Szent Lajos.)

***

KILENCED SZENT MIHÁLY ARKANGYAL TISZTELETÉRE

„KI OLYAN, MINT AZ ISTEN?”

Szent Mihály arkangyal,  a Te oltalmadba ajánljuk ezt a kilencedet. Oltalmazd és védelmezd, hogy ne árthasson neki semmilyen viszály, sem a gonosz cselszövései! Kérjük a  Szentháromság Áldását, a Szentlélek megszentelő Kegyelmét,  Szűzanya hathatós közbenjárását, segítségét, oltalmát, Szent Mihály arkangyal és az égi seregek szent angyalainak védelmét.

Dicsőség és Hála az Úrnak, Szent neve legyen Örökké Áldott!

(Valahányszor a szentekhez folyamodunk közbenjárásért, Istenhez is emelkedjék föl a lelkünk. Isten előtt kedvesebb az az ima, amelyik tiszta és bűntől megtisztult szívből jön.  Ezért ajánlatos, hogy az egész kilencedet a kegyelem állapotában végezzük: gyónjunk meg, és a kilenced alatt legalább egyszer, de ha megoldható, naponta áldozzunk.

Végezhetjük templomban vagy otthon, egyedül vagy többen, letérdelhetünk, gyújthatunk gyertyát.

Végezzük el szentgyónásunkat, lehetőleg minden nap vegyünk részt szentmisén, és ha lehetséges járuljunk szentáldozáshoz!

Ezekben a napokban gondosan őrizkedjünk minden bűntől!

A kilenced egymás után, megszakítás nélkül kilenc napon át (vagy kilenc egymást követő hét/hónap meghatározott napján) valamely szándékra végzett rendszeres, várakozást kifejező, kérést nyomatékosító imádság, amellyel állhatatosságunkat bizonyítjuk Isten előtt.

Ereje az állhatatosságban, a fáradhatatlan, intenzív imádságban rejlik.

Napi munkánkat, minden cselekedetünket, örömünket és nehézségeinket ajánljuk fel a jó Istennek, aki annál inkább meghallgatja imádságunkat, minél nagyobb bizalommal és minél állhatatosabban imádkozunk.)

________________________

Előkészület

Az Úr Jézus biztosít bennünket, hogy alázatos és bizalmas imádságunkat meghallgatja.

„Bizony mondom nektek: Ha ketten közületek valamiben egyetértenek a földön, és úgy kérik, megkapják mennyei Atyámtól.

Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük.  Bármit kértek hittel az imádságban, megkapjátok.” (Mt.18; 19-22)

„Amit csak kértek az atyától az én nevemben, megadja nektek.” (János 16,23)

Bármilyen nagy kegyelem legyen is az, amit élő hittel és alázatos bizalommal kérünk, megadja nekünk, ha lelkünk üdvére, és az Ő dicsőségére szolgál.

Teljes bizalommal forduljunk a Szentháromsághoz, kérjük a Boldogságos Szűzanya oltalmát, Szent Mihály arkangyal és a szent angyalok védelmét minden ügyünkben.

 

Arra azonban ügyeljünk, hogy lelkünk mentes legyen a bűntől, mert:

„Tudjuk, hogy Isten a bűnösöket nem hallgatja meg, de aki istenfélő és megteszi az Ő akaratát, azt meghallgatja.” (János 9,31)

Teljes erőnkből igyekezzünk tehát jó gyónás által lelkünket megtisztítani,  jócselekedetekkel a fönséges Isten tetszését megnyerni, és gyakoroljunk mérsékelt önmegtagadásokat.

Így „imádságuk áthatol a felhőkön és nem tágít, míg a Magasságbeli rá nem tekint.” (Sirák 35, 21)

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy mi nem tudhatjuk, mi válik lelkileg előnyünkre, vagy kárunkra. Ezért minden kérésünk azzal végződjék:

„Mindazonáltal ne az én akaratom legyen, hanem a Tiéd!”

 „Veni Sancte Spiritus – Jöjj Szentlélek”, vezess minket, és újítsd meg a föld színét!

Szentlélek Úristen, erősíts meg az Egyház szeretetében, a közösség és Isten országának építésében! Add meg azt az erőt, amit az apostolok is megkaptak Tőled, hogy bátran és tüzes lélekkel tehessek tanúságot, Egyházunk felelős tagjaival együtt Isten szeretetéről, Jézus Krisztus szent nevében! Ámen

Ó, a megszentelő kegyelem révén lelkemben lakozó Szentlélek, légy velem, maradj nálam, vívd meg vélem együtt harcaimat és sikereimet, kelts bennem fölényes, örvendező lelkületet, s vezesd örök győzelemre Téged követni, sugallataidra hallgatni kész lelkemet! Ámen.

