RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Azt mondják az orvosok, hogy nincs fájdalmasabb érzés a vesekőnél. Férfiak, akiknek vesekövük alakul ki, állítólag így megismerhetik a szülés fájdalmát, ugyanis ahhoz hasonlítható leginkább.
A vesekőre leginkább akkor derül fény, amikor valakinek rémesen elkezd fájni az oldala, rendszeres hányinger és hányás kerülgeti, nem bír egy helyben feküdni, legszívesebben csak ordítana. Vannak olyan esetek is, amikor a tünetek csak időnként jelentkeznek.
.
A vesekő
.
Fájdalmas a vesekő, és egyre terjed – részben a fehérjedús étrend hibájából. A fehérjedús étrend hatására ugyanis a húgysavtermelés fokozódik a szervezetben. A húgysav a vesén át ürül, de ha túl nagy koncentrációban van jelen, kicsapódik a húgyutakban és kő lesz belőle.

A vesekő jellegzetesen férfibajnak tartják, de mivel a nők előszeretettel próbálják ki a fehérjedús fogyókúrákat, náluk gyorsabb iramban nő a kockázat.
Még sosem volt annyi női veseköves, mint az utóbbi években. A nőknél 18 év leforgása alatt 46 százalékkal nőtt a vesekő gyakorisága. (A férfiaknál 29 százalékkal)

A legegyszerűbb megoldás, ha kerülöd a fehérjedús diétát, de ha  mégis ki kell próbálnod, előbb fordulj orvoshoz.

A vesekő lelki okai:

Sokan azt állítják, hogy a vesekő képződésének lelki okai is lehetnek. Állítólag ha párkapcsolati problémáid vannak, nem tudsz megbeszélni valamit a pároddal, esetleg titkaid vannak, amiért lelkiismeretfurdalás gyötör, könnyebben kialakulhat a vesekő.
 

 


Kérjük, támogasd munkánkat, mert

> a metropolita.hu önfenntartó
> NEM engedélyez reklámokat
> semmilyen külső támogatásban NEM részesül
> és bevétel nélkül nem fenntartható semmilyen újság, amikért pedig fizetünk az újságos standon

Köszönjük, hogy gondolsz erre! :-)

Közvetlen utalás:
Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Paypal-on keresztül:

Ft
Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Hasonló bejegyzések

9 hozzászólás

  1. hajdrik

    Az biztos,lelki okai is vannak.(Teljesen egyet értek a cikk írójával!)Meg a túlzott kalcium fogyasztás.Nekem már négyszer volt.Az utóbbit csak operációval tudták kivenni.Nem kívánom senkinek!!!

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.