Register
A password will be e-mailed to you.

Amikor nincs sok időd, de tudod, hogy mindjárt betoppan a párod, aki szokás szerint farkaséhesen jön haza. Természetesen meleg ételre vágyik tőled, úgyhogy gyorsan készítsd el ezt a finom tészta különlegességet.

Lestyános sonkás penne

Hozzávalók 2 főre
1 csomag penne tészta
2×2 dl főzőtejszín
25 dkg gomba
25 dkg sonka (szeletelt gépsonka is lehet, vagy füstölt)
Lestyán
Fokhagyma (por is lehet)

Bors

Elkészítése
Elsőként tedd fel főni a tésztát. Amíg az készül, el tudod készíteni a mártást. Vedd elő a sonkát és egy deszkán vágd fel vékony csíkokra. Ezután mosd meg alaposan a gombát, tisztítsd meg és vágd fel kicsi csíkokra. Vegyél elő egy serpenyőt és egy pici olajon pirítsd meg a sonkát. Miután megpirult tedd rá a gombát is, majd fedd le, hogy jól átpárolódjon. Látni fogod, hogy a gomba kiereszt egy kis vizet, amiben puhára párolódik. Majd egy nagyobb bögrébe, vagy pohárba öntsd bele a 2 tejszínt.

Szórj bele egy kis sót, borsot, lestyánt, és fokhagyma port (vagy reszelt fokhagymát). Miután ez elkészült, a sonka és a gomba is megfőtt, öntsd rá a tejszínes szószt és főzd össze. Miután elkészült a mártás egy picit hagyd még a serpenyőben, hogy összesűrűsödjön és addig szűrd le a tésztát. A tésztát öntsd egy hatalmas tálba, majd öntsd rá a kész mártást (miután picit megszilárdult). Reszelj a tetejére kecske, trapista vagy parmezán sajtot. Tálalhatod!

Jó étvágyat!
 

* * *

Köszönjük, ha – bár kisebb összegű, de rendszeres – utalással segíted hittérítő munkánkat!

Etikus Adománygyűjtő Szervezet Logó
Evangelizálunk az online térben (Metropolita), evangelizálunk az utcán (Győztes Bárány Közösség), és mélyszegénységben élő családok között, akiket élelmiszerrel, tüzelővel és taníttatással segítünk (Nyitott Ajtók Misszió), valamint egyengetjük állami gondozott gyerekek sorsát (Legyél Nevelőszülő!).
Metropolita Egyesület 3600 Ózd, Pázmány utca 6.
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428 I Adószám: 18876842-1-05
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.