Register
A password will be e-mailed to you.

2. nap – Hat eszköz a lelki növekedéshez

Fiam, szeretném felkelteni benned a kereszt iránti szeretetet, mert nélküle aligha jutsz be a mennyek országába.

Szerettem a keresztet, mert tudtam, hogy a kereszt lesz az az eszköz, amely legyőzi a Sátánt, amely kifizeti minden ember bűnnel szerzett adósságát, amely szabadságot ad minden léleknek, aki leigázott, a gonosz szellem rabszolgája.

Fiam, lépj be Szent Oldalam nyitott sebén keresztül; ez a közvetlen csatorna, amelyen keresztül elérheted Isteni Szívemet, és megpihenhetsz Bennem, megrészegülhetsz a szeretettől, és úgy érezheted, hogy Isteni Szeretetem lángja éget. Szent Szívem a béke oázisa, az irgalom végtelen óceánja; ezért ne féljetek közel jönni hozzám, ismerjétek el magatokat bűnösnek, nyomorultnak; Kérj tőlem szíved mélyéről bocsánatot minden sérelemért, minden gyalázatért, amit gyötrelmes Szívemnek okoztál. És hogyan bánjak veled? Kedvességgel.

Szeretetem elárasztja majd a szíved mértékét, és nem fogod tudni visszatartani a könnyeidet, mert végre úgy érzed, hogy szeretnek, megértettek. Tartsátok szem előtt, hogy ez a felkészülés a Szent Szívemnek való szentelésre apostolommá tesz benneteket, olyan szolgává, aki kész engedelmeskedni Mestere parancsainak.

Ma azt akarom, hogy vegyetek figyelembe néhány olyan eszközt vagy gyakorlatot, amelyek segítenek a lelki növekedésben; mert Szent Szívem minden apostola teljesen Nekem szenteli életét; a világ elvesztette vonzerejét számukra, és nem akarom, hogy ti is kivételek legyetek ebben a rózsák és tövisek között való járásban.

1. Gondosság a kegyességi gyakorlatokban, különösen az imádságban.

Fiam, az imádság az a táplálék, amely oxigénnel látja el a szívedet, életben tart, tekinteted mindig a tekinteted mindig az égre szegeződik. Az ima az a gerinc, amely megtart a lábadon, az Én irányomban fogsz járni, nem fogsz sem jobbra, sem balra letérni, a szíved mindig a mennyei jó dolgok felé fog törekedni. 

Az ima az az út, amely elvezet benneteket a Velem való találkozáshoz. Keressetek Engem a Tabernákulumban; a Tabernákulumban, amely az Én Szent Szívem iskolája, mert benne örömöt és békét találtok; benne érzékeitek csodálatba és mélységes szemlélődésbe fognak merülni.

Az ima kegyelmeimmel gyújtja fel a szíveteket. Az ima elszakít a világ dolgaitól, és spirituálisabbá, transzcendentálisabbá tesz benneteket. A jámborság gyakorlása a növekedéshez fog vezetni azon az úton, amelyre vállalkoztál, arra törekszel, hogy a mennyei Királyság egyik lakóházában lakj.

A kegyességi gyakorlatok új embert csinálnak belőled; gondolataid megújulnak. A jámborság gyakorlatai felemelik a lelkedet az örömben, az elégedettségben, hogy kifürkészhetetlen gazdagságra találtál. Ha Szent Szívem apostola akarsz lenni, akkor pontosan látogasd szeretetleckéimet.

2. Szentáldozás
A Szent Szívem iránti odaadás eucharisztikus odaadás, mert a megszentelt Oltáriszentségben Isteni Szívem lüktet, szeretettel dobog minden ember iránt; ezért tisztítsd meg szívedet az élő víz folyóiban, tisztítsd meg lelkedet; mert semmi sötét, semmi szennyes nem lehet benned. Gyónd meg bűneidet, és vezekelj hibáidért és gyengeségeidért, majd gyere közel hozzám, táplálkozz Testemmel, Drága Véremmel.

A szentáldozás felébreszti benned a lelkes vágyat, hogy mindenáron elérd a szentséget.
A szentáldozás csodákat és csodákat fog tenni benned.
A szentáldozás egyesíti szíveteket Isteni Szívemmel, a szeretet összeolvadása lesz.
A szentáldozás elszakít a világ jelentéktelenségeitől, a teljes örömbe vezet.
A szentáldozás szolgámmá, szeretetem alanyává tesz, nem fogsz tudni többé
nélkülem élni; szükséged lesz arra, hogy érezz engem, hogy megérints szíved érintésével.

