Register
A password will be e-mailed to you.

Barack Obama amerikai elnök – akit a tengerentúli sajtó egy része "súgógép-elnökként" emleget – kínos bakit követett el az ír nemzeti ünnep, Szent Patrick napja alkalmából tartott ünnepségen: saját magának mondott köszönetet a Fehér Házban a meghívásért.


.
Obama meleg hangulatú találkozón fogadta vendégét, Brian Cowen ír kormányfőt. Kifejezte, hogy az Egyesült Államok és Írország között a világon a legszorosabb a kapcsolat. Beszédükbe azonban mindketten belesültek. Amikor Cowen szólásra emelkedett, néhány mondat után feltűnt neki, hogy nem a saját szövegét olvassa. "Ez az ön beszéde" – fordult derültség közepette Obamához. Kiderült, hogy az amerikai elnök által előszeretettel használt súgógépen Cowen a saját beszéde helyett Obama gondolatait kezdte olvasni.  

Miután Cowen abbahagyta a beszédet, Obama lépett nevetve a pódiumra. A súgógépen időközben azonban kicserélték a beszédet, így az amerikai elnök az ír vendég szavainak olvasásába fogott: saját magának köszönte meg, hogy mindenkit meghívott a Fehér Házban rendezett ünnepségre.  

A Politico hírportál a napokban külön elemzést szentelt annak, hogy Obama szinte tapodtat sem mozdul súgógépe nélkül, majdnem minden fellépésén ott áll tőle karnyújtásnyira, jobb- és baloldalon, fejmagasságban két vékony üveglap beszéde szövegével. Tavaly nyáron egy-két alkalommal elromlott a készülék, és akkor nem is sikeredtek olyan fényesre az egyébként szónoki tehetségéről híres Obama beszédei.  

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.