Register
A password will be e-mailed to you.

Isten jelenlétének gyümölcsei az életedben

Gyermekem, fel akarom előtted tárni Szentséges Szívem titkait, és ehhez a kegyelem állapotában kell maradnod, keresned kell a gyónás szentségét, jóvá kell tenned bűneidet, és a keskeny és sziklás utat kell járnod, amely a mennybe vezet.

Döntsd el most azonnal, hogy Isteni Szívemnek szenteled magad! Akkor teljes irgalmam kiárad rád, mint bőséges eső a száraz földre, megtapasztalod szeretetemet, megbocsátásomat, és végre szeretve érzed majd magad!

Szent Szívem apostolainak Isten folyamatos jelenlétében kell élniük, egy olyan Jelenlétben, amely a szívük megtéréséhez, a szentség és az erény telhetetlen kereséséhez vezet. Isten jelenléte eltávolít a világ dolgaitól, és a transzcendens keresésében fogtok járni. Gyermekeam, az eucharisztikus áhítat egyesíti szívedet az én Szent Szívemmel; mennyeibb emberré tesz, inkább, mint földivé; az eucharisztikus áhítat eszköz a lelked számára, hogy az isteni jelenlétben maradjon, és megmeneküljön a bűntől, féljen attól, hogy megbánt Engem. Hogy Isten állandó jelenlétében maradhass, egyesítsd szívedet Szentséges Szívemmel! Mennyei szívdobbanásaim megolvasztják majd kőszíved, és olthatatlan keresést ébresztenek benned Isten után, égő szomjúságot, hogy elérd a Mennyországot.

Vannak olyan erények, amelyek lelkedet Isten folyamatos jelenlétére emelik. Az egyik ilyen erény a belső emlékezés. Szívedet tartsd folyamatos nyugalomban, csendben; ne engedd, hogy zavaró tényezők fészkeljenek meg benned; lelked merüljön el a szemlélődésben. A csend szeretete olyan erény, amely megnyitja füledet Hangomra, megnyitja szívedet minden isteni kegyelemre, kiegyensúlyozza és megfékezi érzelmeidet, és elvezet téged a Velem való személyes, szívtől-szívig tartó találkozáshoz. A világtól való visszavonulás és elszakadás vezet el benneteket a Velem való még mélyebb egységhez, mert ha kitartotok a világ dolgai mellett, soha nem fogjátok megtalálni az erényt, eltávolodtok Tőlem, és a lelketek elveszik.

A világ egy hamis isten, amely számtalan lelket vezet a kárhozatba. Maradj Velem egyesülve, és látni fogod lelked átalakulását, hogy te magad is belekábulsz, olyan mértéktelenül árasztja el bensődet a szeretet. De ahhoz, hogy a lelked Isten folyamatos jelenlétében maradjon, a kegyelem állapotában kell maradnod, tiszta szívvel, tisztán a bűntől, és így Isten Jelenléte az életedben a következő gyümölcsök learatásához vezet:

1. Meglátod és felfedezed lelkedben a bűn rosszindulatát
A bűn
halálos méreg, amely megöli a lelket. A bűn üszkösödés, mely elrohasztja a szívet, mely elveszi a kegyelmeket, amiket általában meg szoktam adni a lelkeknek, akik a tisztaságért, a szív tisztaságáért küzdenek.

2. Lelked megérti és forrón vágyja, hogy szeressen Engem, és szenvedni akar az Én szeretetemért!
Mutasd meg önnön lelkednek a legcsekélyebb tökéletlenségeket
is, amelyek elhomályosítják isteni Fényemet benne, és Én megtanítom neked a szentség eléréséhez szükséges eszközöket, megmutatom a jó utat.

3. Erőt kapsz, hogy ellenállj a kísértéseknek és próbáknak
Isteni J
elenlétem engedelmes lélekké teszi a lelket, olyan lélekké, amely csak Bennem találhat örömöket és édességet a szívének.

4. Vezesd lelked az erények gyakorlására, különösen az alázat erényére
A
büszkéknek ellenállok. A büszkének csak az erényes áll ellen. Az erény az egyetlen módja annak, hogy találkozz Velem. Az erény nyitja meg előtted a réseket, amiken keresztül felfedezed a Helyet, ahol élek.

5. Az isteni élet
Isten Jelenléte az életedben arra fog vezetni, hogy úgy
viselkedj, mintha a mennyből leszállt angyal lennél. Utánozni fogod Isteni Szívem erényeit, evangéliumi elveim szerint fogsz élni, életed a szentség illatát árasztani. Az isteni élet fogja megszépíteni Szent Szívem minden apostolának lelkét, mert csak Bennem találnak nyugalmat fáradozásaikban, csak Bennem találnak erőt az ellenálláshoz és ahhoz, hogy győztesen kerülhessenek ki a lelki harcból. Az isteni életnek arra kell vezetnie, hogy ugyanazokkal a szavakkal beszélj, hogy ugyanazokon az ösvényeken járj, amiken Én jártam, hogy az Én szemeimmel nézzetek, hogy felfedezzétek a teremtésben, és mindenben, ami körülöttetek van Isten nyomát.

6. Lelked nagy vigasztalást talál
Isteni Szívem a
béke menedéke. Isteni Szívem a szeretet és irgalom végtelen óceánja, melyben a lelkek mindent megtalálnak. Isteni Szívem hatékony orvosság a megpróbáltatásokban.

7. Béke a lélekben
Ez egy leírhatatlan béke, amit a világ soha nem tud megadni. Ez a béke az Én Szívemben található.

Ma dolgozzatok kitartóan, és Isteni Jelenlétem átjárja egész lényeteket, és a szent Angyalok illatával illatozza be a szíveteket.

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.