Register
A password will be e-mailed to you.

Ez a kis szürke gombóc, az elbűvölő zöld gombszemecskéivel és fekete arcával egy kelet-franciaországi állatkertben született – és egyike annak a 17 Propithecus coronatusnak, akik a világ különböző pontjain fogságban élnek.

A kis lemúrt Tahinának nevezték el, és egy plüssmackót is adtak neki, hogy abba kapaszkodhasson, mint ahogy anyjába tenné. Tahina óránként kis fecskendőből kap enni, egy macska- és babatejből álló keveréket.
Mintha egy macskát, egy kutyát és egy mókust kereszteztek volna, a lemúrok a világ legkisebb főemlősei. Természetes élőhelyük Madagaszkár – azonban ma már a kihalás veszélye fenyegeti őket, többek közt azért, mert a szigeten helyi specialitásnak számít a húsa.

A lemúrok apró, ámde annál hangosabb kis állatok, és egy sor bizarr hangot adnak ki, a röfögéstől egészen a rendőrségi sziréna hangjáig. A majmokhoz hasonló társas- és viselkedéses jellemzőkkel bírnak, és kis csoportokban élnek. Szerencsére, jól bírják a fogságot, és sikeresen visszatelepíthetőek természetes élőhelyükre.

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.