RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

2018 után valódi mise csak az „Underground” Egyházban lesz tartható

Csak egy megváltoztatott (a cikkben szó szerint az “elfajzott”- bastardized jelzőt használják – a szerk.) liturgia lesz engedélyezve 2018 után az Új Egyházban

2017. október 9.   Friss hír az Una Voce Malta-tól


A Modernista Vatikán az új egyház keretein belül csak akkor teszi lehetővé hagyományos mise tartását, ha alkalmazzák a Novus Ordo Lekcionáriumot és Naptárt. Ez azt fogja jelenteni, hogy hagyományos katolikus mise nem engedélyezett az Új Egyházon belül. Figyelmet érdemel a Szent Péter Testvériségről és Krisztus Király Intézetről szóló bekezdés.

Az SSPX.-nek (Szent X. Piusz Társaság) adnak egyedül „ideiglenes felmentést”, ”a megegyezés érdekében”. Több felmentés nem megengedett! Lényegében igazi Szentmise tartása – katolikus imádással, imákkal és szertartással csak – ahogy Fr. Malachi Martin mondta 20 évvel ezelőtt – az „Underground” Egyházban lesz lehetséges.

Az Apostoli Szentszékhez közeli mértékadó források jelezték, hogy valamikor 2018. második felétől kötelezővé válik az Új Rend szerinti Lekcionárium és Naptár alkalmazása a szentmisén.

Az új Római Katolikus Misekönyv 2018. adventjének első vasárnapján válik elérhetővé, de a Vatikán hagy egy kétéves periódust a bevezetésére.

Ezek a változások várhatóan sokkal drasztikusabbak lesznek, mint ahogy azt az Universae Ecclesiae jelezte, amelyik kimondja:

25. Új szenteket és az új bevezetők bizonyos részeit az 1962-es misekönyvbe később kiadott rendelkezések alapján lehet és kell beilleszteni.  (kiemelés tőlünk)

A Vatikán által elfogadott társaságok és intézetek, mint a Fraternity of Saint Peter (Szent Péter Testvérisége) és az Institute of Christ the King (Jézus Kirány Intézete) valószínűleg felmentést fog kérni, de feltehetően minden kérelem el lesz utasítva.

Úgy tűnik, az egyetlen kivétel az SSPX, amelyiknek ideiglenes felmentést adhatnak, hogy létrejöhessen egy megállapodás az SSPX és Róma között. Ha azonban a felmentés csak átmeneti jellegű lesz, várhatóan az SSPX több papja is csatlakozik majd Richard Williamson püspök úgy nevezett Ellenállásához (korábbi nevén SSPX-SO), és többen válnak önállóvá. Ez pedig a hagyományos katolikus mozgalmat töredezettebbé teszi, mint az korábban bármikor volt.

http://www.fiuv.org/news.html
A FIUV egy laikus mozgalom, amelynek fő célja annak biztosítása, hogy a Missale Romanum (1962-es kiadás) az egyházban a liturgikus ünneplés egyik formája legyen, és így őrzője a latin és gregorián énekeknek, valamint a polifón szakrális zenének. A Közgyűlést kétévente Rómában hívják össze, a választások a Tanácsnak és az elnökségnek vannak fenntartva. A jelenlegi elnök Felipe Alanis úr a Una Voce Mexico-tól. A Szövetséget a Szentszék elismerte, nézeteit a római gyülekezetek tiszteletben tartják, és képviselőit fogadják. 

Forrás: http://radtradthomist.chojnowski.me/2017/10/dr-john-rao-call-your-office-only.html
Fordító: Merész Andrea

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.