RegisztrációA jelszavát emailben elküldtük.

2011.10.21. 18:30
72 éve boldog házasságban élt az az amerikai házaspár, mely most egymás karjaiban tért örök nyugovóra. 

A 94 éves Gordon és a 90 éves Norma Yeager még 1939. október 26-án házasodtak össze, amint a menyasszony befejezte a középiskolai tanulmányait.

72 éven keresztül voltak házasok. De ezt a szó leghagyományosabb értelmében kell érteni. Haláluk pillanatáig megingathatatlanul hittek a házasság intézményében – mesélte a pár negyedik, legkisebb gyereke, Dennis Yeager.

A szerelmesek egy óra eltéréssel távoztak, miközben egymás kezét fogták a kórházi ágyon.

– 72 éven keresztül boldog házasságban élni egy fedél alatt, az igen ritka dolog. Azt is mondhatnám, hogy példátlan – szólalt meg Yeagerék lánya, Donna Sheets.

– Imádtak együtt lenni. Apám gyakran mondogatta: Előbb kell elmennem, hogy végig mellette lehessek. És tudom, hogy ő is ugyanezt mondaná – mondta el Donna Sheets.

Négy gyermekük született, azonban a két középső fiút autóbalesetekben elvesztették. Barátaik szerint egész életükben nagyon aktívak voltak, soha nem éltek "tipikus nyugdíjas-életet", utazgattak, azonban egy szerencsétlen autóbaleset során mindketten súlyosan megsebesültek és kórházba kerültek. Az orvosok nem tudták megmenteni őket, egy órányi különbséggel, egymás kezét fogva mentek el.

Normát és Gordont közös koporsóban, továbbra is egymás kezét fogva temették el, hogy egy életen át tartó szerelmi történetük haláluk után se érjen véget.

Forrás: bors.hu

A Metropolita Egyesület többféle céljához adományokat gyűjtünk, hogy újabb keresztény médiafelületeket hozhassunk létre. Tervünk egy papi hivatásról szóló oldal, egy online imaközösségi felület létrehozása, és szeretnénk a nagy keresztény misztikusokat hangoskönyvben elérhetővé tenni. Ebben kérjük anyagi segítségeteket.

Az adományt paypal-on keresztül (ha a linkre kattintasz) és közvetlen utalással is be tudjuk fogadni.

Metropolita Egyesület
Nyilvántartási szám: 01-02-0016428
Adószám: 18876842-1-41
HUF Számlaszám: 10700598-69996096-51100005

Köszönjük!!!

Metropolita Egyesület
1024 Budapest
Ezredes utca 13.

Ft

Állítsd be mennyit szeretnél adományozni

Fizetési mód választása
Személyes adatok

Számlázás részletei

Összes adomány: 5000Ft

Hasonló bejegyzések

Egy válasz

 1. Nádudvari Krisztián

  Sziasztok!

  “72 éven keresztül voltak házasok. De ezt a szó leghagyományosabb értelmében kell érteni. Haláluk pillanatáig megingathatatlanul hittek a házasság intézményében ”

  Nem tudom ki hogy van vele, de szerintem a házasság szentség. Nincs ez elírva?

  Üdv: K

  Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.