Mitől alakul ki a vesekő?

Azt mondják az orvosok, hogy nincs fájdalmasabb érzés a vesekőnél. Férfiak, akiknek vesekövük alakul ki, állítólag így megismerhetik a szülés fájdalmát, ugyanis ahhoz hasonlítható leginkább.
A vesekőre leginkább akkor derül fény, amikor valakinek rémesen elkezd fájni az oldala, rendszeres hányinger és hányás kerülgeti, nem bír egy helyben feküdni, legszívesebben csak ordítana. Vannak olyan esetek is, amikor a tünetek csak időnként jelentkeznek.
.
A vesekő
.
Fájdalmas a vesekő, és egyre terjed – részben a fehérjedús étrend hibájából. A fehérjedús étrend hatására ugyanis a húgysavtermelés fokozódik a szervezetben. A húgysav a vesén át ürül, de ha túl nagy koncentrációban van jelen, kicsapódik a húgyutakban és kő lesz belőle.

A vesekő jellegzetesen férfibajnak tartják, de mivel a nők előszeretettel próbálják ki a fehérjedús fogyókúrákat, náluk gyorsabb iramban nő a kockázat.
Még sosem volt annyi női veseköves, mint az utóbbi években. A nőknél 18 év leforgása alatt 46 százalékkal nőtt a vesekő gyakorisága. (A férfiaknál 29 százalékkal)

A legegyszerűbb megoldás, ha kerülöd a fehérjedús diétát, de ha  mégis ki kell próbálnod, előbb fordulj orvoshoz.

A vesekő lelki okai:

Sokan azt állítják, hogy a vesekő képződésének lelki okai is lehetnek. Állítólag ha párkapcsolati problémáid vannak, nem tudsz megbeszélni valamit a pároddal, esetleg titkaid vannak, amiért lelkiismeretfurdalás gyötör, könnyebben kialakulhat a vesekő.
 


   
 1. hajdrik - 2009, Február 5, 3:57 du.

  Az biztos,lelki okai is vannak.(Teljesen egyet értek a cikk írójával!)Meg a túlzott kalcium fogyasztás.Nekem már négyszer volt.Az utóbbit csak operációval tudták kivenni.Nem kívánom senkinek!!!

 2.  
   
 3. Sylvette - 2014, Április 11, 5:32 de.

  My daughter would love this! She is just like Violet and I’m like you. I don’t even buy myelsf four dollar coffees. Question How do you store the syrup? And how long is it good for? Thanks!

 4.  

 
https://www.youtube.com/watch?v=FLrrSHZVH8s

“Egy lélektől sem tagadok meg semmit, akiket irgalmam forrásához vezetsz.” (Szent Fausztina Naplójából)

“A te lelkedet is tőr járja át” - Elmélkedés Mária szívének hét fájdalmáról.

Menni kell gyónni!!

Élet fáját ölelem:
erős, mint a szerelem.

Jézus leiratott Natália nővérrel egy kis összefoglalót azok számára, akik nem elégszenek meg a szóbeli imádsággal!

Keresztút a meg nem született magzatokért!Pió atya a mennyrőlPio atya fegyvereAz „Ellenállhatatlan Kilenced” Pió atya kilencedeÉlő keresztút a Budai Várban

Isteni Jézus, hallgasd meg imám, hagy vidítsalak fel szeretetemmel…

“Én megígérem Neked, Szűzanyám, hogy soha más jegyest nem engedek magam közelébe, hanem szüzességemet a magam gyöngeségében sértetlenül megőrzöm Jézusnak mindörökké!”

„A bátorság az Igazságért az én szememben az életszentség első kritériuma ezekben az időkben.”
XVI. Benedek pápa

Először énekel CD-n XVI. Benedek pápaA birtoklási vágyat ostorozta nagyböjti üzenetében XVI. Benedek pápaHa vízkereszt, akkor keresztelés és lakásszentelés!Pápánk üzenete papjainakA közel-keleti békéért és munkanélküliség elleni harcért emelte fel a szavát a pápa

METROPOLITA KÖZÖSSÉGHa elfelejtetted a jelszavad, katt ide!

Regisztrációhoz kérjél meghívót az email címed megadásával!


Meghívó kérése
 
 
A Fórumozáshoz jelentkezz be az oszlop tetején!
"Tudja meg mindenki, hogy csak a gyötrelem után következik a kegyelem; értse meg mindenki, hogy a csapások terhe nélkül nem lehet eljutni a kegyelem csúcsára; tudja meg mindenki, hogy a karizmák mértéke csak az elviselt szenvedések arányában gyarapszik. Vigyázzanak az emberek, nehogy tévedésbe essenek! Ez az egyedül igazi paradicsomi lépcső, és kereszt nélkül nincs út, amelyen a mennybe feljuthatnánk."
Krisztus szavai Limai Szent Rózához
 
Cikkeinket a következő oldalak szemlézik:
RSS24    Hirlapom