RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Megkérdeztük a katolikus egyház amerikai bíborosát, Raymond Leo Burke-t, Ferenc pápa homoszexuálisok kezelésével kapcsolatosan képviselt álláspontjáról. Néhányan nem fognak egyetérteni vele – talán lesz, akiből dühöt is kivált.

A bíboros nemcsak hogy nem ért egyet Ferenc pápával, sőt nyilvános nyilatkozatban mond ellent neki – ami a katolikus egyházban nagy jelentőségű tett. Az O Clarim decemberi interjújában Burke vitatta a pápa véleményét, miszerint a katolikusoknak bocsánatot kellene kérniük a homoszexuálisoktól.

“Egy repülés közben adott interjúban a homoszexuálisokkal kapcsolatban feltett egyik kérdésnél a Szentatya azt mondta, hogy nyilvánvalóan nem szabad megkülönböztetést tenni, és bocsánatot kell kérnünk ezektől az emberektől azért, ahogy bántunk velük…” – emlékeztetett a riporter.

– “Nem olvastam a pápa szövegét – válaszolta Burke -, azt viszont elmondhatom, hogy az idén lettem 69 éves, egész életemet a katolikus egyházban töltöttem, de soha nem tapasztaltam diszkriminációt az olyan emberekkel szemben, akik a homoszexuális állapotban szenvednek. ”

Hűha.

Ezután az egyik áll-leesés követte a másikat.

“Tudjuk, hogy ez abnormális állapot: Isten nem arra teremtett bennünket, hogy az azonos nemű emberekkel alakítsunk ki szexuális kapcsolatot” – mondta Burke.

“Ez nem diszkrimináció. Ez Krisztus igazságának, hitünk igazságának a megerősítése. ”

Szavai annyit jelentenek, hogy a katolikusoknak a saját doktrinájukat kell követniük. Még ha el is tekintenénk a homoszexualitással szembenálló illetve ellene szóló bibliai érvektől, a Katolikus Egyház katekizmusa akkor is kristálytiszta álláspontot képvisel:

“A Szentírásra támaszkodva, mely a homoszexualitást súlyos romlásnak tekinti, a hagyomány mindig állította, hogy a homoszexuális cselekmények alapvetően rendezetlenek.”

“Ezek ellentétesek a természetes törvényekkel. A szexuális cselekedet szorosan az élet ajándékához kapcsolódik. Nem  az érzelmi és szexuális kiegészülés a legfontosabb sajátosságuk. Semmilyen körülmények között nem lehet azt jóváhagyni. “(2357)

A katolikus álláspont valójában nem vitás.

“Őszintén szólva, attól függetlenül, hogy nem olvastam a pápa mondatait, nem értem, miért kellene az Egyháznak bocsánatot kérnie azért, mert az igazságot tanítja a szexualitásról” – mondta Burke. – “A több mint 42 éves papságom során sokkal inkább mindig nagyon is könyörületesnek találtam a papokat azokkal az emberekkel szemben, akiknek ilyen nehézségei voltak és szenvedtek ettől a körülménytől”

Kétlem, hogy a bíboros ezen szavai nagy figyelmet fognak kapni a médiától – hisz enyhén szólva is szembemegy egy olyan pápa retorikájával, aki kezdettől a baloldali liberalizmust erősíti.

Csodálatos látni, hogy egy bíboros állást mert foglalni a saját hite mellett, vállalva, hogy nem fogják politikailag korrektnek tartani.

Forrás: H / T CNSnews.com

Mit gondolsz erről a történetről? Kérlek, oszd meg ezt a történetet a Facebookon, és tudasd velünk a véleményedet!

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.