Register
A password will be e-mailed to you.
Imaharcosok!
Amiről itt szó lesz, az az ördög tulajdonságainak, stratégiájának és taktikájának az ismerete, az ellene valóharci készség állandó éberen tartása és gyakorlása.

Milyen az ördög?

A név, mind az embernél, mind az angyalnál (láttuk a gonosz lelkek is angyalok, csak bukott angyalok) ki szokta fejezni a lényeget, illetve megnevezi a tevékenységet, amit végez, amiért „felelős” a szóban forgó gonosz lélek.
Az egyház ősi ördögűző szertartása a Szentírás nyomán a következő nevekkel illeti a gonosz lelkeket:

Hazugság atyja, a hit, az emberi nem ellensége; az élet elrablója; gyilkos; az igazság eltorzítója; minden a rosszak a gyökere; a bűnök előidézője; az emberek tévútra vezetője; a nemzetek elárulója; az irigység felszítója; a kapzsiság forrása; a viszály oka; mindenféle csel előidézője; kísértő, félrevezető; minden csellel és megtévesztéssel teli; az erény ellensége; az ártatlanok üldözője; tisztátalan lélek; a leggonoszabb cselekedetek szerzője; az eretnekek doktora; minden obszcénitás feltalálója…

Mi az ördög stratégiája?

Az ördög stratégiája, végső célja az ember Istennel való szembefordítása, tőle való elszakítása, rabságban tartása, örök kárhozatra (pokolba) juttatása. Ez utóbbi – hogy az ember a mennyországba, vagy a pokolba kerül-e, – véglegesen az ember halálának a pillanatában dől el.

A pokol létező valóság, nemcsak szimbólum, vagy fenyegetés.

Mi az ördög taktikája?

Minden eszközzel igyekszik az embert megtéveszteni. Abban érdekelt, hogy minél kevesebb tudása legyen róla és Istenről, az igazságról az embernek. Igyekszik tudatlanságban tartani, és elhinti mindenütt a hamis tudás magvait.

Minden lehetséges eszközzel álcázza magát. Igyekszik elrejteni igazi mivoltát és céljait.

Legfőbb álcázása az, hogy elhiteti magáról, hogy nem létezik (legtöbb emberrel szemben már ezzel csatát nyer) vagy szerepe nem fontos, vagy éppen túlságosan is fontos.

Az erények jegyeit is magára veheti, földi emberek, szent emberek és angyalok képében is mutatkozhat, sőt Isten képét is magára öltheti.

Igyekszik mindenüvé beépülni, még Isten szolgái közé, sőt az ördögűzők közé is. Reverendát, papi öltözéket is magára ölthet (akármilyen színűt). Igyekszik az embert bűnre csábítani és ez által Istentől elszakítani. Igyekszik az embert rabságba dönteni, szabadságát korlátozni különféle, főleg pszichés, vagy annak tűnő betegségek, függőségek kialakításával (ital, dohány, kábítószerek, szexuális perverzitás, internet függőség, viselkedési függőségek, stb.), amelyek elmehetnek a megszállottságig is, amikor az ember már egyáltalán nem ura cselekedeteinek.

Az ördög igyekszik bennünk Isten képét eltorzítani, őt például egy zsarnoknak beállítani. A bennünk és másokban eltorzult istenképnek a helyreállítása, és az ördögi hazugságoknak a leleplezése állandó feladat.

Rátelepedett a művészetekre, különösen a zenére, ami kezdetben „csak” az érzelmek és az érzékiség istenítéséről szólt, ma már nyíltan használja a sátáni szimbólikát. Rátelepedett a színházi előadásokra és a filmművészetre, amiben szinte fellelhetetlen a tisztaság és becsületesség, hacsak nem negatív színben. A sztároknak nevezett hírességek nyíltan sátánimádók, és ebbe a kultuszba vonják bele észrevétlenük a fiatalokat is, akik a bűnt nem tartják bűnnek, csak ártatlan szórakozásnak. Az élet legfőbb céljává tette a társadalom többsége szemében a szórakozást, a pénzhajhászást és az élvezeteket.

Mivel a hazugság atyja, egy csomó hazugságot ültetett el és igyekszik bennünk elültetni nemcsak Istenről, hanem saját magáról, embertársainkról, különösen Isten szolgáiról, a papokról és az Egyházról is.

