Register
A password will be e-mailed to you.

Azt mondják az orvosok, hogy nincs fájdalmasabb érzés a vesekőnél. Férfiak, akiknek vesekövük alakul ki, állítólag így megismerhetik a szülés fájdalmát, ugyanis ahhoz hasonlítható leginkább.
A vesekőre leginkább akkor derül fény, amikor valakinek rémesen elkezd fájni az oldala, rendszeres hányinger és hányás kerülgeti, nem bír egy helyben feküdni, legszívesebben csak ordítana. Vannak olyan esetek is, amikor a tünetek csak időnként jelentkeznek.
.
A vesekő
.
Fájdalmas a vesekő, és egyre terjed – részben a fehérjedús étrend hibájából. A fehérjedús étrend hatására ugyanis a húgysavtermelés fokozódik a szervezetben. A húgysav a vesén át ürül, de ha túl nagy koncentrációban van jelen, kicsapódik a húgyutakban és kő lesz belőle.

A vesekő jellegzetesen férfibajnak tartják, de mivel a nők előszeretettel próbálják ki a fehérjedús fogyókúrákat, náluk gyorsabb iramban nő a kockázat.
Még sosem volt annyi női veseköves, mint az utóbbi években. A nőknél 18 év leforgása alatt 46 százalékkal nőtt a vesekő gyakorisága. (A férfiaknál 29 százalékkal)

A legegyszerűbb megoldás, ha kerülöd a fehérjedús diétát, de ha  mégis ki kell próbálnod, előbb fordulj orvoshoz.

A vesekő lelki okai:

Sokan azt állítják, hogy a vesekő képződésének lelki okai is lehetnek. Állítólag ha párkapcsolati problémáid vannak, nem tudsz megbeszélni valamit a pároddal, esetleg titkaid vannak, amiért lelkiismeretfurdalás gyötör, könnyebben kialakulhat a vesekő.
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

9 hozzászólás

  1. hajdrik

    Az biztos,lelki okai is vannak.(Teljesen egyet értek a cikk írójával!)Meg a túlzott kalcium fogyasztás.Nekem már négyszer volt.Az utóbbit csak operációval tudták kivenni.Nem kívánom senkinek!!!

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.