Register
A password will be e-mailed to you.

A medjugorjei látnok elmagyarázza, hogy a Szűzanya hogyan akarja, hogy imádkozzunk:

– Sokszor, amikor keresztünk van, felajánlhatjuk Istennek. De sokan ehelyett így imádkoznak: „Uram, kérlek, vedd le azt a keresztet a vállamról, nehéz, nem tudom hordozni. Miért adják nekem ezt a keresztet, és nem másnak?”

Nem! Ez nem az imádkozás helyes módja! A Szűzanya azt mondja, inkább ezt kellene mondanunk Neki: „Uram, köszönöm ezt a keresztet, köszönöm ezt a nagyszerű ajándékot, amelyet nekem adsz!”

Nagyon kevesen értik meg a kereszt nagy értékét és a keresztjeink ajándékának nagy értékét, amikor felajánlják őket Jézusnak. Annyi mindent megtudhatunk a kereszt ezen ajándékain keresztül! Szívből meg kell értenünk, hogy Jézus mennyire szeret mindannyiunkat, és nagy szeretettel kell Mellette járnunk. Meg kell próbálnunk egyesülni Vele szenvedésében. Ez az az áldozat, amelyet tőlünk várnak.

Minden egyes keresztnek megvan az oka.

Isten soha nem küld semmilyen keresztet ok nélkül, véletlenszerűen, és azt is pontosan tudja, hogy mikor távolítja el tőlünk azt a keresztet.

Szenvedésünk idején köszönjük meg Jézusnak ezt az ajándékot, és mondjuk is el Neki: „Ha van még egy ajándékod számomra, készen állok. De most erőért könyörgök, hogy legyen bátorságom keresztemet hordozni, és Veled haladni, Uram!

Emlékszem, hogyan beszélt velem a Gospa a szenvedésről, amikor azt mondta: „Ha tudnád a szenvedés nagy értékét…!”

Tényleg nagyon nagyszerű dolog! És akkor utólag felismerjük, hogy minden rajtunk múlt, hogy készen álltunk-e erre vagy sem. Minden attól függ, hogy igent mondunk-e Jézusnak mindenre – a szenvedésre is, hogy egész lelkünk egyetlen nagy IGEN-né tud-e formálódni az Ő színe előtt! Egész életünkbe beletelik, hogy ezt megtanuljuk és tovább haladjunk a Mennyország felé vezető szép és kalandos úton.

Minden reggel, amikor felébredünk, kezdhetjük Istennel a napunkat. A Szűzanya nem azt kéri tőlünk, hogy egész nap imádkozzunk, hanem hogy tegyük az imát az első helyre, tegyük az első helyre Istent, majd végezzük a munkánkat és haladjunk életünk minden területén, beteg embereket látogatva, mosolyogva, könnyű és bizalommal teli szívvel.

„Ha imádság nélkül végzünk jótékonysági munkát, annak nincs értéke. Ugyanígy, ha imádkozunk, de nem karitatív módon cselekszünk, az sem értékes. Ez a két dolog, az ima és a szeretet, mindig együtt működnek. Így haladunk előre lépésről lépésre.”

Tudva, hogy Vicka mennyit szenvedett, és milyen türelemmel, szeretettel szolgálja a Medjugorjében felkereső zarándokokat, szavai különleges jelentést kapnak. Vicka nap mint nap Jézussal él a kereszt útján. És tudja, milyen örömmel van teli így a szív. Milyen jó tanácsokat ad nekünk! Szavai Szent Faustina szavát tükrözik: „Ó, ha a szenvedő lélek tudná, mennyire szereti őt Isten, örömében és túlzott boldogságában meghalna! Egy napon megtudjuk szenvedéseink nagy értékét, de akkor már nem leszünk képesek szenvedni. A jelen a miénk! ” (963)

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.