RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Azt mondják az orvosok, hogy nincs fájdalmasabb érzés a vesekőnél. Férfiak, akiknek vesekövük alakul ki, állítólag így megismerhetik a szülés fájdalmát, ugyanis ahhoz hasonlítható leginkább.
A vesekőre leginkább akkor derül fény, amikor valakinek rémesen elkezd fájni az oldala, rendszeres hányinger és hányás kerülgeti, nem bír egy helyben feküdni, legszívesebben csak ordítana. Vannak olyan esetek is, amikor a tünetek csak időnként jelentkeznek.
.
A vesekő
.
Fájdalmas a vesekő, és egyre terjed – részben a fehérjedús étrend hibájából. A fehérjedús étrend hatására ugyanis a húgysavtermelés fokozódik a szervezetben. A húgysav a vesén át ürül, de ha túl nagy koncentrációban van jelen, kicsapódik a húgyutakban és kő lesz belőle.

A vesekő jellegzetesen férfibajnak tartják, de mivel a nők előszeretettel próbálják ki a fehérjedús fogyókúrákat, náluk gyorsabb iramban nő a kockázat.
Még sosem volt annyi női veseköves, mint az utóbbi években. A nőknél 18 év leforgása alatt 46 százalékkal nőtt a vesekő gyakorisága. (A férfiaknál 29 százalékkal)

A legegyszerűbb megoldás, ha kerülöd a fehérjedús diétát, de ha  mégis ki kell próbálnod, előbb fordulj orvoshoz.

A vesekő lelki okai:

Sokan azt állítják, hogy a vesekő képződésének lelki okai is lehetnek. Állítólag ha párkapcsolati problémáid vannak, nem tudsz megbeszélni valamit a pároddal, esetleg titkaid vannak, amiért lelkiismeretfurdalás gyötör, könnyebben kialakulhat a vesekő.
 

 
Gondold el, hogy minden újságért fizetni kell, mi is várjuk a te önkéntes adományodat, ha meg tudod engedni magadnak :-)
> a metropolita.hu NEM ENGEDÉLYEZ reklámokat
> vannak terveink új oldalak létrehozására: kifejezetten a papi hivatásról, illetve imakampány oldal, ahova beírhatjátok sürgős szándékokat és válaszhattok imaszándékot (hasonlóan az adományoldalakhoz..)
> EGYETLEN anyagi forrásunk a ti adományotok
Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük adományozási szándékát

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Összes adomány: 1500Ft

Hasonló bejegyzések

9 hozzászólás

  1. hajdrik

    Az biztos,lelki okai is vannak.(Teljesen egyet értek a cikk írójával!)Meg a túlzott kalcium fogyasztás.Nekem már négyszer volt.Az utóbbit csak operációval tudták kivenni.Nem kívánom senkinek!!!

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.