Register
A password will be e-mailed to you.

Hogy olyan gyönyörű hajad legyen,mint Salma Hayeknek, nincs feltétlenül szükséged az ő bankszámlájára is!
Pár természetese összetevő, füvek, növényi kivonatok, olajesszenciák, és máris ragyogni fog a hajkoronád!
.
A Metropolita 100%-ig természetes és könnyű recepteket gyűjtött össze – amiket magad is megcsinálhatsz otthon.
Ismét sorozatba kezdünk: szó lesz
1. a samponozásról
2. a hajmaszkokról
3. az öblítésről
4. és pár extra otthoni tipp
ről minden hajtípusnak!
 

Kezdjük a samponozással:

Hogy egészséges legyen a hajunk, meg kell mosnunk, hogy megszabadítsuk a rárakódott portól, zsírtól, szennyeződéstől.

Nézzük a természet receptjeit:

⇒ Száraz hajad van? – ebben az esetben az összetevő alapja a tojás lesz, mert a tojás szuper tápláló alapanyagokból áll.
.
Szerezz be 3 biotojást. Válaszd külön a sárgáját. Verd fel habosra. Ezután az egészet kend rá a hajadra, és jól masszírozd bele, hogy egy kicsit megint felhabosodjon. Végül az egészet öblítsd ki bő, tiszta vízzel.
.
⇒ Zsíros a hajad? Ez esetben rhassoul-ra van szüksége (bioboltokban, herbáriumokban, vagy az interneten keresdd ezen a néven), ez egy olyan ásvány, mely Marokkóból származik. Úgy fejti ki a hatását, hogy leválasztja a zsírosságot és a koszt a hajról.
.
A sampon elkészítése: keverd össze egy fél citrom levét 3 nagykanál rózsavízzel, 1 nagykanál (nem színezett) hennával, 1 nagykanál olivaolajjal, 1 késhegynyi rhassoul-lal, és tegyél mindehhez egy kevés langyos vizet. Keverd őket addig, amíg krémes masszát nem kapsz, amit használj úgy, mint egy normál sampont.
.
⇒  Korpás a fejbőröd? Akkor a legfontosabb alapanyag számodra a teafa-olaj, a kakukkfű, és a rozmaring (mindhárom fertőtlenítő, sebgyógyító és tisztító hatású).
⇒  A samponhoz fel kell verned egy tojást 4 nagykanál olívaolajjal. Ha ez megvan, tegyél hozzá 5 csepp kakukkfű olajkivonatot, 5 csepp rozmaringot és 5 teafa-cseppet. Keverd mind össze, és fröcsköld be vele a hajadat. Végül a keveréket nyugodtan lemoshatod egy lágy samponnal.

Figyelem! Az olajkivonatokkal bánj elővigyázatosan. Nem árt konzultálni annak az üzletnek az eladójával, ahol veszzed (gyógyszertár, gyógyfüves bolt, biobolt) 

Használati utasítás:
A hajmosás gyakoriságát a hajad állapotától és az életmódodtól tedd függővé.
– Ha száraz hajad vad, most 3 naponta.
– Ha normál hajad van, 2-3 naponta elég mosni.
– Ha zsíros hajad van, ne mosd túl gyakran, mert azzal csak rontasz a helyzeten. Csak minden 2-3 naponta mosd meg, és kerüld a száraz sampon használatát.

>> hajmaszkok

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Egy válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.