Register
A password will be e-mailed to you.

Miközben a gépkocsigyártó cégek komoly gondokkal küzdenek (a kontinens nyugati részén országonként 4-32 százalékkal esett vissza az új autók értékesítése az év első felében), és kénytelenek visszafogni a termelést, a bicikligyártók termékei iránt töretlenül növekszik a kereslet. Jó példa erre a holland Accel Group. A heerenveeni székhelyű társaság tíz év leforgása alatt megháromszorozta üzleti forgalmát (tavaly ez 476 millió eurót, azaz mintegy 130 milliárd forintot tett ki), ezzel Európa vezető cégének, világszerte pedig az ötödik legnagyobbnak számít a kerékpárgyártók között.
.
Hogy az európai listavezető a kicsiny Hollandiában található, az egyáltalán nem véletlen. A világ egyetlen más országában sem akad több kerékpár, mint ahány lakos. Márpedig Hollandiában hivatalosan 16,5 millióan élnek, miközben 18 millió biciklit tartanak számon – és az utóbbiak száma töretlenül emelkedik.
 
Számos más iparággal ellentétben a kerékpárgyártás gazdaságilag nehéz időkben is virágzik. A magas benzinárak láttán egyre többen kerekeznek – ha pedig egy biciklit intenzíven használnak, annak egy bizonyos idő után új alkatrészekre lesz szüksége. Ez pedig szintén növeli az ágazat termelését és üzleti forgalmát.


 
Nemcsak Hollandiában, hanem más európai nagyvárosokban is terjed a biciklizés. Párizsban és Berlinben például a pályaudvarokon hatalmas kínálat várja a városban két keréken barangolni kívánó bel- és külföldi turistákat, vendégeket. A francia főváros Vélib (vélos en libre service) projektjét már naponta százezren veszik igénybe.

Ráadásul megjelentek a piacon az elektromos biciklik is, úgyhogy nincs többé fullasztó hegymenet és izzadás. A kétkerekűek ráadásul ötödannyi helyet vesznek igénybe a parkolásnál, mint a személygépkocsik, és a levegőt sem szennyezik. Gazdaságos, kicsi, egészséges és trendi – ráadásul recesszió van… ésszerű tehát, hogy a kerékpárok egyre nagyobb teret nyernek az autókkal szemben. Már csak kerékpárutakat kell létrehoznia a hivatalos szerveknek, és ez is csak itthon kerül milliárdokba.

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Egy válasz

  1. sylvie

    sulim több 10 km, oda bkv-val járok, de vásárolni kerékpárral, imádom, igaz néha le kell szállni és emelgetni kell a bicajt, hülye járdák miatt, mivel autók közt én nem megyek, mindig van egy bunkó aki el akar ütni, pedig szabályosan megyek és ismerem a kreszt :S

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.