KEZDŐ IMA
Szent Mihály Arkangyal, mennyei seregek vezére, oltalmazz minket!

Ima az Őrangyalodhoz

Szent Őrangyalom, akit Isten egész életemre kísérőként adott mellém, ments meg az örök élet számára, teljesítsd velem kapcsolatos kötelességedet, amit Isten szeretete rád bízott.

Rázz fel fásultságomból és húzz ki gyengeségemből!

Torlaszolj el előttem minden helytelen utat és gondolatot! Nyisd meg szememet Istenre és a Keresztre! De zárd be a fülemet a gonosz ellenség sugallatai elől!

Őrködj felettünk, amikor alszunk, nappal pedig adj erőt kötelességeink teljesítéséhez és az áldozat vállalásához, hogy majdan a mennyben örömeid és jutalmad legyünk. Ámen.

Önmagunk felajánlása Szent Mihály arkangyalnak

Szent Mihály arkangyal, az Ég fejedelme és az Egyház oltalmazója, rád bízzuk magunkat, őrangyalaink kíséretében és a Menny minden angyalának jelenlétében, hogy imáinkat a tieddel egyesítve, dicsérhessük és magasztalhassuk a Szentháromságot.

Esd ki számunkra Istentől a kegyelmet, hogy gondolataink, szavaink és tetteink mindig hűségesek legyenek az Evangélium tanításához, és tiszták maradhassunk, legyőzve a világ fejedelmének fondorlatait, kísértéseit és megtévesztéseit. Ámen.

Himnusz Szent Mihály arkangyalhoz 

Légy mellettünk Szent Mihály, oltalmunkra készen állj.
Védd meg lelkünk nagy ügyét, Istentől nyert szent hitét.
Légy a harcban fővezér, minket így majd baj nem ér.
S minden ártó szellemen biztos lesz a győzelem.
Isten első bajnoka, lelki harcunk támasza,
Meghirdetted rég nekünk: Nincs olyan, mint Istenünk!
Győztél minden ellenen, a föllázadt lelkeken.
Áldjuk érte az Atyát, égnek, földnek bölcs Urát.
Mennyeknek főangyala, gyengeségünk gyámola,
Hozzád száll föl énekünk, védelmezőnk légy nekünk.
Hűség példaképe vagy, végóránkon el ne hagyj.
Majd ha hív a Nagy Király, légy mellettünk Szent Mihály
Ámen!

(BEVEZETŐ IMA – Szent X. Piusz imája)

Ó, Mennyország Királynője!

Ó, Mennyország fenséges királynője és angyalok úrnője! Tehozzád fordulunk, aki a sátán fejének széttiprására  Istentől kaptál hatalmat és küldetést, alázatosan kérünk, küldd el nekünk az égi seregeket, hogy a Te parancsodra üldözzék az ördögöket, keljenek velük harcra mindenhol, fékezzék meg merészségüket, és taszítsák őket vissza a mélységekbe. Ámen.

Ima Szent Mihály segítségéért

Szent Mihály arkangyal, Istennek és az Ő népének hű bajnoka! Bizalommal fordulunk hozzád és hathatós közbenjárásodat kérjük. Az Úrnak szeretetére, ki téged oly dicsővé tett kegyelmével és a rád ruházott hatalommal,  Jézus Anyja, az Angyalok Királynője szeretetére kérünk, fogadd szívesen könyörgésünket. Te tudod, hogy az Úr szemében milyen értékes a lelkünk. Óvd meg, hogy szépségét a bűn foltja soha meg ne rontsa. Segíts, hogy legyőzzük a kísértő gonosz lelket. Hűségedet az Istenhez és az Anyaszentegyházhoz épp úgy követni kívánjuk, mint szeretetedet Isten és ember iránt. Mivel Isten hírnöke, az Ő népének gondviselője vagy, reád bízzuk kérésünket.

