Regisztráció


A jelszavát emailben elküldtük.

<< 1 rész – Teréz élete

1926 nagyböjtjén történt, a karnevál idején. Terézt váratlanul szörnyű fejfájás kezdi kínozni. Ahogy szokta, minden szenvedését engesztelésül felajánlja a bűnösökért, ezen a napon is. Csütörtöktől péntekre virradó éjjel látomása van: a Megváltót szemléli a Getszemáni kertben… Jézus hosszan ráemeli a tekintetét, és Teréz elmondhatatlan fájdalmat érez a szívében. Ugyanebben a percben azt érzi, hogy valami meleg folyadék kezd folyni a szívéből: lenéz és látja, hogy a szívcsúcsán nyílt sebből ömlik a vér. Szombaton a seb bezárul.
.
A következő héten minden megismétlődött, de Teréz most az Olajfák hegyén látja Jézust, egészen a megostorozásig. Szívsebe ismét vérzik. A Nagycsütörtökről Nagypéntekre virradó éjszakán az extázisban levő Rézl már Jézus egész Passiójját végigasszisztálja, a Getszemáni kerttől egészen a kereszthalálig. Szíve bőséges vért ont, és a stigmák első alkalommal jelennek meg a kezén és a lábain. Teréz azt hiszi, beteg, mivel soha nem hallott még a stigmákról. A jó Naré plébános és a család riadót fúj. Próbálják bekötni a sebeket és elállítani a vérzést, de hiába.

További stigmák

1927 Nagypéntekén tehát Teréz megkapja a stigmákat kezei belső fején és a lábain: és fogalma sincs, mi történik vele, nem ért semmit. Az év során megkapja a töviskorona sebeit is, majd 1928-ban egy mély sebet a jobb vállán, mely a kereszthordozás következménye. Végül 1929 március 25-én, szintén nagypénteken először válnak láthatóvá rajta a megostorozás mély sebei.

A stigmákat harminc éven át viselte. A sebei ezalatt egyszer sem fertőződtek el. Valahányszor Teréz látomásában a Megváltót kísérte el szenvedéseiben, sebei kinyíltak, majd egy felszíni vékony bőrréteg vonta be. Látomásai minden pénteken megismétlődtek, kivéve a Húsvét és a Jézus Szent Szívének ünnepe közötti péntekeket. De az utolsó éveiben a nagyböjt péntekein és a hónapok első péntekeit leszámítva már nem élte át minden héten a Passiót.

Teréznek hosszú idejébe telt, amíg valamennyire hozzá tudott szokni a stigmák okozta heves fájdalomhoz, ami igen akadályozta a munkában. Speciális cipőben kellett járnia, hogy egyáltalán képes legyen a lábára állni.

Ahogyan Teréz látta és megélte a Passiót

Szemtanúk ezrei követhették Krisztus keresztútját a fájdalmas extázisban lévő Teréz arcának kifejezésein át.

– a töviskoronázás után az önkívületben lévő, összerándult arcú Teréz görcsösen próbálta kihúzni a töviseket a fejéből ott, ahol a fehér kendőn megjelentek a vércsíkok.

– Az ostorozás alatt véres foltok jelentek meg a hálóingén. A kereszthordozáskor a jobb válla kezdett erősen vérezni.

– A keresztrefeszítésnél Teréz kezei kicsavarodtak, lábaiból erősen ömlött a vér. Rendkívül sokat szenvedett a szomjúságtól. Tekintetével többfelé is nézett. Majd Teréz lehanyatlott, és szemre teljesen halottnak látszott.csak estefelé vagy a Feltámadás látomása után nyerte vissza normális, habár mélységesen békés, lélekben elmerült, befele fordult állapotát.

Egy rendkívüli jelenség tette a pénteki – és különösen a nagyböjti pénteki – eseményeket drámaivá: a vérkönnyek. Extázisai alatt Neumann Teréz Jézus Passiójánál volt, és szenvedte az Ő kínjait. Ekkor sírt vérkönnyeket, ami nagyon megindította a szemtanúkat. Teréz tényleg átélte Jézus Szenvedését, ezt bizonyították gesztusai és az arckifejezései.

Szünetek is voltak a fájdalmas extázisban, amikor Teréz a Passiót élte. Ilyenkor válaszolt a feltett kérdésekre, és sosem hibázott, vagy keveredett ellentmondásba. Aztán hirtelen jött egy új extázis: Jézus kínjai folytatódtak, és így Terézéé is…
.
Jézushoz hasonlóan Teréz is haldoklott, végigélte a testi élet utolsó fázisait; majd meghalt: "Elvégeztetett!" – lehetett leolvasni az ajkairól. Teréz valóban halottnak tűnt. Csak este tért magához. Viszont Nagypénteken nem "támadt fel" a halálból, csak Jézus feltámadásakor.

Észrevétel: Extázisai idején Teréz teljesen elveszítette kapcsolatát a külvilággal, a szobáján belül sem ismerte ki magát.

Neumann Teréz teste a látomások végeztével is megőrizte a szögek helyét a kezein és a lábain, a lándzsa ütötte sebet a mellkasán, és a töviskorona sebeit. Bizonyos napokon más sebek is megjelentek rajta, például a jobb vállseb, vagy az ostorozás nyomai.

>>> folytatás: Teréz misztikus élményeinek egyéb jelei és módjai

 

Hasonló cikkek

979 hozzászólás

 1. mark

  Wir bieten private, gewerbliche und persönliche Darlehen mit sehr niedrigen jährlichen Zinsen so niedrig wie 2% in einem Jahr bis 50 Jahre Rückzahlung Zeitraum überall auf der Welt. Wir bieten Darlehen von €5.000 bis 100.000.000€.Unsere Kredite sind gut versichert für maximale Sicherheit ist unsere Priorität. Sind Sie verlieren Schlaf in den Nächten Sorgen, wie man ein legitimes Darlehen Kreditgeber zu bekommen? Sind Sie beißen die Fingernägel auf die schnelle? Statt zu schlagen Sie, kontaktieren Sie Mark Moel Home Loan (Loan Services) jetzt, die Spezialisten, die helfen, die schlechte Kredit-Geschichte Darlehen, eine Lösung zu finden, dass der Sieg ist unsere Mission. E-mail: Markmoelloanhouse@live.com
  Die Bewerber müssen das Antragsformular ausfüllen:
  DARLEHEN ANTRAGSFORMULAR
  DARLEHENANWENDUNG
  Ihr Vor- und Zuname *
  Deine E-Mail *
  Deine Telefonnummer *
  Deine Adresse *
  Deine Stadt *
  Bundesland *
  Land *
  Geschlecht
  Geburtsdatum *
  Ein Konto haben? Aufrechtzuerhalten.
  Sie haben vorher angewendet? Aufrechtzuerhalten.
  Benötigte Darlehensbetrag *
  Dauer des Darlehens *
  Der Grund für den Kredit *
  Senden Sie mir eine gescannte Kopie Ihrer ID: *
  Kreditgeber E-mail: Markmoelloanhouse@live.com
  Grüße,
  Mr.Mark Moel.
  Markmoelloanhouse@live.com

  Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.