Register
A password will be e-mailed to you.

A Daily Mailben megjelent cikkében Anne Diamond – aki maga is egész életében a kilókkal küzdött – elmondja, miért az élet "vesztesei" a túlsúlyos emberek.

Szóval, a kövér nők az élet vesztesei. Egy friss kutatás szerint a túlsúlyos emberek könnyebben veszítik el a munkájukat, válnak bűncselekmény áldozataivá vagy válnak maguk bűnelkövetőkké, illetve gyakrabban vesztik el szeretteiket (halálesetből kifolyólag), mint vékony társaik.
Ezek az eredmények elegendőek is ahhoz, hogy a teltebb nők máris megrohamozzák a sütis-bödönt – de, engem abszolút nem leptek meg ezek az eredmények.

10 éve a súlyommal küszködő nőként tudom, hogy a túlsúly óriási kihatással van az élet minden területére.
Ez nem csak velem van így. A "kövér" a legutálatosabb szó, amit ismerünk. Ez a legalapvetőbb sértés, még akkor is, ha nem igaz – ugyanis ez nem csak a megjelenésről szól.

Ha valakire azt mondod "kövér", ezzel egy morális ítéletet is hozol felette – azt sugallod ezzel, hogy az illető elvesztette az uralmát maga fölött és becsődölt. Más szavakkal: ez a totális ellentéte a társadalmilag elvárt "ideális modern szupernőnek".

Azok, akik voltak valaha kövérek, tudják, hogy az emberek mit gondolnak. Én voltam kövér. Álltam a mérlegen abban az alávaló Celebrity Fit Club műsorban (a Nagy Fogyáshoz hasonló műsor Angliában – a szerk.), miközben James Whitaker leereszkedően hozzámvágta: "Szánalmas vagy!", amikor az egyik héten nem fogytam semmit.
Még egy olyan dagitól is, mint ő, a kövérség az utolsó előítélet, amely felett a "politikailag korrekt" világunk még szemet húny.

Most ez az új amerikai kutatás feltárta, hogy az elhízás és az ahhoz való kegyetlen hozzáállás a nőket sokkal inkább súlytja, mint a férfiakat. A Connecticut-i Egyetem tanulmányából kiderül, hogy a kövér nők sokkal nagyobb valószínűséggel válnak vesztesekké, mint a kövér férfiak. Perzse, soha senki nem mondaná nyíltan, hogy a kövér embereknek rosszabb sora van, mint vékony társaiknak.

Mialatt a "Winning The Fat War" (Megnyerni a kövérség háborúját) című könyvemhez kutattam, rájöttem, senki sem álltja le azt az embert, aki kövér disznónak hív egy túlsúlyos embert. Angliában kirúghatnak vagy megtagadhatnak tőled egy munkát kizárólag a súlyod miatt. Semmilyen törvény nem véd meg az elhízás talaján kialakuló diszkrimináció ellen.

Egy közvéleménykutatásból az derült ki, hogy a HR-es főnökök szerint az elhízás valós orvosi okot jelent, hogy az illetőt ne foglalkoztassák. Sőt mi több, 93%-uk elismerte, hogy inkább egy "normál testsúlyú" embert vennének fel egy elhízottal szemben – még akkor is, ha mindketten azonos képesítéssel rendelkeznek.

Duncan Bannatyne, aki a tévében a Dragon’s Den (nálunk Ecopoly néven futott hasonló – a szerk.) műsor egyik vállalkozója, azt állítja, hogy a kövér emberek nem dolgoznak olyan keményen. "Az a valaki, aki saját magát sem képes karbantartani, az az agyát sem fogja edzeni, a testét sem, csak cigarettázik és teletömi a fejét almáspitével."
Kiváncsi volnék, hány alkalmazottját látta így Mr. Bannatyne? Mindennek ellenére, a képzeletében élénken él ez a kép.
A "kövérség" az ő számára (és sok millió ember számára) egyet jelent a hanyagsággal, a lustasággal és a mohósággal.

Tovább >>>

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.