Register
A password will be e-mailed to you.

 

(Don Dolindo Ruotolo
szentéletű misztikus nápolyi pap által kaptuk)

 

 

 

 

 

 

   1. nap

Miért gyötröd magad az aggódással? Hagyd rám az ügyeidet, és minden békés lesz. Bizony mondom nektek, hogy az igaz, vak, teljes ráhagyatkozás eléri számodra azt, amire vágysz, és megold minden nehéz helyzetet.

Jézusom, átadom magam Neked, Te gondoskodj mindenről! (10-szer)

   2. nap

A ráhagyatkozás nem azt jelenti, hogy bosszankodsz, ideges vagy vagy elveszíted a reményt, és nem is azt, hogy aggódással, szorongással telve imádkoztok Hozzám, és arra kérsz, hogy gondoskodjak rólad, hogy az aggodalmadat változtassam imává. Ez a ráhagyatkozás ellentéte, amikor mélyen szorongsz, aggódsz, és  azon merengsz, hogy mik lesznek az ügyeid következményei.

Ez éppolyan zavar, mint az lenne, ha egy gyermek megkérné az édesanyját, hogy gondoskodjon a szükségleteiről, majd megpróbálna maga gondoskodni ezekről, és gyermeki erőfeszítéseivel még akadályozná is anyukája gondoskodását. A Ráhagyatkozás azt jelenti, hogy békésen lehunyod lelked szemét, elfordulsz a rettegett nyomorúság gondolataitól, és a gondjaimba helyezed magad, hogy Én cselekedjek, mondván: „Gondoskodj erről!”

Jézusom, átadom magam Neked, Te gondoskodj mindenről! (10-szer)

    3 .nap

Mit meg nem teszek, amikor egy lélek számos lelki és anyagi szükségletében Hozzám fordul, Rám néz és azt mondja Nekem: „Te gondoskodj erről!”, majd lehunyja a szemét és megpihen Bennem!

De te fájdalommal imádkozol Hozzám, hogy cselekedjek, de úgy cselekedjek, ahogyan te szeretnéd. Nem hagyod rám a dolgot, hanem azt akarod, hogy alkalmazkodjak az elképzeléseidhez. Nem olyan betegek vagytok, akik megkérik az orvost, hogy gyógyítsa meg őket, hanem inkább megmondjátok az orvosnak, hogyan kell titeket meggyógyítani, mivel nem bíztok benne.

Tehát ne így cselekedj, hanem imádkozz úgy, ahogy a Miatyánkban tanítottam neked: „Szenteltessék meg a te neved”, vagyis dicsőülj meg az én szükségemben. „Jöjjön el a te országod”, vagyis minden, ami bennünk és a világban van, összhangban legyen a te országoddal. „Legyen meg a te akaratod a Földön, ahogy a mennyben van”, vagyis szükségünk szerint dönts úgy, ahogy jónak látod időbeli és örök életünk számára.

Ha őszintén azt mondod Nekem: „Legyen meg a te akaratod”, az ugyanaz, mint ha azt mondanád: „Te gondoskodj rólam!”, és ilyenkor Én mindenhatóságommal beavatkozom, és megoldom a legnehezebb helyzeteket.

Jézusom, átadom magam Neked, Te gondoskodj mindenről! (10-szer)

4. nap

Azt látod, hogy a gonosz erősödik, ahelyett, hogy gyengülne? Ne aggódj. Csukd be a szemed, és mondd Nekem hittel: „Legyen meg a te akaratod, gondoskodj rólam!” Bizony mondom neked, gondoskodni fogok rólad, és közbelépek, mint egy orvos, és csodákat fogok tenni, ha szükség van rá. Azt látod, hogy a beteg állapota rosszabbodik? Ne idegeskedj, hanem csukd be a szemed, és mondd: „Gondoskodj róla!” Bizony mondom nektek, hogy gondoskodni fogok róla, és nincs erősebb gyógyszer, mint az én szerető beavatkozásom. Szerelmem, ezt ígérem neked!  

