Register
A password will be e-mailed to you.

A ferencesek november utolsó péntekjére meghirdetik az első Brown Fridayt, amely az ünnepi készület idején a szegényekhez való odafordulás fontosságára hívja fel a figyelmet. A fekete péntekre mintegy válaszként megjelenő esemény az Egytál – Melegétel rászorulóknak adománygyűjtési programmal társulva lehetőséget kínál adventben a segítésre.

A Brown  Friday kezdeményezés egy jó cél, egy nemes ügy érdekében szeretné kiszakítani az ünnepek előtti vásárlásban elmerült emberek figyelmét a reklámok, a hatalmas kedvezményeket kínáló hirdetések világából. A brown, vagyis a barna a ferencesek habitusának, vagyis csuhájának a színére utal, ezen keresztül pedig a rend által képviselt értékekre: az alázatra, az egyszerűségre és a szegénységre.

A Black Friday az Egyesült Államokból importált kereskedelmi fogás, amelyet a világ legnagyobb üzleti forgalmát eredményező napjaként tartanak számon.  A ferencesek szeretnének rámutatni a Brown Friday elindításával az ünnepre való készület idején hogy a nélkülözés és a szükség ott van a közvetlen környezetünkben, mégis legtöbbször észrevétlenül haladunk el mellette. A Black Fridayjal kezdődő vásárlási láz közepette hajlamosak vagyunk megfeledkezni a karácsony igazi üzenetéről, illetve a rászorulók megsegítéséről, akiknek – az év minden napján, de az ünnepek előtt különösen is – szükségük van a mi odafigyelésünkre.

A Ferences Alapítvány által meghirdetett Brown Friday lehetőséget kínál, hogy ezen változtassunk. Az Egytál – melegétel rászorulóknak program különlegessége, hogy az összegyűlt adományokból rászorulókat hívnak meg ünnepi étkezésre a karácsony előtti napokban, melyet a ferences testvérekkel, szegénygondozó nővérekkel és segítőikkel egy asztalnál, szeretetteljes közösségben fogyaszthatnak el. A Ferences Alapítvány honlapján keresztül ezerforintos virtuális ebédjegyek megvásárlásával lehet támogatni a kezdeményezést.

 „Azt szeretnénk, hogy legyen ez az esemény minden advent elején a szegényekhez való odafordulás időszaka, nemcsak a ferences közösségek, hanem mindannyiunk számára” –  mondta a Brown Fridayről Dobszay Benedek ferences provinciális.

Bővebb információ a Ferences Alapítvány honlapján

www.ferencesalapitvany.hu

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.