A Teremtő akaratából te a keresztények hathatós közbenjárója vagy, így könyörgő közbenjárásodban nagy a bizalmunk. Őszintén bízunk abban, hogy e kérésünk az Úr szent akarata szerinti, ezért teljesül majd. Imádkozzál értünk és szeretteinkért, Szent Mihály! Védj meg minket minden testi és lelki veszélyben! Segíts ki minket mindennapi szükségeinkben. Hatalmas közbenjárásod által éljünk szent életet, haljunk boldog halált, jussunk a Mennybe, hogy ott Istent veled közösen dicsőítsük és szeressük mindörökké. Ámen

Szent Mihály, imádás lángja, igazság villogó kardja, a fény légióinak hadvezére, sugárzó szellemi hatalom, küzdőtárs és jó barát, oltalomunk és segítségünk!

Segíts Istent imádnunk, támogass a jó hit harcában, légy pajzsunk és páncélunk a sátán rohamai ellen, kísérj el minket az igazság és áldozat útján, amelyet Jézus Krisztusban járunk! Vezess győzelemre a sötétség démoni erői ellen!

Jézus drága Vérével megerősítve ki akarunk tartani a feltámadt Úr mellett, az evangéliumi reménység mellett.

Hűségesek akarunk lenni Isten dicsőségének megvallásában szóval és tettel. Velünk vagy, veled vagyunk, szolgatársaid Isten előtt, szent helytállásban, örvendező szeretetben, a Szentség Lelkében, mennyei harmóniában, Izrael Istenének győzelmes seregében. Ámen.
_______________

SZENT MIHÁLY ARKANGYAL RÓZSAFŰZÉRE

A Szent Mihály rózsafüzér brutális fegyver az ördög és gonosz módszerei ellen. A rózsafüzér óriási fegyver a földön ólálkodó nagyszámú démoni erő ellen, akik a lelkek romba döntését keresik. „A fegyverek”, amelyek a rendelkezésünkre állnak: a Rózsafűzér, a Szentmise, az Eucharisztia, a szentgyónás, a szentségek, az ima, a böjt, és a szentek közbenjárása. A hit minden „cselekedetét” használjuk fegyverként a sötét erők elleni csatában!
Ennek a rózsafüzérnek a története egy portugál karmelita apácához kötődik, aki látomásban láthatta Szent Mihályt. A látomásban Szent Mihály kérte, hogy tiszteljék meg egy-egy imával, ami az angyalok kilenc karát üdvözli. A látomást IX. Pius pápa jóváhagyta 1851-ben.  
Szent Mihály arkangyal megjelent egyszer Isten hűséges szolgálójának, Antonia d’Astognacnak. Az Arkangyal néhány  csodálatos ajándékot ígért azoknak, akik imádkozzák rózsafüzérét, és elmondta, hogy szeretné, ha kilenc köszöntéssel tisztelnék őt. Megígérte, hogy aki ezt a rózsafüzért elmondja az ő tiszteletére, azt kilenc angyal fogja fogadni az angyalok kilenc karából, amikor a szent asztalhoz járul. Ha valaki naponta mondja ezt az imát, annak ezenfelül egész életében szüntelen segítséget nyújtanak a szent angyalok, és halála után saját magának és rokonainak a tisztítótűzből való kiszabadulását is megígéri Szent Mihály. Ez a rózsafüzér  egy bűnbánati zsoltárból, kezdő imából, kilenc köszöntésből és befejező   imádságokból áll.
Mindegyik köszöntésben egy Miatyánkot és három Üdvözlégyet mondunk az angyalok egy-egy karának tiszteletére., majd négy Miatyánk elimádkozása Szent Mihály, Gábriel, Rafáel és az Őrangyal tiszteletére. Végezetül egy befejező és könyörgő ima Szent Mihály arkangyalhoz zárja le  rózsafűzért.

A Rózsafűzér imádkozása

A Kilenced minden napjára: 

+ Keresztvetés – Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen!

Bűnbánati Zsoltár /129.zsoltár/

A mélységekből kiáltok hozzád, ó Uram, * Uram, hallgasd meg az én szómat!
Legyen a te füled figyelmes, * az én könyörgésemnek szavára.
Ha a gonoszságokat számon tartod, Uram, * Uram, ki áll meg akkor teelőtted?
De nálad kegyelem vagyon, * és a te törvényed miatt reménykedem benned, Uram.
Reménykedik az én lelkem az ő igéjében, * az én lelkem az Úrra várakozik.
Miként virrasztó a hajnal jöttére, * várakozzék az Úrra Izrael!
Mert az Úrnál az irgalmasság, * és bőséges őnála a szabadítás
És ő szabadítja meg Izraelt * mind az ő gonoszságaiból. 