3. Lelki harc
Fiam, ne engedd, hogy az ördög cselvetései elkedvetlenítsenek vagy legyőzzenek; imádkozz, és hozz néhány áldozatot, amelyek megerősítik és uralják akaratodat; és ahhoz, hogy ellenállj a kísértésnek, és ne engedj a bűnnek, szükséges, hogy a kegyelem állapotában tartsd magad. A lelki harc a kitartás katonájává tesz; olyan katonává, aki az én hatalmammal és természetfeletti erőmmel elpusztítja a pokol erőit.

A lelki harc fegyelemre vezeti a lelket; egy olyan lélek, amely mindig a jót keresi, arra törekszik, hogy örömet szerezzen Isteni Szívemnek. A lelki harc egy mennyei páncélt formál benned, a szívedben, hogy a Sátán mérgező nyilai ne sebezzenek meg, ne bántsanak téged.

4. Tegyél néhány elhatározást
Legyetek állhatatosak az Én járásomban; a világ időnként megpróbál majd elválasztani titeket Tőlem; a világ megpróbál majd eltéríteni titeket az ösvényről, amely a mennybe vezet. Legyetek erősek, ne féljetek, az ellenség nem fog tudni ártani nektek, én veletek vagyok.

Legyetek szilárdak elhatározásaitokban; ha valóban Szent Szívem apostola akartok lenni, elhatározásokat kell hoznotok életetekben: csírájában elfojtani a bűnt, elpusztítani bennetek az alacsonyabb szenvedélyeket, keresni a szentségeket – isteni segédeszközöket, amelyek a kegyelem állapotában tartanak benneteket, és közelebb visznek Hozzám – kérni a bölcsek, az okosak tanácsát.

Legyetek őszinték a viselkedésetekben, semmi homályos nem lehet bennetek; éljétek az Evangéliumomat, testesítsétek meg az Én Igémet. Bizonyos elhatározások meghozatala a lelket a világtól való elszakadáshoz vezeti; ha a szívben ott van a vágyakozás az üdvösség elérésére, jöjjön, ami jön, a lélek mindig az Én irányomban fog járni.

5. A Boldogságos Szűz iránti áhítat és az Ő Szeplőtelen Szívének való szentelés
Szent Szívem apostolai Mária Szeplőtelen Szívének szentelik magukat, mert Ő a Velem való találkozás biztos útja; Ő minden ember közbenjárója és szószólója.

Ha elhatároztad, hogy Szent Szívem apostola leszel, arra kérlek, hogy utánozd Anyám erényeit;
ha elhatároztad, hogy Szent Szívem apostola leszel, ne habozz tovább az utadon;
a Mária Szeplőtelen Szívének való szentelés megerősít téged, teljes átalakulást eredményez benned.

Ne feledjétek, hogy az Anyámnak való szentelés isteni eszköz számotokra,
hogy közelebb kerüljetek Hozzám; Anyámon keresztül jöttök Hozzám.

6. Gyakoroljátok a Szentséges Szívem iránti odaadást
Szeretném kinyilvánítani nektek szeretetemet, gyengédségemet; még egyszer szeretném, ha belépnétek Isteni Szívembe, és teljesen bíznátok Bennem.
Én vagyok a barát, aki soha nem hagy cserben;
Én vagyok a jó Atya, aki gondoskodik a gyermekeiről;
Én vagyok a jó Pásztor, aki az elveszett juhok után megy;
Én vagyok az Atya, aki gondoskodik a gyermekeiről, az elveszett juhokról;
Én vagyok az irgalmas Atya, aki várja a tékozló fiát, hogy megbocsásson neki, és megszabadítsa a kötelékektől, a bűntől.

A Szent Szívem iránti tisztelet gyakorlása tökéletes és átalakító megtérésre vezeti a lelket; a bűn teljesen kioltódik az életéből; a bűn a múltjának része; küzd és feláldozza magát, átöleli keresztemet, erőssé válik gyengesége közepette.

A Szent Szívem iránti tisztelet gyakorlása az üdvösség biztos záloga.

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.