Register
A password will be e-mailed to you.

Egy amerikai egyetemen végzett felmérés szerint minél több időt tölt valaki a Facebookon mások mosolygós képeit nézegetve, annál inkább úgy véli: boldogtalanabb az ismerőseinél.

A Utah Valley University két szociológusa 425 hallgatót kérdezett meg arról, egyetértenek-e a következő megállapításokkal: „Sok barátom boldogabb, mint én”, illetve „Az élet szép”. A felmérésben rögzítették továbbá a válaszadók Facebook-felhasználási szokásait, pl. hány „ismerősük” van, és közülük hányat ismernek ténylegesen.

A válaszok összesítésekor a két szakember úgy találta: minél több időt tölt valaki a Facebookon, annál kevésbé ért egyet azzal, hogy az élet szép, és annál inkább úgy véli, hogy ismerősei boldogabbak, mint ő. Ez utóbbi vélekedés annál erősebb, minél több, a valóságban ismeretlen Facebook-ismerőst tart számon egy felhasználó.

Az ok: a Facebookra feltöltött képek, amelyeken általában vidám, önfeledt arcok láthatóak. Természetesen ez a vidámság sokszor csak a kamerának szól, a szemlélőben mégis az igazi gondtalanság képzetét kelti. Minél több ilyen képet lát valaki, annál erősebbé válik benne a meggyőződés, hogy mások sokkal boldogabbak nála.

A Cyberpsychology, Behavior and Social Networking című folyóiratban közzétett tanulmányban a két szociológus azt is megállapítja: minél kevesebbet barátkozik valaki virtuálisan, és minél többet a való életben, annál kevésbé tartja magát boldogtalannak. Aki tehát szeretné elűzni rosszkedvét, jól teszi, ha kilép a Facebookból, és felhívja egy jó barátját – idézi a kutatók tanácsát az ABCNews.

Forrás: Magyar Kurír

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.