Register
A password will be e-mailed to you.

A tulajdonos Google és a Vatikán megállapodásának értelmében a Szentszék ingyen használhatja a számára biztosított reklámmentes felületet a világ egyik legnépszerűbb videomegosztó oldalán.


.
A publikált klipekhez a felhasználók szabadon fűzhetnek megjegyzéseket, kommentárt. A tervek szerint naponta három anyagot töltenek fel. Lesznek köztük egyházfői beszédek angol, spanyol, német és olasz nyelven, szövegalapú prezentációk, valamint rövidfilmek, hírműsorok és hosszabb beszámolók a jelentős egyházi eseményekről.
A gyártás a CTV vatikáni televízió és a Radio Vatican feladata.
.
A projekt célja, hogy a mai világ nyelvén és kommunikációs eszközein keresztül minél szélesebb közönséghez eljusson a Vatikán üzenete, mondta a csatorna indulásáról tartott pénteki sajtótájékoztatón Federico Lombardi atya, az egyházi állam szóvivője. Henrique de Castro, az amerikai informatikai óriásvállalat illetékese hozzátette: "Nagy öröm számunkra, hogy felhasználóink megismerhetik a katolikus egyház vezetőjének véleményét az aktuális kérdésekről."
.
A Vatikán igen fogékony a technológiai újdonságokra – az  iPod-tulajdonos és az sms-eit BXVI aláírással ellátó – XVI. Benedek pápa számára egyébként korántsem ismeretlen terep az internet. A vatican.va portál, az egyházi állam online bástyája például már 1995 óta működik, a pápa pedig a pénteken megjelent első videók egyikében arról beszél, hogy az internet új, "digitális kontinens" amelyen az evangelizáció, a katolikus hittérítés mindenekelőtt a fiatal generáció feladata.
.
Ezzel a meglepően modern tettével Benedek pápa végleg meggyőzte a világot, hogy méltó utóda a mai napig rendkívül népszerű ll. János Pál pápának, akivel egyébként nagyon jó barátok is voltak. Talán azt mondhatjuk, ha János Pál pápa volt az "Utazó Pápa", akkor Benedek az "Internetező Pápa" lesz!
.
http://www.youtube.com/watch?v=T1-OshJTkDM
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.