RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Julian és Adrian Riester ferences laikus testvérek, akik ikrekként, néhány percnyi különbséggel látták meg a napvilágot 92 évvel ezelőtt, 2011 június 6-án néhány óra különbséggel adták vissza lelküket a Teremtőnek.
.
A buffalói születésű ikrek egyszerre léptek be a ferences rendbe és 65 éve együtt tették le örökfogadalmukat. Idejük nagy részét is együtt töltötték, együtt dolgoztak, kétkezi munkát végezve egész életükben.
.
„Mindig öröm volt őket látni, kedvesek, viccesek és szorgalmasak voltak” – mondta egyik rendtársuk, aki két évtizeden át ugyanabban a Szent Bonaventuráról nevezett kolostorban élt, ahol az iker barátok.
.
Az elválaszthatatlan ikrek 2008-tól a Floridai Szent Antal-kolostorban éltek, és a szintén e ferences szent nevét viselő kórházban hunytak el, Julian testvér reggel, Adrian testvér pedig ugyanaznap este. A halál oka mindkettejüknél szívelégtelenség volt.

„Szinte mesébe illő, ahogy távoztak – mondta egyik rendtársuk –, de ilyen volt egész életük is. Elválaszthatatlanok voltak. Mindig mindent együtt csináltak.”

Julian és Adrian a rendi nevük, eredetileg Jerome és Irving volt a keresztnevük. Mikor 1919 márciusában megszülettek, családjukban már öt gyermek volt, valamennyien lányok. Az orvos édesapa sokat könyörgött azért, hogy a lányok után végre egy fia is lehessen, és olyan jól imádkozott, hogy egyszerre kettőt is kapott, mondta egyszer Adrian testvér.

Mindkettőjüket felmentették a katonai szolgálat alól, mert egyiknek a jobb szeme, a másiknak a bal szeme volt beteg. Külön cellájuk volt a kolostorban, de a telefon melléküknek ugyanaz volt a száma, vagyis ha valaki hívta őket, mindkét szobában kicsengett.

Rendtársaik szerint Adrian beszédesebb volt, Julian csendesebb és tekintélyt parancsolóbb. Soha nem árulták el senkinek, melyikük az idősebb. Ez már örökre titok marad. Julian nézett ki inkább „nagy” testvérnek. Az ő szava volt a döntő kettejük viselkedésében. Egyszer például egy rendtársukért kimenetek a repülőtérre, aki azzal akarta meghálálni a szívességet, hogy meghívja őket egy vendéglőbe. Adrián ekkor fivérére nézett és megkérdezte: „Elmegyünk vacsorázni?” Mire Julian azt válaszolta: „Nem, hazamegyünk.” Nem volt vita, hanem tényleg hazamentek.

A két testvér most végleg hazament.
 

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.