A mélységből kiáltok hozzád, Uram!
Uram, hallgasd meg szavamat! Legyen füled figyelmes hangos esedezésemre.
Uram, ha a vétkeket figyelembe veszed, Uram, ki állhat meg előtted?
Ám tenálad bocsánat vagyon, törvényed miatt bízom benned, Uram,
Lelkem remél az ő szavában: lelkem bízik az Úrban.
A reggeli őrváltástól éjjelig bízzék Izrael az Úrban.
Mert az Úrnál az irgalom, és bőséges nála a szabadítás.
Ő megszabadítja Izraelt minden gonoszságától.

Ima

Ó, Istenem, jöjj segítségünkre! Ó, Istenem, ne késlekedj, segíts meg!

Szent Mihály arkangyal! Neked ajánljuk halálunk óráját. Tartsd fogva akkor a gonosz ellenséget, hogy ne kísérthessen meg minket és ne ártson lelkünknek.

Szent Gábriel arkangyal! Esdj ki számunkra Istentől élő hitet, erős reményt, bensőséges szeretetet, s nagy áhítatot a legszentebb Oltáriszentség iránt.

Szent Rafael arkangyal! Vezess minket minden időben az erény és a tökéletesség útján.

Szent Őrangyalaink! Eszközöljetek ki számunkra isteni sugallatokat s különleges kegyelmet, hogy azokat követni tudjuk.

  • Kilenc köszöntés az angyali karok tiszteletére *

Szent Mihály védelmezz minket a harcban, hogy el ne vesszünk a félelmetes ítéletben! Ó, Istenem, jöjj segítségemre! Ó, Istenem, ne késlekedj, segíts meg!

  1. Szent Mihály és a Szeráfok égi karának közbenjárására engedje meg nekünk az Úr, hogy a tökéletes felebaráti szeretet tüze lángoljon bennünk! Ámen.
    1 Miatyánk, 3 Üdvözlégy
  1. Szent Mihály és a Kerubok égi karának közbenjárására adja meg nekünk a kegyelmet az Úr, hogy elhagyjuk a gonoszság útját, és a keresztény tökéletesség útjára lépjünk! Ámen.
    1 Miatyánk, 3 Üdvözlégy 
  1. Szent Mihály és a Trónok mennyei karának közbenjárására öntse szívünkbe az Úr az alázat igazi és őszinte lelkét! Ámen.
    1 Miatyánk, 3 Üdvözlégy 
  1. Szent Mihály és az Uralkodók égi karának közbenjárására adja meg nekünk az Úr a kegyelmet, hogy uralkodni tudjunk érzékeinken és elhagyjuk rendetlen szenvedélyeinket! Ámen.
    1 Miatyánk, 3 Üdvözlégy
  1. Szent Mihály és a Hatalmasságok égi karának közbenjárására töltse el lelkünket az Úr az engedelmesség igaz lelkével! Ámen.
    1 Miatyánk, 3 Üdvözlégy 
  1. Szent Mihály és az Erősségek égi karának közbenjárására engedje meg nekünk az Úr, hogy megvédjék lelkünket az ördög kelepcéi és kísértései ellen! Ámen.
    1 Miatyánk, 3 Üdvözlégy 
  1. Szent Mihály és a Fejedelemségek égi karának közbenjárására óvjon meg bennünket az Úr a bűntől, és ne engedje, hogy kísértésbe essünk! Ámen.
    1 Miatyánk, 3 Üdvözlégy 
  1. Szent Mihály és az Arkangyalok égi karának közbenjárására adja meg nekünk az Úr a hitben és minden jóban való állhatatosságot, hogy elnyerhessük a Paradicsom dicsőségét! Ámen.
    1 Miatyánk, 3 Üdvözlégy
  1. Szent Mihály és a szent Angyalok közbenjárására adja meg nekünk az Úr, hogy megvédjenek földi életünkben, majd az örök dicsőségbe vezessenek bennünket! Ámen.
    1 Miatyánk, 3 Üdvözlégy

Egy-egy (4) Miatyánk elimádkozása
Szent Mihály, Szent Gábriel, Szent Rafáel és az Őrangyal tiszteletére.

Befejező ima

Ó, dicsőséges angyalfejedelem, Szent Mihály, a mennyei seregek feje és parancsolója, lelkünk őre, a lázadó lelkek legyőzője, az isteni Király házának szolgája és a mi csodálatos vezetőnk, aki kiváló és emberfeletti erényektől ragyogsz, segíts megszabadulnunk minden bűntől! Bizalommal fordulunk Hozzád, kegyes védelmeddel tégy alkalmassá, hogy egyre hűségesebben szolgálhassuk Istent!