Jézusom, átadom magam Neked,  Te gondoskodj mindenről! (10-szer)

5. nap

És amikor más úton kell vezesselek, mint amit látsz, Én felkészítelek; a karomban hordozlak; hagyom, hogy magadra találj, mint a gyermek, akik elaludt édesanyjuk karjában, a folyó túlpartján. Ami téged annyira aggaszt és bánt, azok valójában a gondolataid, az aggodalmaid, és a vágyad, hogy azzal foglalatoskodhass, ami gyötör.

Jézusom, átadom magam Neked, Te gondoskodj mindenről! (10-szer)

6. nap

Álmatlan vagy; mindent meg akarsz ítélni, mindent irányítani és mindent kontroll alatt tartani, és inkább az emberi erőre hagyatkozol, vagy ami még rosszabb – magukra az emberekre, a beavatkozásukban bízva – ez pedig akadályozza szavaimat és gondviselésemet.

Mennyire kívánom tőled, hogy Nekem add meg magad, hogy Tőlem várd a segítséget; és szenvedek, amikor látom, hogy milyen stresszes vagy! A Sátán pontosan ezt akarja: hogy nyugtalanná tegyen, hogy elfeledkezz az Én védelmemről, és az emberi kezdeményezésekbe vesd a hitedet. Te csak Bennem bízz, Bennem pihenj, mindenben add meg magadat Nekem! Jézusom, átadom magam neked, gondoskodj mindenről! (10-szer)

Jézusom, átadom magam Neked, Te gondoskodj mindenről! (10-szer)

7. nap

Azzal arányosan teszek csodákat, amilyen mértékben átadod magad Nekem, és nem magadra gondolsz. A kegyelmek kincsesbányáját vetem akkor, amikor a legkilátástalanabb helyzetben vagy. Értelmes, okos ember még soha nem tett csodát, még a szentek sem. A csoda isteni cselekedet, tehát add át magadat Istennek. Ne gondolkozz tovább ezen, mert az elméd hiába éles, számotokra nagyon nehéz látni a gonoszt, bízni Bennem, és nem gondolni magatokra.

Tégy így minden egyes ügyedben, tegyetek így mindannyian, és nagy, néma csodákat fogtok megtapasztalni.  Ha így teszel, Én Magam vigyázok az ügyeidre, megígérem neked.

Jézusom, átadom magam Neked,  Te gondoskodj mindenről! (10-szer)

8. nap

Csukd be a szemed, és hagyd, hogy elragadjon kegyelmeim áradó folyama; hunyd be a szemed, és ne gondolj a jelenre, fordítsd el gondolataidat a jövőtől, mint egy kísértéstől. Nyugodj meg Bennem, higgy jóságomban, és Én irántad való szeretetemre ígérem neked, hogy ha azt mondod: „Gondoskodj róla!”, én gondoskodom mindenről; megvigasztallak, felszabadítalak és irányítalak.

Jézusom, átadom magam Neked, Te gondoskodj mindenről! (10-szer)

9. nap

Mindig a ráhagyatkozás állapotában imádkozz, és nagy békét, nagy jutalmat nyersz ezáltal, akár az engesztelés, a bűnbánat, akár a szeretet kegyelmében részesítelek. Akkor mit számít a szenvedés? Lehetetlennek tűnik számodra? Csukd be a szemed, és mondd teljes lelkedből: „Jézus, gondoskodj rólam!” Ne félj, én vigyázok a dolgokra, és te megdicsőíted azzal a Nevemet, hogy megalázod magad Előttem és rámhagyatkozol. Jól jegyezd meg: ezer ima sem ér fel a ráhagyatkozás egyetlen aktusával. Ez a leghatékonyabb kilenced mind közül.

Jézusom, átadom magam Neked, Te gondoskodj mindenről! (10-szer)

Anyám, a tied vagyok most és örökké.
Általad és veled,
én mindig egészen
Jézushoz akarok tartozni.

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.