Register
A password will be e-mailed to you.

 Valtorta Mária élete és írásainak létrejötte
<< Valtorta Mária: Jézus és a Nőtanítványok – Tartalomjegyzék
<< előző rész: Fiam, Veled megyek!

  Jézus Kánában van, Zsuzsanna házában, akinek lakodalmán a vizet borrá változtatta. Zsuzsanna nincs jelen, valószínűleg beteg, mert szenvedését emlegetik. Ott keresi fel őt a negyedes fejedelem egy tisztviselője Kafarnaumból, és kéri, gyógyítsa meg beteg fiát. Jézus a távolból meggyógyítja őt. A tisztviselő hisz, és boldogan távozik. Zsuzsanna férje kéri Jézust:
  — Ó, Uram, aki lakodalmamon a vizet borrá változtattad, változtasd könnyemet mosollyá. Gyógyítsd meg nekem Zsuzsannát!
  — Mit adsz nekem érte cserébe?
  — Azt az összeget, amit kívánsz.
  — Nem szennyezem be a szentet a Mammon vérével. Azt kérem, lelkedet add nekem!
  — Önként odaadom, ha akarod.
  — És ha valami nagy áldozatot kérnék tőled?
  — Uram, kérem feleségem testi egészségét és add, hogy mindnyájan szentté legyünk! Hiszem, hogy ha ezt elnyerem, semmit se tudok túl nagy áldozatnak nevezni.
  — Te gyötrődsz asszonyod miatt. De ha én visszaadnám őt az életnek, meghódítva, hogy mindig tanítványommá legyen, mit mondanál?
  — Azt, hogy,… hogy jogod van rá… és hogy… és hogy követem Ábrahámot az áldozatra való készségében.
  — Jól mondtad. Ide hallgassatok mindnyájan: Áldozatom ideje közeleg! Gyorsan fut, mint a folyóvíz, megállás nélkül, a torkolathoz. Mindent teljesítenem kell, ami kötelességem. És az emberek szívének keménysége sok területet elzár előlem és küldetésemtôl. Anyám és Alfeus özvegye velem jönnek, amikor eltávozom, hogy olyan emberek közé menjek, akik még nem szeretnek engem, vagy akik sose fognak engem szeretni. Bölcsességem tudja, hogy az asszonyok tudnak segíteni engem ezen a tőlem elzárt területen. Én a nők megváltásáért is jöttem, és az eljövendő századokban, az én időmben meglátják, hogy a nők a papnőkhöz hasonló módon szolgálják az Urat és Isten szolgáit. Kiválasztottam tanítványaimat. De ahhoz, hogy kiválasszam azokat az asszonyokat, akik nem szabadok, el kell kérnem őket atyjuktól és
férjüktől. Akarod ezt?
  — Uram… én szeretem Zsuzsannát. És eddig inkább testileg, mint lelkileg szerettem őt. De a te tanításod hatására már megváltozott valami bennem, és feleségem lelkét inkább látom, mint testét. A lélek Istené, és te a Messiás vagy, Isten Fia. Nem vetélkedhetek veled jogodban afelett, ami Istené. Ha Zsuzsanna követni akar téged, nem nézem majd rossz szemmel. Csak arra kérlek, művelj csodát, és gyógyítsd meg az ő testét és az én érzékeimet…
  — Zsuzsanna meggyógyult. Néhány órán belül megérkezik, hogy elmondja neked örömét. Engedd, hogy lelke kövesse ösztönzését anélkül, hogy elmondanád neki, amit most mondtam neked. Meglátod, hogy lelke önként hozzám jön, miképpen a·láng igyekszik felfelé. Emiatt nem fog meghalni feleséged. Hanem magasabbra fog szárnyalni, mert jobbik részével: lelkével szeret.
  — Uram, Zsuzsanna hozzád tartozik. Meg kellett volna lassan halnia, erős görcsök közepette. És ha meghalt volna, elvesztettem volna őt a földön. Így azonban, ahogy te mondod, még mellettem lesz, hogy magával vigyen engem a te utadon. Isten adta őt nekem, és Isten veszi el tőlem. Legyen áldott a Magasságbeli amikor ad, és amikor birtokába vesz.
                                                                
>> Fogadj el, Jézus!
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.