Imádkozzál érettünk, ó dicsőséges Szent Mihály, Jézus Krisztus Egyházának fejedelme!

Hogy méltók lehessünk Jézus ígéreteire!

Könyörgés:

Mindenható örök Istenünk, aki jóságos akaratoddal és minden ember üdvösségét kívánó irgalmaddal Szent Mihály arkangyalt Egyházad fejedelmévé tetted, kérünk Téged, tégy minket méltóvá, hogy megszabaduljunk minden ellenségünktől, és ne bántalmazhassanak bennünket halálunk óráján, hanem Szent Mihály vezessen isteni Felséged magasságos jelenlétébe! Amen.

—————–

Litánia Szent Mihály arkangyal tiszteletére

Uram, irgalmazz nekünk! – Uram, irgalmazz nekünk!
Krisztus, kegyelmezz nekünk! – Krisztus, kegyelmezz nekünk!
Uram, irgalmazz nekünk! – Uram, irgalmazz nekünk!
Jézus Krisztus, hallgass minket! – Jézus Krisztus, hallgass minket!
Jézus Krisztus, hallgass meg minket! – Jézus Krisztus, hallgass meg minket!
Szentháromság egy Isten,  – irgalmazz nekünk!
Szentséges Szűz Mária, – könyörögj érettünk!

Szent Mihály arkangyal, Isten kardja,* *Az ördög cselszövéseitől, ments meg, Uram, minket!
Szent Mihály arkangyal, az angyalok vezére,*
Szent Mihály arkangyal, legyőzhetetlen Lélek,*
Szent Mihály arkangyal, isteni erővel felfegyverkezve,*
Szent Mihály arkangyal, Isten védelmezője,*
Szent Mihály arkangyal, Lucifer legyőzője,*
Szent Mihály arkangyal, minden ördöggel szemben hatalmas,*
Szent Mihály arkangyal, minden bajjal szemben hatalmas,*
Szent Mihály arkangyal, az ördögi személyekkel szemben hatalmás,*
Szent Mihály arkangyal, szerencsétlenségeinkben*
Szent Mihály arkangyal, betegségeinkben*
Szent Mihály arkangyal, a családok és népek közötti harcokban*
Szent Mihály arkangyal, az Egyházat védelmező harcokban*
Szent Mihály arkangyal, a kísértéselv elleni benső harcokban*
Szent Mihály arkangyal, a halálküzdelmekben* 

Könyörögjünk! Mindenható örök Isten, Aki Szent Mihály arkangyalt védelmezésünkre és oltalmunkra adtad, imáink által add, hogy mindig megmeneküljünk minden bajtól és a pokol tüzétől! A mi Urunk, Jézus Krisztus által. Ámen.

Szent Mihály arkangyal, mennyei seregek vezére, Te, aki a gonosz erőinek legyőzésére vagy kiválasztva, Te, aki előtt minden ellenség meghátrál, jöjj  segítségünkre!
Oltalmazz minket, taszítsd távolra tőlünk mindazt, ami akadályozhat haladásunkban, a hit és a szentség útján.
Pallosoddal szúrd le azt, aki el akar távolítani Édesanyánktól, a Boldogságos Szűz Máriától, és vígy mindig közelebb minket Mennyei Atyánkhoz, ahol a Mennyek Országa örököseiként, veled együtt vég nélkül dícsérhetjük Istent! Ámen!

Mennyei seregek dicsőséges fejedelme, Szent Mihály főangyal, védelmezz meg minket a sötétség világának fejedelmei, hatalmasságai és fejei, valamint az „égi magasságok gonosz szellemei ellen” való küzdelmünkben (Ef 6,12).

Jöjj segítségére az embereknek, kiket Isten saját képére és hasonlatosságára teremtett, és oly nagy áron szabadított meg az ördög zsarnoksága alól (Bölcs 2,23 2Kor 1,6).

Téged oltalmazója és pártfogója gyanánt tisztel az Anyaszentegyház; rád bízta az Úr a megváltottak lelkeinek a mennyei boldogságba való vezetését.

Kérd a békesség Istenét vesse a sátánt a lábad alá, hogy ne tarthassa többé az embereket rabságban, és ne lehessen az Anyaszentegyhát ártalmára.

Vidd föl könyörgéseinket a Magasságbeli elé, hogy az Úr irgalmassága leszálljon hozzánk: ragadd meg a sárkányt, az őskígyót, aki az ördög, vagyis a sátán, és bilincsbe verve taszítsd a mélységbe, hogy soha többé ne csábíthassa el a nemzeteket. Ámen.