Arra kell törekednünk, hogy Isten szemével tekintsünk mindenre, úgy lássuk Őt, az ördögöt és önmagunkat, az üdvösségünkre rendelt személyeket és közösségeket, ahogyan Ő látja.

Ezt csak a Szentírás állandó tanulmányozásával, az igazság állandó keresésével és érvényesítésével érhetjük el.

Fő jellemzőit, stratégiáját és taktikáját végig gondolva és ismerve, már nagyobb eséllyel védekezhetünk ellene.

Soha ne bízzuk el magunkat, legyünk éberek, mert ravasz és nálunk nagyobb tudású és hatalmú szellemi ellenféllel állunk szemben, amely ráadásul nem is csak egy személy, hanem sokan vannak, és együttes támadást is intézhetnek ellenünk, és az Egyház ellen is, hiszen legfőbb céljuk, hogy erőt vegyenek Isten Egyházán.
A legmagasabb egyházi pozíciókba is igyekszenek odahelyezni az általuk vezérelt embereket. Próbálják az „egy, szent és katolikus Anyaszentegyházat” belülről is bomlasztani és tönkre tenni, hiszen a beépülés, a belülről való rombolás és bomlasztás az emberi hadviselésben is egy fontos taktika. Legyünk tehát állandóan éberek! De egyházán a Szent Péternek adott ígéretben bízva a pokol kapui nem tudnak erőt venni, bármennyire is, bármivel is próbálkoznak.
Gyakoroljuk szüntelenül a szellemek megkülönböztetését, hogy kiszűrjük a gonosz lelkek megtévesztéseit, kivédhessük támadásaikat, amelyekkel az élet minden területén próbálkoznak!

Az ellenük való védekezés és harc legfőbb eszköze az állhatatos, rendszeres imádság, legföbb fegyverünk a rózsafüzér, mert az Asszonynak adatott, hogy eltapossa a sátán fejét:

1A kígyó ravaszabb volt a föld minden állatánál, amit az Úristen teremtett. Ezt mondta az asszonynak: „Valóban mondta Isten, hogy nem ehettek a kert valamennyi fájáról?” 2Az asszony így válaszolt a kígyónak: „A kert fáinak gyümölcséből ehetünk. 3Isten csak a kert közepén álló fa gyümölcséről mondta: Ne egyetek belőle, ne érintsétek, nehogy meghaljatok.” 4Erre a kígyó így beszélt az asszonyhoz: „Semmi esetre sem fogtok meghalni. 5Isten jól tudja, hogy amely napon abból esztek, szemetek felnyílik, olyanok lesztek, mint az istenek, akik ismerik a jót és a rosszat.” 6Az asszony látta, hogy a fa élvezhető, tekintetre szép, és csábít a tudás megszerzésére. Vett tehát gyümölcséből, megette, adott férjének, aki vele volt, és az is evett belőle. 7Erre felnyílt a szemük, észrevették, hogy meztelenek. Fügefaleveleket fűztek össze, és kötényt csináltak maguknak. 8Azután meghallották az Úristen lépteit, aki a nappali szellőben a kertben járkált. Az ember és az asszony elrejtőztek az Úristen elől a kert fái között.
9De az Úristen hívta az embert és így szólt hozzá: „Hol vagy?” 10Ő így válaszolt: „Hallottam lépteidet a kertben, s féltem, mert meztelen vagyok, tehát elrejtőztem.” 11De ő így szólt: „Ki adta tudtodra, hogy meztelen vagy? Ettél a fáról, amelyről megtiltottam, hogy egyél?” 
12Az ember így válaszolt: „Az asszony adott a fáról, akit mellém rendeltél, azért ettem.”

13Az Úristen megkérdezte az asszonyt: „Mit tettél?” Az asszony így felelt: „A kígyó vezetett félre, azért ettem.” 14Az Úristen így szólt a kígyóhoz: „Mivel ezt tetted, átkozott leszel minden állat és a mező minden vadja között. Hasadon csúszol, és a föld porát eszed életed minden napján. 15Ellenkezést vetek közéd és az asszony közé, a te ivadékod és az ő ivadéka közé. Ő széttiporja fejedet, te meg a sarkát veszed célba.”(1Móz 3:15)

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.