Register
A password will be e-mailed to you.

Az ima ereje –  KÉNYSZERÍTSD MAGAD AZ IMÁDKOZÁSRA

Szükséges erőltetni magad az imádkozásra!

Azt mondják: ha nem szeretsz imádkozni, akkor ne imádkozz. Ez ravasz testi bölcsesség.

Épp az ellenkezője az igaz: ne hagyd abba az imádkozást, különben teljesen feladod végül! Ez így lesz, ez évszázados tapasztalat.

A tested azt akarja, hogy feladd az imát. Pedig „Keresztelő János napjaitól mostanáig erőszakot szenved a mennyek országa, és erőszakos emberek erőszakkal veszik el” (Mt 11, 12).

Ha nem vagy erőszakos a saját testeddel szemben, és nem kényszeríted magad egy állandó imaidő betartására – minden fáradtság, rosszkedv, időzavar, feladat ellenére – nem fogsz megmenekülni!
A keveset imádkozó embereknek gyenge a szívük, így amikor imádkozni akarnak, a szívük meggyengül, kezük, testük és gondolataik gyengülnek, és nehezükre esik imádkozni. Te uralkodj magadon.
Vedd a fáradságot, hogy teljes szívedből imádkozz, mert jó és könnyű teljes szívedből imádkozni.

Tanulj meg imádkozni, kényszerítsd magad az imádkozásra!

Először nehéz, de minél jobban erőlteted magad, annál könnyebb lesz. Viszont az elején mindig erőszakolnod kell magad.

Vedd észre ember, lelked nyomorúságát, és erősen, folyamatosan imádkozz az emberek Megváltójához, hogy megmentsen a nyomorúságaidtól. Ne mondd magadnak: „Nem vagyok veszélyben, nem vagyok nyomorúságban; nem kell imádkoznom. Nincs szükségem szabadításra olyan bajoktól, amikről nem is tudok.”

Ha nem vagy tisztában a nyomorúságoddal, nagy bajban vagy. A bűneid a te nagy bajod.

A szellemi és fizikai élet háborúzik egymással, nincsenek egyetértésben. Ez az oka annak, hogy néha a testedben szépnek érzed magad, de a lelkedben nem. Kezdj imádkozni, és megérzed a szépséget a lelkedben. Kezdj el imádkozni, és a tested alárendelt szolgáddá válik. Az ima újra éleszt. Az ima kivirágoztatja a bensődet, a körülményeidet, a kapcsolataidat, az életedet!

Ne bízz a testedben, mely ima közben figyelmetlenséggel, fáradtsággal, unalommal környékez. Azt mondja a kísértés, hogy semmi értelme, semmi haszna, kinek jó az, hogy te gyötröd magad, és azt a kevéske szabadidődet, amikor pihenhetnél, erre pocsékolod? A tested hazudik. Mindig emlékezz arra, hogy a test megtévesztő.”

Kronstadti Szent János

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.