Register
A password will be e-mailed to you.

Sok sikeres nő bizonyította, hogy a hölgyek is képesek nagyobb városok polgármesteri teendőinek ellátásra; akadt, aki kulturális főváros vagy éppen olimpiának otthont adó metropolisz élén is szerepelt, nem kevés sikerrel. 
.

.

A képen: Sheila Dixon, Baltimore polgármestere
.
A marylandi Baltimore hat és félmilliós nagyvárosát is egy hölgy irányítja. Sheila Dixon 17 évig foglalkozott kereskedelemmel, miután a baltimore-i képviselőtestület tagja majd elnöke lett. Az USA 21. legnagyobb városát 2007. januárja óta vezeti.
.

.

A képen: Martine Aubry, Lille polgármestere
.
Martine Aubrya francia szocialista párt főtitkára és egyben Lille polgármester asszonya is. A politikai szerepvállalást már a génjeiben is örökölte, hiszen édesapja Jacques Delors EU-politikus, akit a közös valuta egyik atyjának is tekintenek. Aubry korábban két alkalommal a francia kormány munkaügyi miniszteri posztját is betöltötte, jelenleg második terminusát tölti a francia város élén. Az ő regnálása alatt volt Lille 2004-ben Európa egyik kulturális fővárosa, amikor is sikerült jelentősen átalakítani a város imázsát.
.

.

A képen: Shirley Franklin, Atlanta első női polgármestere, az első afro-amerikai nő egy nagyobb déli város élén.
.
Shirley Franklin 2002 óta Georgia állam fővárosának vezetője, korábban a georgia-i demokraták pénztárnokaként is szolgált, valamint elnöke volt a demokrata polgár-mesterek országos szervezetének is.
.

.

A képen: Dora Bakoyannis, Athén polgármestere
.
Dora Bakoyannis komoly politikai dinasztia sarja, apja Görögország miniszterelnöke is volt.
Férje halálát követően lépett politikai pályára, férje mandátumát megszerezve egy athéni választókörzetben. Később kulturális miniszterként is tevékenykedett Görögországban, míg végül 2002-ben Athén polgármesteri címét szerezte meg. Részt vett a 2004-es olimpia előkészítésében és lebonyolításában. Ő volt az első női polgármester, aki az olimpiai játékokat fogadta. 2006-ban otthagyta polgármesteri pozíciót és külügyminiszter lett, ezt a posztot tölti be jelenleg is.

 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.