Szent Mihály arkangyal, veled van az Isten, az Atya kegyelméből az égbe akarjuk kiáltani: „Ki olyan, mint az Isten?!”

Segíts, hogy mindig a jót válasszuk, s távolra taszítsunk magunktól mindent, ami rossz, mindent, ami Isten szívét megsebezheti.

Segíts, hogy méltóak legyünk keresztségünkhöz, és az idő elteltével Atyánk mellett uralkodva imádkozhassunk a lelkekért, akik eltávolodtak Isten Országától.

Szent Mihály arkangyal bízunk Benned és hiszünk végtelen hatalmadban, melyet Isten a lelkek megmentésére és a gonosz erőinek legyőzésére adott Neked! Ámen! 

96 (95). Zsoltár – Énekeljetek új éneket az Úrnak

Énekeljetek új éneket az Úrnak, minden föld zengjen dalt az Úrnak! Énekeljetek az Úrnak és áldjátok nevét, naponként hirdessétek üdvösségét! Hirdessétek dicsőségét a pogányok között, csodatetteit minden nép előtt! Mert nagy az Úr és méltó a dicséretre, félelmetesebb ő minden istennél. A népek minden istene üres káprázat, az Úr azonban az ég alkotója. Előtte fenség és méltóság, szentélyében hatalom s fényesség.

Adjatok az Úrnak, népek törzsei, adjatok az Úrnak tiszteletet és hatalmat! Adjátok meg az Úrnak neve tiszteletét! Ígérjetek áldozatot és hozzátok színe elé, szent udvarában imádjátok az Urat! Minden föld remegjen előtte, hirdessétek a pogányoknak: „Király az Úr!” Megszilárdította a földet, hogy ne inogjon, igazságosan kormányozza a népeket.

Örüljön az ég, ujjongjon a föld, vele együtt zengjen a tenger s ami benne van!

Vigadjon a rét és minden virága, örüljenek az erdő fái az Úr színe előtt! Mert nézd, közeledik, jön, hogy kormányozza a földet.

Igazságosan uralkodik majd a földkerekségen és hűségesen a népek fölött.

100(99) Hálaadó zsoltár

Ujjongjatok az Úrnak, országok, mind, örömmel szolgáljatok neki, lépjetek színe elé vigadozva! Tudjátok meg, Isten az Úr! Ő alkotott minket, az övéi vagyunk. Az ő népe vagyunk, és nyáj a legelőjén. Lépjetek be kapuin hálaénekekkel, előudvarába dicsőítő énekkel! Adjatok hálát és áldjátok nevét, mert jó az Úr, irgalma örökké megmarad, és hűsége nemzedékről nemzedékre.

Szent Mihály ima

Szent Mihály arkangyal, védelmezz minket a küzdelemben; a sátán gonosz kísértései ellen légy oltalmunk! Esedezve kérjük: „Parancsoljon neki az Isten!” Te pedig, mennyei seregek vezére, a sátánt és a többi gonosz szellemet, akik a lelkek vesztére körüljárnak a világban, Isten erejével taszítsd vissza a kárhozat helyére! Amen.

***

Lábunk együtt járjon. Kezünk együtt gyűjtsön.
Szívünk együtt dobbanjon.
Bensőnk együtt érezzen.

Elménk gondolata egy legyen.
Fülünk együtt figyeljen a csöndességre.
Szemünk egymásba nézzen és tekintetünk összeforrjon.
Ajkunk együtt könyörögjön az Örök Atyához irgalomért. Ámen.

– csak ha van rá idő: –
Zöld Skapuláré Imája
(azokért, akiknek a nevei fel vannak írva a skapuléinkra)

Mária Szeplőtelen Szíve, könyörögj érettünk most és halálunk óráján! Ámen.
3 Üdvözlégy, 3 Dicsőség

Imánk befejezése

Fogadd el, legkegyelmesebb Isten, a Boldogságos Szűz Mária és minden szentek érdemeiért köteles szolgálatunkat, és ha ezen dicséreteket mondván bármit méltóképpen cselekedtünk, tekintsd jóságosan, amit pedig hanyagul vagy odaadás nélkül végeztünk, bocsásd meg irgalmasan! Krisztus, a mi Urunk által. Ámen.

Boldog Szűz Mária méhe, mely az örök Atya Fiát hordozta.
És boldogok az emlők, melyek Krisztust, az Urat szoptatták. Ámen.

+ Keresztvetés

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.