RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

Veszélyben van a vallás- és lelkiismereti szabadság Kanadában – figyelmeztetnek a kanadai püspökök.

Az utóbbi időben számos olyan dolog történt, ami miatt kérdéses, hogy Kanadában tiszteletben tartják-e a vallás- és lelkiismereti szabadságot – áll a kanadai püspöki kar május 14-i közleményében, amely a püspöki kar honlapján, a cccb.ca oldalon olvasható.

A közlemény szerint mostanában a hívők jogilag kényszerítve vannak rá, hogy vallási meggyőződésükre való tekintet nélkül, sőt azzal ellentétes módon cselekedjenek. A főpásztorok figyelmeztetnek a radikális és agresszív szekularizmus veszélyeire is. A püspöki kar felhívta a figyelmet arra, hogy milyen vallásellenes veszélyei vannak egyes diszkriminációellenesnek szánt törvényeknek, és hogy miként használják a tartományi emberi jogi bíróságokat a jogvédő szervezetek arra, hogy radikális elképzeléseiket megvalósítsák, és így megakadályozzák a hívőket abban, hogy szabadon beszéljenek és szabadon cselekedjenek.

A püspökök arra is figyelmeztetnek: a kanadai Szabadságjogi Charta (Charter of Rights and Freedoms) az alapvető kanadai jogok közt tartja számon a lelkiismereti és vallásszabadságot. Mint írják, a vallásszabadság nem olyan jog, amit a kormány adományoz, hanem olyan jog, amit az államnak el kell ismernie és tisztelnie kell. A püspökök idézték a II. Vatikáni Zsinat dokumentumát, a Dignitatis Humanae-t is, ami szerint bizonyos kereteket leszámítva az ember nem kényszeríthető a lelkiismerete elleni cselekvésre.

A püspökök arra is figyelmeztettek: ne személyes kívánságaink vagy a többségi akarat, hanem az objektív igazság alapján alakítsuk lelkiismeretünket. Emellett védeni kell a lelkiismereti okok miatt való visszautasítás jogát, főleg az emberi méltósággal és a családdal kapcsolatos esetekben. Számos kórházban ugyanis kötelezik azokat az orvosokat, akik elutasítják az abortusz végrehajtását, hogy tájékoztassák ügyfeleiket azokról az orvosokról, akik vállalják a beavatkozást; a gyógyszerészeket pedig számos esetben kötelezik, hogy árusítsanak fogamzásgátlókat és esemény utáni tablettát. British Columbia, Manitoba, Newfoundland és Saskatchewan tartományában ráadásul kötelezik a köztisztviselőket, hogy adják össze a homoszexuális párokat, vagy mondjanak le.

A keresztényeknek ilyen körülmények közt joguk és kötelességük, hogy kiálljanak az erkölcsi rend mellett – írják a fõpásztorok. Ugyancsak óvtak az oktatás szabadságának korlátozásától (ez általában a szexuális felvilágosító órákkal kapcsolatban probléma a nyugati világban).

Forrás: Magyar Kurír
 

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.