Register
A password will be e-mailed to you.

Ma már létezik egy olyan különleges szakma, amit úgy hívnak: jövőkutató. Az ő feladatuk az, hogy a szociológiai, orvosi, pszichológiai és technikai fejlődés tendenciáit vizsgálják, és felvázolják, mi várható rövid és hosszútávon az emberiség számára.

No nézzük, milyen lesz a mi életünk 30 év múlva?

Először is… az átlagéletkor jelentősen kitolódik, reálisnak prognosztizálják, hogy a mai 20-as, 30-as generáció tömegesen elérje a 100-120 életévet. A tudomány olyan hihetetlenül fejlődik, hogy a mikrobiológia, a DNS-befolyásolás, az őssejtkutatás, a szervátültetések és az egyre tökéletesedő általános orvostudomány segédletével a tudósok szerint a 21.század legfőbb orvosi és politikai problémáját az elöregedő társadalmak adják majd – természetesen főleg a világnak ezen a fejlett, nyugati részén, ahol mi is tengődünk.

A gond azzal lesz, hogy ha megoldják a rák, a szív és érrendszeri betegségek, az AIDS és a többi halálos betegség gyógyítását, akkor mit kezd az emberiség a szenilitással? Hiszen hemzsegni fognak a sportos, lendületes, vidám – és tök szenilis – nyugdíjasok….
.
No és ha belegondolunk, hogy 120 évesen halunk meg, akkor a mostani 20 évesek még kiskamaszok, a harmincasok ifjak, és a negyvenesek az igazi életkezdők, akik karrierbe és családalapításba fognak. 50-70 évesen még javában építhetjük a saját és családunk jövőjét, hogy a következő 50 évben csak élvezzük a jól megérdemelt gyümölcsöket…
.
Viszont ez nehéz terheket ró majd a politikusokra és az ifjúságra, hiszen a rengeteg idős embert – minket – el kell tartaniuk, akik majd neteznek, utazgatnak, társkeresnek, bringáznak, fociznak és teniszeznek.

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.