Register
A password will be e-mailed to you.

Légy Szentséges Szívem hűséges apostola!

Szeretett gyermekem, légy Szent Szívem hűséges barátja, légy szeretetem bizalmasa. Oly sok titkot kell felfednem előtted, oly sok nagyságot kell megmutatnom neked; de alázatot, a szív tisztaságát követelem tőled!  Légy Szentséges Szívem hűséges apostola, mint Keresztelő Szent János, aki a mennyei kegyelemtől megindulva hirdette: „Utánam jön az, aki hatalmasabb nálam, akinek a saruszíját sem vagyok méltó kioldani. Én vízzel kereszteltelek meg titeket, ő pedig Szentlélekkel fog megkeresztelni titeket”.

Nézd meg az öreg Simeont és Anna prófétanőt.

Ez az igaz, istenfélő ember azt a kinyilatkoztatást kapta a Szentlélektől, hogy nem fog meghalni, mielőtt meglátja az Úr Krisztusát. Hasonlóképpen Anna, aki éppen abban a pillanatban érkezett, szüntelenül dicsérte Istent, és a Felkentről beszélt mindenkinek, akik Jeruzsálem megváltását várták. Mindketten örömöt tapasztaltak lelkükben, megérezték, hogy Isteni Szívem dobogása egyesül az övékével.

A három keleti király a házba lépve, amikor megtaláltak Engem
Anyámmal, leborultak imádatukban, és arany, tömjén és mirha ajándékot nyújtottak át nekem.

És emlékszel betániai barátaimra: Mártára, Lázárra, különösen Máriára?! Jelenlétemben elragadtatásba estek a szeretettől; érzékeik extázisban szemléltek Engem. Lépésről lépésre fedezték fel Szentséges Szívem kifürkészhetetlen gazdagságát, és nem tudták sem megállítani, sem visszatartani könnyeiket. Mária isteni lábaimnál pihent, Szavaim felgyorsították szívdobbanásait, Szavaim újjáteremtették őt, békével árasztották el a lelkét.

A samáriai asszony tudta, hogy felfedezte az élő víz kimeríthetetlen forrását, Szentséges Szívem irgalmasságának végtelen óceánját; mert megízlelte Jelenlétemet; találkozásunk megújította szívét.

Az apostolok is szívükben azonnal tudták, hogy mindent el kell hagyni Értem, és mindent elhagytak, mert Bennem mindent megtaláltak, abszolút mindent.

Szent János, szeretett tanítványom, szent keblemre hajtotta fejét, és Isteni Szívem minden egyes dobbanása egy „Szeretlek” volt.

Assisi Szent Ferenc lelke Szent Passióm misztériumain elmélkedett; ő gyógyító lélek volt, Szent Szívem áldozati lelke.

Eudes Szent János tudta, hogyan kell imádni és tisztelni Isteni Szívemet, és hogyan kell nagy tiszteletet tanúsítani Anyám Szeplőtelen Szíve iránt.

Alacoque Szent Margit Máriát, nagy bizalmasomat, a tanernákulum közelségében elragadta az extatikus szeretet; ott Isteni Szívem dobbanásai, amelyek a megszentelt Oltáriszentségből áradtak, a szemlélődésben felemelték a lelkét. Az volt a sorsa, hogy felfedezze az egész emberiség számára Szentséges Szívem gazdagságát. Kinyilvánítottam neki isteni kedvességemet, gyengédségemet; rajta
keresztül hívok el minden embert, hogy tegyen jóvátételt azokért a sértésekért és gyalázkodásokért, amelyeket oly sok teremtménytől kapok; mert Szívemet megsebzik és átszúrják a szeretetlenség és a hálátlanság lándzsái.

Alacoque Szent Margit gyóntatója és lelki vezetője, Colombière Szent Kolos alázatos papi lélek volt, aki tudta, hogyan kell Szent Szívem apostolának lenni; szíve lángolt Értem, szívét felemésztette az Irántam való szeretet.

Isteni Szívű Boldogságos Máriával szintén éreztettem és megtapasztaltattam a Szent Szívemben rejlő szeretetet. Rajta keresztül szenteltem a világot Szent Szívemnek.

Egyházam vértanúi, akik a vérüket ontották és adták Értem… Szent József és szeretett Édesanyám is Szent Szívem apostolai voltak, ők voltak a védelmezőim a földön. Ezek az emberek tudták, hogyan kell Szentséges Szívem apostolainak lenni.

És ti, készen álltok-e arra, hogy átöleljétek keresztemet, akarjátok-e
felfedezni a tudományt, a nagy tudományt, amely az én Szent Szívemben rejlik? Ha kívánjátok, megnyitom előttetek Isteni Szívem aranykönyvét, hogy bölcsekké válhassatok. Már ma beírtam a nevedet Isteni Szívem aranykönyvébe; mert ha egyszer teljesen Nekem szenteled az életedet, Szent Szívem apostolává teszlek, mert alázatos vagy, mert gyermeki szíved van; és Én feltárom neked a rejtett, nagy titkokat.

Gyermekem, remélem, hogy szeretetleckéim felkeltik benned a jámborságot, a buzgóságot, hogy szeresd és imádd Isteni Szívemet; és hogy minden tiszteletet és hódolatot megadj a megszentelt Oltáriszentségben elrejtett Istennek.

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.